onsdag, maj 31, 2006

idag

Körde vårat genrep idag, fullsatt var det. Det kändes helt ok. Men jag var lite nervös. Men det gick fint. Alice var där och hon tyckte vi var bra. Alice är UNDERBAR :D Det är skönt att veta vilka som är psykopater - och vilka som inte är det.

O och J, hade tydligen blivit ihop igen i några dagar. Det var skoj. Hoppas de gifter sig och gör varandra rikigt (o)lyckliga.

Ikväll är premiären sedan är det två föreställningar på fredag. Det kommer bli skitbra. Jag längtar lite.

fredag, maj 26, 2006

Jag hatar den här blogggrejsen.. BLÄÄÄ. hade jag skrivit ett jättelångt blogginlägg så trashades alltihop. skit i det. I korta drag: Idag är jag sjutton. Jag och min mamma har köpt (till mig): En bikini som kostade mycket pengar, en behå dito, en tränignsbehå och löpartights, jag vet det är fult men underbart att springa i. Man känner sig som värsta sprintern, dessutom sitter de som ett smäck och det är som att springa i bara TROSORNA! moahahah.

När jag kom hem var jag tvungen att provspringa mina nördiga TIGHTS och behån, intervalltränade milen i terräng. Jag förbättrade min varvtid med flera minuter (!), Hur fan är det möjligt? Jag skyller det på mina nya fina nördiga TIGHTS. hoho jaja. Det tog iaf 48 minuter att ta sig runt och det är jag ganska nöjd med. Jag kutade som fan det sista och det tog verkligen i benen, mjölksyran var inte långt borta.. sedan varvade jag ner med lugn jogg hem. stretchade och krubbade. Mumma!

Igår var lilla isa och maja, samt natalia och linn här. Vi åt spaghetti med vegosvampsås, gott. och en felad kladdkaka som fastnade i formen så vi fick käka den direkt därifrån med sked. Klebbigt. :S Sedan kollade vi på en film och åt morötter. Jag fick bodybutter från bodyshop - underbart, en marilyntavla, hårmojs och en tröja som var för stor. Det var trevligt iaf.

Nu är det imorgon om några minuter. ska kolla på vänner..

yeah

Idag fyller jag år. Jag vaknade tidigt, mamma sjöng. Jag fick en söt syrén och frukost. Mysigt. Vi åkte till stan för att köpa bikini till mig. Usch vilken mardröm. Hittade en i (nästan) rätt storlek som vi får sy om, den kostade 700 kr. Sedan köpte vi en slät bh, som kostade nästan 600 spänn. Efter det drog jag mamma med till sheshop och köpte en träningsbh, Den Fanns I Min Storlek och jag var helt överlycklig. Jätteskön och inte såååå dyr. 500.. Sedan höhö, gick vi vidare till stadium och köpte sådana där skojiga, tajta löpartights. Så fånigt ser det ut men å vad sköna. Det är som att springa näck nästan. Sen åt vi på andrum med andrea. Sedan åkte vi till farmor och drack kaffe och efter det åkte vi hem och sen var jag tvungen att provspringa tightsen och nya bh-grejsen. Gick till skatås och intervalltränade milen. Jag förbättrade varvtiden flera minuter :P Sprang milen på 48 minuter och fick nästan lite mjölksyra i benen i slutet för att jag drev mig så hårt. Det var lite kvällssol och jag kutade så att det kändes som om jag flöt ur kroppen en bit, lite före, lite snabbare. Terräng. Jag var nöjd.

Nu är klockan sent och jag ska snart sova. I torsdags kom isa, natalia, maja och linn hit. Vi åt svampsås och pasta, det blev ungefär ett kilo över. Sedan hade jag gjort en felig kladdkaka, den fastnade i formen, så vi fick äta den direkt därifrån med sked. Den var jättegod. Jag fick bodyshop-grejs, en marilyntavla, en tröja och hårgrej. Underbart.

Just det, jag klippte mig iddag, 300 kostade det bara, men det syns ingen skillnad ALLS! Jag sa åt henne att hon fick klippa hur hon ville, helst nån frisyr. Det såg coolt ut när jag gick därifrån, men när jag sprungit och duschat såg det EXAKT likadant ut som igår. Hm.. blä.

Imorgon är det lördag!

måndag, maj 22, 2006

überkalas, jaja.

Nu är det måndag och förra veckan sprang jag 5,7 mil bara.. veckan innan det 7,5 mil - fast då sprang jag varje dag utom en. Veckan som varit nu sprang jag fyra dagar och styrketränade mer. Ibland sätter hela alltet käppar i hjulet för mig. All planering, alla förbud, alla måsten. Jag mår som sämst när mina cirklar bryts, mina rutiner knäcks, jag kan inte hantera det. Ingenting får mig att må sämre. Det är bra ibland. Ibland inte.

Igår ringde oa och sa:
"det är något du måste få veta"
jag:"jasså, vadå?"
oa: "Jag och jocke har vart ihop i en månad och hållt på jättelänge innan dess"
jag: "jaha"
oa: "Ska du inte skälla på mig om vilket svin jag är?" (Med martyr-röst)
jag:"eeh"
... tystnad
jag: "men varför säger du detta nu, har du gått och skaffat dig ett samvete eller?"
oa:"eh.. Jag tycker bara att du förtjäääänar att veta, jocke dumpade mig i går för sanne"
jag:"jaha, vad kul då har jag något att skratta åt resten av livet", där la jag på och avslutade det sista samtalet jag någonsin kommer att ha med henne.

Såklart pratade jag med alice, åkte hem till alice, satt och skrattade och glodde på tv. Vi skrattade åt den skojiga sörjan som de åstadkommit.

Nu vet jag att alla sitter och förbannar jocke och sanne och så men jag vet att oa är den som är bakom hela skiten. Hallå, hon ringde ju mig för att hämnas på jocke, hon visste att jag skulle berätta för alice osv så klart hon fattar att det är bästa sättet att sätta jocke i skiten. Det stör inte mig, jag vet att oa inte ringde för att "jag förtjänade att veta". Jag vet att hon har någon störning uppenbarligen eftersom hon blir rastlös av att inte såra folk. Jag är glad att jag har kommit någonstans med mig själv, där jag inte behöver ta emot sådana som hon. Eller nån av de andra knepiga typerna. En rolig grej var att hon ringde dagen innan och typ "vill du va vän med mig?"

tisdag, maj 16, 2006

today

Tjo..
Nationella prov i Matte A. Min mattelärare rune är väldigt snäll. Vi fick sitta kvar över tiden. Tillslut var det bara jag, Anna och Henrietta kvar. Det var hemskt. Jag hade många uppgifter kvar och vi skrattade och var maniskt förskräckta (vilket underbart uttryck) eller något sånt. Sedan gick Henrietta och jag hade fortfarande många uppgifter kvar. Jag dunkade huvudet i bordet och skrattade lite. Mest för att visa Rune hur galet genialisk jag var? Moahaha. Tillslut hade det gått nästan 50 minuter över tiden och Rune började titta på klockan. Jag lämnade in och gick. Den här roliga upplevelsen fick mig att bli glad hela dagen efter det. Helt och hållet upplyftande. Jag får säkert godkänt! Varför var det så bra? Inte en sekund på nästan fyra timmar tänkte jag en tanke på mat, eller träning, bara matte. Det händer nästan aldrig. Ibland känns det som om det är allt som snurrar i mitt huvud 23 timmar om dygnet. Alla drömmar. Det kanske är inbillning. Förmodligen.

I söndags sprang jag 22 km. Det var bäst hittills. 2,2 mil på två timmar. Det var fint.. Inget regn, bara helt lugnt i skogen. jag tränade bodypump på kvällen några timmar senare och han som ledde passet såg helt manisk ut och berättade att man bränner 600 kalorier på ett bodypump-pass. Jag ville inte veta, men nu vet jag det. bläää.

Igår vilade jag, gick bara en kort runda. Idag efter nationella och teatern gick jag hem och gick till skatås för att intervall-träna milen. Det var skitjobbigt. Mycket jobbigare än att springa 22 km i normaltempo. Jag växlade mellan snabbt tempo i 3 minuter och lite långsammare i 1 minut. Jag svettades men sedan sprang jag hem och sen var det över. Och nu är jag bara glad och lycklig. :) Nu ska jag dricka grönt te sedan ska jag på bodypump och lyfta tills jag mår illa och darrar, sen ska jag äta och sedan sova och imorgon ska jag inte röra en tå. Hoho jaja.

När jag går ut säger jag att jag går ut och går, det blir lugnast så. Pappa bara börjar skrika och domdera och det får mig att må dåligt. Som om han vet mer om min kropp än jag.

Vad negativt allt lät nu. Nej. DET ÄR FINA FISKEN.

fredag, maj 12, 2006

yäs.

Igår klarade jag 21 km, första gången på den distansen, en halvmara. Kändes ok. Sedan styrketränade jag på kvällen, länge och hårt. Det var jobbigt men jag SOV SÅ GOTT :p

Idag hade vi idrott, sprang runt fyra km, sprang fel också. Sedan åkte jag till yogan och det var jätteskönt. Nu är jag hemma och imorgon ska jag inte ens vifta på tårna. Imorgon vill min kropp ta det lugnt och slappna av känner jag. Har sprungit fyra dagar på raken nu och det är inte bra med tanke på skaderisken, max varannan dag bör man. Det värsta som skulle kunna hända just nu är ifall jag skulle få en inflammation i en muskel eller nåt. Det är inte bra, och man får inte träna på jäääättelänge. Eller ja, vad ytlig jag verkar, det finns värre saker som kan hända, mycket värre saker. Imorgon är det göteborgsvarvet och det känns jävligt surt att det kostar 600 spänn att vara med nu, annars hade det vart skoj. Fast imorn gör jag TVÄRTOM (och lyssnar på min kropp, fast det är svårt) och jag ska vila. Det finns gånger då jag inte orkar träna, och det är lite halvtaskigt att ta sig ut och göra det. Men vilodagarna är nästan lika jobbiga, att motstå att ens gå ut en liten runda, att bara ta det lugnt en dag är ju skönt. Men det är svårt att slappna av.

Nu ska jag skriva om något annat, mitt liv verkar ju väldigt fyrkantigt om man dömer det efter min blogg. Jag var på hälsokosten idag (I love hälsokosten) och köpte vegopålägg. Har alltid varit lite rädd för pålägg på mackan, men nu på senare tid har jag alltid det, flera olika. Sesampasta och sojapålägg och avocado. Jag älskar avocado, det kan man ha till ALLT. Alltid. höhö.

Eh.. Jag lånade en bok i förrgår om en som gick igenom ett könsbyte på åttiotalet, hon skrev en artikel om det då, och en nu. Den är väldigt bra den boken men fy vad arg man blir på alla trångsynta läkare som inte fattar ett dyft och alla psykologer som tror att människor som föds i "fel kropp" måste exempelvis ha lekt med dockor hela uppväxten och identifierat sig själv som sessa för att få bli kvinna, eller motsatta ha lekt med bilar och tufftufftåg och alltid varit manligheten själv för att få bli man. Det handlar ju inte om det. Dumma läkare..

Idag kommer min mormor ünt morfar, de ska vara här hela helgen.. puh...

onsdag, maj 10, 2006

  • Varför döpte jag den här bloggen till en vegans bekännelse? Är jag verkligen såå pretantiös..?
  • Jag älskar att punkta upp saker, pricka av saker. Lista grejer. Man känner sig ju så himla aktiv då. Jag har en "saker att göra innan jag fyller sjutton"-lista på insidan av min garderob. Den är väldigt gammal. Den är groteskt pinsam. Så absurd. Klippa håret börjar den med. Det lär inte hända nu, inte då heller. Lite längre ner på listan står det lära känna mig själv. En annan punkt var få smalare armar. Det kan jag le lite åt nu. Hehe, som ett mål i sig att få smalare armar.. Underbara naiva mig. It is not going to happen.
  • Idag är det onsdag, igår var det tisdag. Jag vaknade tidigt, åt lite yoghurt, gick ut och sprang. Lyckades klara 2 mil. Det är längre än jag trodde jag skulle orka. Nästan en halvmara, nästan. Det var skönt, och jag sprang inte jättefort. Men det var fint, klockan var jättetidigt, solen höll på att gå upp mellan träden, då gick det upp för mig, att jag springer inte längre för att det ska göra mig smal, eller annorlunda, jag springer för att jag behöver det. Jag behöver verkligen springa mycket. Visst, ibland blir det till en tvångstanke, jag kan inte ändra mitt träningsschema, kan inte hoppa över. Men i grund och botten älskar jag det. Och det är skönt att veta.
  • Jag åt efteråt också, ibland är det svårt att veta hur mycket jag behöver. Sedan åkte jag till skolan och hade nationella proven med H och H. Hehe, kodnamn i bloggen, så spännande. Det gick ok. H fyllde år och hon såg så sommrig och fin ut i vit kjol. Sedan åkte vi till slottskogen några och picknickade med bröd och vindruvor och jag kissade i skogen för första gången på skitlänge. Det var hemskt. Jag hatar att kissa i skogen. Efter det åkte jag hem och gick på biblioteket och åkte till stigbergstorget (igen) för att gå på oceanen och dansa, eller nja, jag tittade mest på storasyster när hon dansade. Jag var lite svartsjuk för att hon var så duktig. Ibland trivs jag bättre med att vara lite pryd och tråkig, ibland sämre. Men jag är oföränderlig. Jag är sån här. Sedan åkte vi hem till henne i Hjällbo och kollade på sexandthecity i en kvart, sedan somnade vi.
  • Idag vaknade jag ganska sent, runt halv nio och gjorde chokladgröt till mig och andrea. Det var GOTT. recept: fiberhavregryn+vatten+massa kakao samt socker. koka, Ät. GOTT.
  • Efter det åkte jag hem till H och vi drack te. Det var trevligt. Jag fick en massa insikter och ibland blir jag bara tacksam för att människor som H finns. (Tack H, jag är alldeles för svensk för att vara som du)
  • Sedan åkte vi till skolan och det var god mat, pasta med tomatsås. Mumma. Sedan hade vi uppenbarligen ingen data-lektion. Så jag åkte hem, gick en bit och sedan intervalltränade jag 5+2. Kort distans. 3 minuter fort+1minut långsamt. Inte jättejobbig, men det gick fort och det är nog bra för mig att inte springa 2 mil varje gång. (jag orkar ändå inte det:) + att kondisen förbättras mer om man varierar träningen.
  • Nu ska jag träna FT, det är bara 30 minuter. bål-och-rygg. Imorgon blir det längsta distansen på morgonen och kanske lite styrketräning. Ska ta det lite lugnt med.

Tack. Tacktacktack..

fredag, maj 05, 2006

vädret

Det är strålande sol ute och jag lever. Det känns så bra. Jag läste i min gamla brevbok igår, en massa brev jag skrev i september-februari till människor. Sådana där brev man skriver men aldrig skulle skicka. Det var brev till Oa, brev till min syster, brev till mamma och pappa.. En massa brev. Jag blev stolt för det har hänt så mycket sen dess. Jag skrev ett brev till mig själv från nu till då och slog ihop boken.

Idag hade vi nationella proven i engelska, det gick OK. Säkerligen minst godkänt i alla fall.

Några skulle på picknick efter skolan bestämdes det. Någon frågade om jag skulle med, men jag sa att jag hade mycket att göra och inte kunde. Det gjorde lite ont i mig för jag ville verkligen med. Men jag har bestämt att jag skulle springa den längsta distansen idag, 18 km. Jag ville mycket hellre vara på en picknick med mina underbara klasskamrater men något i mig hindrade min vilja. För det finns något starkare som alltid kräver min koncentration. Inte för att jag inte gillar att springa, för jag älskar det. Känslan av att flyga ner för backar, svettas, och spurta i uppförsbackarna gör att just de timmar man springer finns det inget mer levande. Hjärtat slår, pulsen är hög, allt är explosivt och de sista kilometrarna är man så trött att man vill sakta ner, det gör man inte, det går alltid. Med det som är starkare än viljan går allt.

Men som sagt, idag ville jag ta en paus och gå med på picknick, men jag var antisocial och sa att jag hade mycket att göra. Jag undar när jag vågar bryta mina mönster och göra något oplanerat. Det lär dröja. En sak i taget. Nu har jag ätit mycket bra i flera månader. Mål och mellanmål och allt möjligt.

Idag var det varmt, över 25 grader och jag sprang i kortkorta shorts, så mina vita, håriga ben blev mycket synliga.. moahahah. Det var skönt men jag fick ont i huvudet. Lyckades klara 18,5 km och det kändes bra, har varit hemma ett tag nu och städat grovt länge, säkert två timmar, jag har farit runt som en gnu med dammsugarn och trasan och allt möjligt, nu är jag helt slut. Tänkte dricka lite grönt te och bara.. pausa ett slag.

måndag, maj 01, 2006

Jag är så mogen

Ska snart ut och springa. Det är knepigt att jag hellre joggar än demonstrerar den första maj. Men det känns bra, ingen sol ute. (synd). Var uppe innan sju imorse och åt havregrynsgröt. Mums. Mamma råkade köpa osötad sojamjölk (som smakar värre än värst). Annat jag ska püssla med idag: Gå till pappas jobb och städa på eftermiddagen. Först jogga, tar nog 1,7 idag, då lär jag vara hemma strax efter ett. Sedan käka, sedan gå till pappas jobb och städa plus tillbaka. Efter det räkna matte och glo på tv samt annat nödvändigt. Mitt liv är så underbart inrutat.

Det är kanske inte så bra att vara såhär oberoende av andra människor. Jag pratar i telefon, men är för bekväm för att hitta på saker. En fika någon gång ibland. En filmkväll lite sporadiskt. Men jag tycker synd om folk som känner sig rastlösa när de bara är själva. De har verkligen missat någonting. Tänk om människor lade lika mycket tid på att lära känna sig själva som att lägga tid på att få andra personer att gilla dom, eller lära känna andra människor. Jag lägger förmodligen ner mycket mer tid på det förstnämnda. Hela den där grejen när man är femton år sedan och blir stressad av att inte vara ute hela tiden (man kan ju missa någonting). Jag är långt bortom att känna mig sådär tvungen att gå ut och kröka i vasaparken, kräkas bakom ett träd och känna sig sådär berusat ledsen.

Om 25 dagar är jag sjutton år. Men mognad är ingen siffra (då hade jag antagligen varit runt 40).