torsdag, juni 28, 2007

frisk


Gutenmorgen. Jag har skrivit alltför sporadiskt. I tisdags umgicks jag med H, det var mys. Vi drack te, gjorde världens godast macklunch (hummus, guaccomole) och rökte pipa. Jag är så avslappnad med H, avskalad. Känner liksom att jag bara är jag, det räcker. H är underbar, hoppas hon vet det själv.

Sen åkte vi till J, han hade jobbat hela dagen och där kom vi och våldsgästade honom. Men det var lugnt, vi köpte keldas tomatsoppa och bröd och käkade middag där. Åkte hem kring tio. Igår så skulle jag egentligen till östra för att läsa min journal. Försov mig något så grovt. Skulle vart där halv nio. Vaknade tjugo i nio. Vad är det för fel på mig, jag som aldrig sover längre än sju ungefär.. Så jag fick ringa och boka om. Ska dit om ungefär fem minuter. Men igår åkte jag till mammas jobb, jobbade en bra stund med "pappersarbete", höll på i deras arkiv och söka upp utskicksadresser. Mammas kollegor är jättetrevliga, och unga. Jag trodde att det var mer medelålders som pysslade med dödstråkiga ekonomi.. hehe.. Jaja, sen fick vi lunch, lax och potäter och en sås.. (har lite svårt för kläggsåser fortf.). Menmen, sen jobbade jag lite till och åkte hem. Skulle springa en bit. Gick bra, ganska lugnt tempo. Knät gjorde dock ont. Fast jag har vilat det aslänge!!!! Sen skyndade jag mig hem, duschade, tog en banan och cyklade till kära farmor.
Fick fisksoppa, bröd och risgrynspudding (barndomsrätten nummer ett alltså). Sen pratade vi lite, tittade på tv och redan klockan nio gick jag och la mig i den sköna, hårda sängen.

Imorse åt jag frukost och cyklade hem. Nu östra som sagt snart.

Natten till tisdag ringde exet. En signal. Ringde upp, hennes mobil hade råkat(?) ringa mig när hon kastade sin mobil i väggen(?). Jaja, vi pratade om allt och ingenting ett bra tag. Länge sen var det vi hördes. Så himla länge sen vi blev tillsammans, två år sen. Känns som en annan tidsålder. Jag sa i allafall att jag fått mens och hon blev glad, tyckte det var bra. Hade mens en gång i början när vi var ihop, sen inte mer liksom..

Tja, ha en braig dag folks.

(senare efter östra): Tja, då har jag läst min journal. Jävlar vilken långläsning.. Hmm.. "Fan vad sjuk jag var" var väl den första tanken.. Sen att det stog jävligt ovidkommande saker här och där var väl lite irriterande. När jag var som sjukast, och var där för bedömningssamtal hade nöten till läkare skrivit "patienten "upptäckte" att hon var lesbisk för några år sedan,svårigheter med sexuell identitet kan medföra problem". Alltså HELT random, Blä på henne alltså. Och "upptäckte" med sitationstecken.. Jaja,
frågade även när man blir friskskriven. Behandlaren sa att det brukar vara om man hållit samma vikt samt mensat i tre månader. Så i september ska jag ta eget initiativ och gå dit - FÖR DOM KALLAR EN INTE. jag nämde att det var ju en brist - så dom friskskriver alltså inte personer om inte mänskorna själva står och skriker om att få bli friskskrivna och vägda. HAHAHA - dåligt! Tur att jag frågade, annars skulle diagnosen alltid vara "aktuell".!

Snart kommer H, vi ska baka bröd. sen ska jag köra. Sen till stan och kanske till J, H ska dit men jag får se, vill kolla på acnejeans också.. SOM JAG SKA FÅ JU. hehehe. Sa det till mor igår, och hon hade helt glömt av det. Acnejeans till en frisk kropp.

Det var något skrämmande i att kalla sig frisk för inte så länge sedan. Vad är man när man är frisk - tänkte jag konstant. Nu är det något vackert med det där friska. Det där glädjefyllda, älskade klyshiga livet - det där jag inte trodde jag kunde ha någonsin. Vad är ett liv utan anorexia?-tänkte jag. Nu är jag bara så himla glad och stolt och tacksam över att jag vågade ta steg efter steg bort från anorexian - gråt och skrik och sorg och ångest, men bort ifrån det. Nu är jag frisk - även om min journal väntar i några månader med att bli det. Jag har aldrig känt mig starkare och gladare än vad jag gör nu. En normalviktig kropp fick jag på köpet, det känns fint att ha. En stark kropp som faktiskt känns tusen gånger bättre och finare än den där avmagrade, undernärda kroppen jag hade ett tag.

söndag, juni 24, 2007

tja.. helgen liksom.


Här sitter jag och BLÖDER. ANDRA DAGEN. (trodde att jag kanske bara skulle få lite varningsblod). Men det blöder. Lite ont i magen har jag. Det är helt klart värt det att ha lite ont. Mecka med äckliga bindor och känna sig svullen. Helt klart värt det. Jag ska aldrig klaga på mens. Hur jag grät inombords förr när människor sa hur ont de hade, klart jag kände det där stingande medlidandet också nånstans, Men innerst inne så undrade jag varför dom klagade. Jag mindes ju inte hur det kändes att ligga dubbelt och gråta för att det var så meckigt och äckligt och ont. Äsch det är naturligt äckligt.

Jag kan få barn, äntligen sluta oroa mig över att inte kunna fixa knodds i framtiden, kan få starka ben, klart de måste tagit skada av två år utan mens, men bättre mår dom i varje fall nu. Alla som läser nu, som är utan; om jag klarade det kan vem som helst klara det. Tänker tillbaka till november. En rastlös, mager (kan jag se nu), vimsig, frysig person med noll tro på någonting som satt och hade ett enda mål; att slippa det där vidriga ångestskapande. Den där maten som bara just jag klarade mig utan (jo visst.). Inte en förhoppning, inte ett roligt liv. Inte alls. Det tog mig mindre än ett år att komma hit från att jag blev ruskad i. Så kan jag kan vem som helst. Vilja, kämpa, vilja, kämpa. Motivationen får man strunta i ibland. Det är som inspiration, den är inte alltid där men visst fan måste man få i sig energin ändå. Du sötnos - just du behöver det där extra, inte en dag av sju. Utan sju av sju. Och motivationen finns inte alltid där. Men man får liksom göra det ändå. För man kommer ju ingen vart med det där andra. Ingen vart av att väga X antal kilo för lite för att klara sig ..... Du vet.

Därför ska jag inte gå back i sommar, inte back i europa trots att mat är dyrt och det är nästintill "meningen" att man ska gå ner x antal kilon/hekton av att tågluffa - men man kan inte skylla på det. Man får väl äta nötter eller annan energität mat om det nu är så himla svårt att få råd. Jag hoppas mina kära medresenärer är på min linje när det gäller det..

Igår var vi först hos H, hon hade bakat en farligt god kladdkaka med chilipulver..! Mysig dageneftermat. Vi satt fler än tio personer ihop på hennes lilla balkong. Trångt men trevligt. Vattenpipa och te. Sen vid tio (solen sken fortfarande) så tänkte jag, H, L och J åka till H. Hon har en sjö precis intill sin lilla etta. Först gick vi hem till L och hämtade hans smíronoff (vodka). Vi köpte halloumiost och åkte till H. Lagade mat och drack fuldrinkar (juice och sprit). Ingen blev fullfull. Bara lite smålulliga sådär. Annars hade det ju vart illa med tanke på att det var midsommardagen liksom.. Sen så gick vi till sjön och näckbadade mitt i mörkaste natten. Det var mysigt och inte kallt i vattnet. Har aldrig badat naken förr ute. Känns sådär knepigt liksom, men det var ju väldigt mörkt så det spelade ingen roll. Sen gick vi till gården och gungade en stund och sen upp till Hs lägenhet igen. Vi slötittade på leon och klockan var fyra och H satt i duschen och borstade tänderna och såg ut som Gollum. Jag kunde inte sluta skratta. Det var groteskt roligt. Preciiiis när jag och H höll på att somna så tittade vi där grabbarna låg och L hade tatt på sig en asläskig lösnäsa/lösglasögongrej. J skrek och såg så fult förskräckt ut. Ja, det såg läskigt ut. Som att vara precis mellan sömn och vakenhet så tittar en äcklig gubbe upp liksom. Haha, tja, sen somnade vi väl strax efter det. Vaknade sent. H gjorde god gröt och latte. mm.. Sen gick vi till sjön med pipan. Trävligt. Sen åkte vi till stan. Sa adjö och jag hämtade min cykel som jag lagt hos andra H och cyklade hem.

Det är roligt med mina inlägg, jag liksom postar halvtråkiga detaljerade dagsredovisningar.. hmm. Men sådan är jag. Dagbokdagbok liksom..

lördag, juni 23, 2007

Värme. Värmens år.

Konstig, ny upplevelse. Underbart. Lite skrämmande. Har aldrig känt mig mer som en människa än nu. Helt klart värt det. Jag är lite stolt. Inte lite. Mycket. Mycket jävla stolt är jag. Pratade med älskade H ganska nyss. Hon är så söt och bra, en söt kaka! Mindes nyårsafton, då jag hoppade upp i hennes armar för det var regnigt och jag hade inga skor. Och alla skrek gott nytt år och hon viskade i mitt öra att i år, I År är det Värmens år. Och det blev det, det ÄR värmens år. Året då jag fått mitt liv tillbaka, året då jag kämpade som ett djur för att lägga på mig ytterligare hekton, kilon, gram - vikt. Året då det lönade sig. Det är så jävla värt det. (har jag upprepat det tusen gånger eller vad?). Synd att jag är bakfull bara, annars hade jag firat med kaka och kaffe ;) (eller något annat gott). Tänk om jag mensade i Js lakan. Hade ju varit konstigt. Vad är oddsen att jag får mens just på midsommarafton liksom, i någon annans säng (?) höhöhö.

Igår; Vi var hos M, åt lite, mest efterättspajer. Hade ett galet sötsug. (nu kanske jag kan ANA varför. mouahaha). Cheesecake.. mumma! Ja i allafall, sen drog jag och H till grabbarna, drack vin, champagne och nån shot. Vi åkte till mig, drack ett äckligt vin, åkte till A och R som hade en mysig fest, med människor jag inte kände. Vi drack mest vatten där. Sen var klockan sent, kanske halv fem. Vi gick till V och somnade lätt i hans soffa nån timme(?) och sen gick jag med till J och sov i några timmar. Drack svart kaffe, åkte till jobbet (bläää), sen äntligen hem och en härlig, lite solig frukost, och den überupptäckten då.. Jag lever sådär suddigt och segt idag, som det ofta blir dagen efter vin och sådär. Det känns liiite synd att jag inte är mer närvarande och så..

Mamma lovade ju mig för länge sen att jag skulle få acne-jeans när jag fått mens.. När jag var sjutton i vintras. Nu är jag myndig och borde väl inte kräva några jeans kanske, men men.. Jag vill ha jeans och acne är ju snyggt så.. Vill ha några tajta med hög midja, nån som har en idé om namnet på en sån acne modell? (är det Hex eller?)

Lycka.
Lycka.
LYCKA!

Och kärlek.

Men framförallt: värme!

Snart träffa H och vi ska till H och dricka té. Vi skulle ha spelat fotboll men det känns föga aktuellt alltså..!

Puss på er!

MENS


jag. har. fått. mens.

JAG HAR FÅTT MENS

HELT galet. Jag har inte haft ont i magen, drack igår/idag natt (midsommarafton liksom). Sov hos J, han bor ju i majorna där vi ändå var. Märkte inget, hemma nyss. BLÖDER. BLOD. JAG HAR ALDRIG VARIT SÅ JÄVLA GLAD ÖVER BLOD. BLOD.BLOD.BLOD.

Inga mer kilon, inga mer kämpande gråtande kvällar. EN KROPP. JAG HAR FÅTT TILLBAKA MIN ÄLSKADE KROPP OCH ALDRIG ATT JAG LÅTER DEN FÖRSVINNA IGEN. ALDRIG. A L D R I G. TVÅ ÅR. DET TOG DEN TVÅ ÅR ATT HITTA TILLBAKA. Nu. NU ÄR JAG PÅ RIKTIGT. eller, det hade jag vart ändå, det är man ändå. Men att slippa oron. Nu vet jag att jag inte kan väga ett gram, ett hekto under det här. Den här vikten är min nedre gräns. Jag ska fan sköta mig i sommar. Jag ska ge min kropp energi och sol och bad. Och kärlek.
KÄRLEK

JAG ÄR HELT galet glad, helt så att jag skakar. Förutom det har jag en överjordisk bakfylla.. Men det är ngt annat

onsdag, juni 20, 2007

En dag som denna.


Och så till dagens..!

Det blir biblioteket, CVskrivning (gv mig styrka), byte av mammas bodyshopgrejs, tidtabellscheck, tantskoaffär. Cykel eller promenad. Mitt spårvagnskort har gått ut, tänker inte köpa nytt. Jag har ju min cykel och apostlahästarna, det är väl när jag ska till angered det blir krångligt då men.. Resten så tar det ju bara 45 minuter att gå in till stan och 20 minuter med cykel. Utmärkt!

Fick nyss reda på att det med största sannolikhet blir skitväder i just göteborg under midsommarhelgen.. BLÄÄÄÄ. Såg helt absurt ut på väderkartan, hela sverige typ sol, och så götet dränkt i regn.. hmm.. På midsommar blir det nog först middag/förfest hos M (som jag inte känner så väl), sen kanske hem till mig med några (grabbarna? H och H, A?) och sen vet jag inte.

Det där med CV är ingen lätt kaka alltså, har verkligen svårt att veta hur man gör, komma igång. Dessutom är det jobbigt om man ska bifoga betyg (alltid en hjälp om man har schyssta betyg liksom), men det där G i idrott som lyser bland mvgna..! BLÄÄÄ. Då känns det som om jag vill förklara mig, att jag vart sjuk, att det inte är för att jag inte orkar typ röra mig som jag fått kasst idrottsbetyg - utan därför att jag inte fått eller kunnat vara med på jympan. Och det kanske är alltför personligt att skriva i ett CV.

Hummhummhumm. Nu är vädret i allafall strålande vackert. Ska försöka få sol på magen min idag tänkte jag, kanske bena med. Har gått mest i linne och trots min blekvita hy fått rejäla solmärken efter linnet..! (och då är ändå övrig hy likblek).. Så orättvist det där med solbränna, att vissa får det lätt och andra blir bara röda alternativt behåller blekvitfärgen året om.. (typ jag). Haha, jaja. Finns många fysiska förutsättningar som är sjukt orättvisa tycker jag. Igår på boxningen var det en tjej som sa att tjejer bara har 60% av normala killars muskler. Ja, det är inget att gå runt och vara sur på. Men ändå, grabbar kan gå till gymmet några gånger, ett par månader och sen ha byggt upp sig en hel del, tjejer har sjukt mycket svårare att bygga muskler. O r ä t t v i s t. Och sen har vi underhudsfett istället för muskler. Jajaja, livet är orättvist, vad ska man göra..

Nu har jag suttit här och latat mig hela morgonen.. lite trött efter träningen igår också, drack för lite, var i stan innan så missade mellanmålet = dålig energi till träningen och värmeslag pågrund av solen ungefär. Märker så sjukt stor skillnad om jag käkat innan träningen - orkar mer, presterar bättre.

hejhej (19/6-06)


Här kommer först gårdagens inlägg som inte blev postat.

19/6
Igår hade jag som sagt en segdag. Märkte när jag sprang att mina fotproblem finns med även där, det blir bara värre och värre..! Jag inåtpronerar med högerfoten asmycket, så att alla mina skor har blivit nedslitna just där.

Idag ska jag få en gratis körlektion, sedan hämta tidtabeller till europa, gå till en tantskoaffär och fråga om fotinlägg samt träna med A vid fem. I övrigt måste jag göra något mer. Jag är sällskapssjuk. Jag har min mattebok hemma.. (Varför?) och det kliar typ i fingrarna när jag har tråkigt. Efter att RÄKNA MATTEN. EEEH. HUR värdelöst är inte det med tanke på hur många hundra timmar jag måste ha lagt ner på 50-timmarskursen matte B för att få vg..??!

Ja, igår så försökte jag till och med gå och lägga mig tidigt för att jag var så uttråkad. Det gick inget bra, vred mig av och ann, funderade allvarligt för att promenera till sjön med pipan mitt i natten, sätta mig och andas in, och ut, och in, och ut ett tag. Men det är läskigt att gå i mörkret i stora skogen.. Så jag lät bli.

Jag kommer säkerligen blogga en gång till idag.. Humhumhum


Ja med facit i hand blev det inget mer bloggande igår. Tränade med A på kvällen, sista boxningen innan augusti! (!). Meckigt, skönt att låta nån annan ta på sig ansvaret över min träning på ett sätt. Menmen, får väl simma/springa/promenixa mycket i sommar helt enkelt. Något annat som inte blev av var tantskoaffären, icke heller tidtabeller blev hämtade, men idag efter lunch så åker jag till stan, ska försöka hinna till banken innan också. Och byta min mammas brunutansol från Bodyshop. Samt skriva CV.. BLÄÄÄ

måndag, juni 18, 2007

tjoho.


Min kropp är så jävla underlig. Den senaste veckan har jag haft noll aptit. Inte känt såå mycket hunger, ibland bara. Men ätit ändå - så klart! Ändå hade jag tappat ett och ett halvt kilo på en vecka. Antar att det är sådan kroppen är - den varierar sig lite upp och ner i vikt. Men behandlaren pratade nästan enbart om det. Kändes lite snopet då jag berättade att jag ville sluta på östra. Men jag ska träffa dom nästa vecka och efter sommaren och förmodligen nån gång på vintern. Om det går som jag vill :)

Promenixade dit, efter pyttelite sömn inatt. Jag har nästan vänt på dygnet - morgonpigga jag är plötsligt världens pubbeunge när det gäller sömn. Jag avskyr att sova bort halva dagarna så jag ställer klockan på sju oavsett när jag kommer i säng.. Ordning och reda.. hehe

När jag kom hem från östra blev det frukost och sen så blev jag helt apatiskt trött. Bara satt och typ.. tittade.. Sen tog jag tag i mig själv, ut på långjogg. Inget regn, men mulet. Ganska skönt ändå. Kommit hem och efter en storlunch så är jag sådär apatiskt trött igen.. Mystiskt. Känns dessutom som att jag måste göra något, måste träffa någon.. Eller så låter jag mig vara lite slapp och slöig och bara sitta av resten av dagen helt enkelt. Lite tråkigt bara..

Jag var förresten tvungen att springa förut, min kropp är så jävla frustrerad, jag är helt uppfylld av det där knasiga. Det är min hemlighet. (oj vad moget).

blää.. Jag kollade på boplats nyss, och tydligen så är bostadsbidraget inte så stort alls...! HM..

söndag, juni 17, 2007

köpköpköp



Hallåken fröknar. Igår så träffade jag först L på röda rummet. Trevligt, ganska gott och billigt vitt hade dom. Finfint, sen ringde H när vi satt där. Hon hade fått nys om en billig femma i angered centrum! precis där vi vill bo (helst i majorna då men..)..! OCH vad glad jag blev. OM allt går vägen kan vi få den, fast jag kanske har skrivit om detta förut? eller.. i mejlet till anna då kanske? minns inte.

I allafall. TÄNK om.. Pratade med pappa och mamma idag. Dom var avogt inställda till det hela. Sa att dom minsann inte tänkte betala maten om jag flyttar. (fast det ju faktiskt kostar att ha mig hemma med mat och så). Men det förstörde inte mina planer eller goda humör.. Låt dom sura tänkte jag och åkte till franska cafeét och fikade med I.

Igår i allafall, vi gick hem till L och hämtade hans champagne(?!) och jordgubbar. Träffade dom andra. Jag hade redan druckit ett par glas vin så lite ur balans var jag nog. Usch jag rökte. Och snusade. Fy. Men det känns så "ofarligt" att nyttja nikotin en utekväll. Vi gick vidare till pustervik. Shottade lite. vandrade runt, gick hem till Hanna och satt på hennes balkong ett tag. Mys. Sen sov jag hos L, det var natt men ljust. Sen på morgonen/förmiddan gick jag därifrån till stan (efter kaffe) och träffade mamma för köpande.. Vi handlade en del. Mitt blev: dyrshorts från topshop. Två linnen från topshop, ett par nedsatta skor (halva priset, kostade mig nu endast 400 pix). Inte converse, de var i skinn och überfina. SEX PAR TROSOR köpte jag även samt en behå för 600. Det är hårt att ha stora bröst I can tell you. Först provade jag en som hon som hjälpte mig hade plockat fram. Den var så vulgo att jag skrattade när jag såg mig i den. Så skulle jag sett ut som porrstjärna alltså!!! HELT i spets. Illröd spets. MOUAHAHAHA. Vi köpte blommor och nagelkitt också. Mamma köpte för ungefär lika mycket. Så X-antal tusen fattigare åkte vi trötta hem. På kvällen hade mor och far tråkgäster. Umgicks lite med min syster, somnade gott. Idag har jag jobbat, promenixat/cyklat samt då träffat I. Snart ska jag träffa H och A. Jag har tråkigt. Blivit lite rastlöst sådär. Får impulser att vilja plugga(?!). vad är det liksom..?!

Tjo. Här var mina shorts, även om det är en dov bild så.. mina skor även. Hahah, slängde graciöst upp benet på datorbordet..! Lägg även märke till hur fult datamusen fick vara med i handen..

fredag, juni 15, 2007

H&M



Härliga underbara sommarlov! Jag har ätit nästan en hel ask jordgubbar idag..!<3

Sen fyndade jag grejer på H&Ms barnavdelning... En förklädesklänning som är väldigt lik den där hypade på trend-avdelningen för några månader sen.(minns ni att ALLA modebloggerskor typ slogs om dem..) De kostade väl en 4-500 sådär. Min kostade 179.. hehe. Det är knappar på den, men det gör den bara snyggare. Sen är den lite tältig sådär. Men jag ska ha den med skärp. Det blev faktiskt fint. Sen köpte jag min älskade lovemakespeace-tshirt. Kunde gott haft den i en storlek mindre, men den blev lite klänning sådär med leggins eller tajta jeans så det blir ap-bra. AAh.-köpmani. Jag är seriöst liite köpberoende. Farligtfarligt med roligtroligt.. Jag cyklade fram och tillbaka till stan det var jättefint. Vinden i håret och solen i sinnet. Nu ska jag snart åka och ta ett glas vin med L, sen kommer H och joinar.. det är roligt att vara vuxen.. mouahahaa.
Tja, här är mina fyndiga fynd- Måste bara tillägga att klänningen inte görs rättvisa på bilden. Den är a-linjeformad i allafall och har underbara stora fickor. Jag vet ju att förklädesklänningar nu ska bli "fult" eller hur man ska uttrycka sig, men jag är ingen modenörd. För mig är det finfint.

sommarlov


Hej hopp godmorgon!

Vilken krånglig sits jag hamnar i ibland. Jag har en kompis LN kan vi kalla henne. Hon liksom suger ut min energi och våra ändlösa samtal handlar om henne, hennes träning, hennes pojkvän och hennes problem. Nu har hon ringt mig i snitt 15-16 gånger om dagen/natten den senaste veckan. Jag har inte svarat utan låtit det ringa. Dålig stil, jag vet. Men jag kan ju inte säga nej, eller säga ifrån. Min stora svaghet. Men igår så fick jag nog, tänkte ringa och säga som det var. Att vi vuxit ifrån varandra, inte har något gemensamt och att vår "relation" är död. För det är den. Den är dessutom så väldigt ensidig. Det här är något jag tänkt på i flera år nu så det är inget nytt. Vad hände då? Jo jag fick reda på att hon är g r a v i d. Att hon har det jobbigt med pojkvännen och att ingen vet nästan, att det är i ett tidigt skede och att det är på måndag aborten blir av. Jag kunde ju inte kläcka ur mig det om att jag ville avsluta med henne då. Dessutom om man ger LN fingret slukar hon hela armen. Och axeln. Så jag pratade med henne en stund igårkväll och helt plötsligt skulle vi promenera nu på morgonen. Och nu på promenaden så ville hon åka utomlands med mig, en restresa till grekland eller så. Och jag ville verkligen inte. Så jag sa att jag skulle jobba och att det inte gick. Hon verkar ändå ta det ganska lugnt med graviditeten. Jag fattar att hon har väldigt få människor som umgås med henne, men bara för det får jag göra det. Jag vet att det låter egoistiskt och hemskt - men jag hatar att vara den där snälla tjejen som får ta på sig andras problem och umgås med folk som jag faktiskt inte gillar, bara för att ingen annan gör det. Vänner är ju vänner, inte människor man ska "tycka synd om" jämt. Jag vill inte att hela sommaren ska färgas av att jag måste prata med LN fyra gånger om dagen. Jag känner mig så jävla elak också. Verkligen. Typ "kall" som människa. Men det är väl en del av att försöka bli fullständigt frisk från anorexin - att våga känna de fula känslorna också. Det kanske är fult, men LN blir knappast en annan människa för att hon blev gravid.

Igår var första sommarlovsdagen och jag hade dubbellektion på körskolan klockan åtta på morgonen. Kvällen innan var det som sagt skolavslutning, jag, H, H och hennes N, L och L satt på Hs balkong och rökte min vackra vattenpipa halva natten. Jag blir alldeles varm av mina vänner. Om jag inte hade börjat öppna skalet och umgås med mina kamrater hade jag nog vart kvar i samma skit fortfarande. Tja, så satt vi och rökte till typ ett, sen gick jag. H och L var tvungna att springa till sista vagnen. L följde mig till järntorget. Vi gick förbi baren som vi var på i fredags, det var fullt med folk. Det var ju konstigt, eftersom det var onsdag, och vi hade vart ute på en fredag som sagt - då var det heeelt tomt. Inte en människa.. Sen tog han vagnen hem och jag stötte på några människor jag umgicks med när jag var femton. Fan vad sjukt alltså, vad gamla vi har blivit. Vi badade i poseidon ihop. Inga nära vänner. Utan det var S kompis+ en av hennes kompisar. Dom är jättetrevliga. När man träffar gamla kompisar kan man verkligen se att man har förändrats. Sist de såg mig hade jag 21 centimeter rosa? (gul? blå?) tuppkam och ilska i mig. Jag drack hela tiden och var allmänt dräggig. Vi pratade om gamla tider (de tog min vagn) och dom frågade om jag umgicks något i de incestuösa kretsarna fortfarande. Hahahaha.. För dom som inte vet - göteborgs flator är invigda i en läskig krets. Där alla har varit ihop/hållt på med alla, alla vet om allas ex och alla är bara allmänt. Konstiga. Nej sa jag, det var mycket länge sen. Jag håller mig borta. Om jag är i behov av en fru någon gång kan jag ju alltid flytta till Norrland. Alternativt utomlands. Jag förstår liksom inte attityden här. Det är så jävla konstigt. Jag gillar inte klädkoderna, hur man ska vara. Jag är ju inte sån.

Nog om det, sen ringde H och L - deras vagn hade missats och det var ju sista vagnen, de åkte med mig hem och sov här. På morgonen hade de redan gått innan jag vaknat. Jag promenixade till körskolan. Fick köra med den nästan färdigutbildade praktikanten. Han var riktigt bra faktiskt. Vi pratade om min skola och framtid och så. Gick hem, somnade (kom hem två på natten, somnade tre, fick gå upp sex). Sov lääänge, till halv tre. Skulle boxas med A klockan fem (2 timmar). Preciis innan jag skulle cykla iväg fick jag sms, hon hade ont i halsen. Kunde inte träna. Så jag begav mig ut i skatås för långspring. Det var skönt. Har ju varit sjuk/förkyld i nästan tre hela veckor. Dock vet jag inte hur jättefrisk jag var igår eftersom jag känner mig lite kass i halsen igen idag..! SKIT.. Men får ändå erkänna att löpningen igår var underbar. Jag kommer aldrig upphöras att förvånas över hur skönt det är att springa när kroppen ¨får vad den behöver. När konditionsträningen inte innebär ett tvång utan ren och skär glädje.

Tja, jag och L pratade om att ta med oss H och nån mer som är hemma, ut idag eller imorn. Det är ju fint väder och vin skulle vara gott..

Nu ska jag bege mig till stan på min cykel, köpa en tröja som jag såg en bloggerska ha.. Pinsamt eller hur. Men hon hade köpt den på Hms barnavdelning därför är jag tacksam över att kunna använda de storlekarna.. billigt och bra, det tråkiga är väl att brösten inte blir så jävla fina i barntshirtar.. haha. Det står "Love makes peace" på den. Låter finfint för mig. Det hade vart ännu fräckare om det stod "kärlek gör fred" på den. Men man kan inte få allt liksom.. ;) Dessutom kostar den bara 80 pix. Hoppas den finns kvar..

onsdag, juni 13, 2007

Jag längtar.


Ja.. Idag har det varit skolavslutning! Nu är det riktigt sommarlov. Mitt sista riktiga sommarlov. Nästa år vid samma tidpunkt kan jag vara arbetslös.. Så fan vad jag ska njuta av den här sommaren alltså.

I måndags köpte jag en skitfin vattenpipa. Den är illblå (om jag var en nörd skulle jag säga att den matchar mina ögon. Eftersom jag är en nörd..):Den matchar mina ögon. Köpte mint-tobak till pipan också. Den är stark och smakar fint.

Jag och H har även gått i lägenhetstankar de senaste dagarna. Sen söndags då vi började prata om det. Hon har ju redan lägenhet och grejs. Men hon vill bo med några fler, inte själv. Och jag vill flytta hemifrån ganska snart. Det känns som om hela anorexi-upplevelsen gjort att jag fått uppleva en koncentrerad barndom på sisodär ett år. Det har varit så sjukt att inte kunna ta eget ansvar över ens största basbehov: mat. Att skrika och gråta över det där. Som när man var liten. Nu är det som om relationen till mina föräldrar förändrats så mycket. Jag är liksom vuxen, jag kan ta ansvar över mitt liv. Inte bara mat, utan umgänge och träning, skola och jobb. Det funkar så jävla bra. Så känns det nu i allafall. Jag vet att jag skulle klara att flytta. Rent ekonomiskt funkar det, får ju cirkus 1500 i lön varje månad+studiebidrag och sedan får man bostadsbidrag om man flyttar hemifrån under gymnasiet, och mina föräldrar lär väl betala det min mat kostade att bo hemma. Och en lägenhet på fyra pers (en fyra eller femma) kostar från 5000 till 8000. Så det kan gå ihop rätt bra.Klart att det blir lite tajt med pengar men vadå, studentliv lär man väl få uppleva förr eller senare.

Det känns bara så jävla bra att kunna säga till mig själv att det inte är någon omöjlighet. Jag skulle nog må rätt bra av det. Trots att jag bor i ett fyravåningshus så börjar det kännas lite "trångt". Rent mentalt. Och det är skönt att kunna se mina föräldrar som hela människor. Inte den där jävla föräldraglorian dom hade när man var yngre (och under min sjukaste period), att man ser dom i ett annat ljus nu, med brister och styrkor - inte bara sådär "perfekta". "Mamma vet bäst" stämmer ju inte alltid. Jag vet ju bäst om mitt liv, om mig. Jag menar, dom skulle verkligen inte bli glada om jag flyttade. Dels tycker dom det är onödigt - att man ska bo hemma så länge man kan eftersom det kostar. Dels så skulle de känna sig gamla tror jag. Endast en unge kvar hemma liksom, mamma är ju bara 46..

Igår så planerade vi (jag, H och L) om resan. Ända in på natten satt vi. Vi är så sjukt mycket kontrollfreaks alla tre, medan A (som inte kunde komma) är mer laidback ("det går som det går"). Vi var helt galna igår i allafall. Satt och kollade exakta tåg då och då. Så kommer det ju inte vara. Vi har i allafall bestämt oss för att strunta i England. Det blir en omväg. Det blir istället: Köpenhamn ner till Puttgarden, vidare mot Amsterdam där vi stannar en dag och en natt..! Sedan vidare till Paris där vi stannar i fem dagar och fyra nätter, ner till Leon där vi är över dagen. Vidare till Alexandria i Italien. Sen till norra kusten av italien, där stannar vi i fem nätter och fyra dagar. Vidare upp till Schweitz och där stannar vi i en natt och en dag, vidare upp genom Tyskland där vi förhoppningsvis kan åka mycket natttåg (där vill vi inte hänga), inte innan vi kommer till Berlin i allafall. Två eller tre nätter där och tyskt öl. Sen vidare upp tillbaka till Danmark till Fredrikshavn, där tar vi stenaline tillbaka till göteborg. JAG LÄNGAR

Idag fick vi betygen och det kändes ganska bra. Jag har hittills fått betyg i sexton kurser. såhär ser det ut:
Datakunskap.........100 p:..MVG
Engelska A..........100 P:...VG
Engelska B..........100 p:..MVG
Estetisk verksamhet..50 p:..MVG
Historia A..........100 p:..MVG
Livskunskap..........50 p:..MVG
Matematik A.........100 p:...VG
Matematik B.........100 p:...VG
Samhällskunskap A...100 p:..MVG
Svenska A...........100 p:..MVG
Röst och rörelse....100 p:..MVG
SceniskgestaltningA.100 P:...VG (mycket frånvaro förra året..)
SceniskgestaltningB.150 P:..MVG
Sceniskt ledarskap..100 p:...VG
Scenografimaskkostym100 p:..MVG


Kan ju lägga till mitt usla G jag fick i idrott, men å andra sidan så får jag vara jävligt tacksam över det, med tanke på att jag inte fått gå halva kursen. Annars är jag för första gången någonsin ganska nöjd med mina prestationer det här året. Jag ska konkurrenspröva i MatteA och Engelska A nästa år, och om jag fixar mestadels MVG i treans betyg har jag ju goda chanser att hamna på ett snitt över 18,0, kanske till och med över 18,5. Då kan jag ju läsa vad som helst. Hursom vet jag att jag gillar att läsa, vill studera på nåt schysst ställe där det finns ett överdånigt bibliotek där jag kan sitta i timmar och nörda.. (AAAAAH) :D

Igår fick vi lånat pappas icakort innan han åkte på konferens. Vi köpte bröd, halloumiost och grönsaker/potatis. Gjorde en urgod middag med tjejorna. Åt dock lite mycket ost (den var så god, gnisslade liksom när man käkade) så jag fick ont i magen..! Tja, sen planerade vi som sagt med youthostels och sådär. Jag är mest sugen på Amsterdam och Paris faktiskt. Sedan premiärrökte vi min abnormt snygga vattenpipa.. Mumma. Så gick dom hem och jag ´gick och la mig. Sov inte så länge. Upp och hittade inget snyggt att ha på mig på avslutningen. Det gick i varje fall fort i skolan. Jag hade högklackat. En syn för gudarna då jag har det max två gånger per år. Hur klarar människor av att gå i höga klackar(?????). Det är ju rätt schysst att kunna när man är mina 159 centimetrar liksom..

I måndags var jag även på östra. På två månader har jag ju gått upp några hekton, men tja i princip hållt vikten. Känns bra att jag klarat det, att jag inte fallit för sånna där "infall" som lätt kommer. Impulsen att gå ner kommer lite då och då. Men jag är stark nog att säga nej till det nu. Kan liksom se steget längre. Vi pratade om nackdelarna med att vara underviktig, och fördelarna med att ha en normal kroppsvikt. Kändes bra att påminna mig själv om hur det faktiskt var när det var som värst. Det sjuka är att jag har minnesluckor från stora delar av den tiden. Jag önskar att jag bloggat lite mer, så att jag haft kvar det på det sättet. Det är ju trots allt en stor del av mina tonår..

Jag är vuxen. Jag har underbara vänner, ganska fina betyg (för att vara lite skrytig), schysst lön, möjlighet (förhoppningsvis snart) att flytta hemifrån. Det kan bara gå bra. Jag är så glad att jag vågade gå upp, annars hade det här inte varit möjligt. Kärlek!

söndag, juni 10, 2007

min vecka.


Nu var det en vecka sedan jag bloggade.. Känns som om jag levt helt i en annan värld den här veckan. Galet.

I onsdags åkte jag, H och L till S land, där H och J redan höll till. Det var varmt. Jag körde dit (pappa satt brevid). 140km/h på 110-vägen.. - AAH.. hehe. Skönt med pappa som alltid vill komma fram fort. Mamma är mer mesig med fart.

Vi klättrade in genom S fönster i den gulliga röda stugan med vita knutar. Jävlar vad lant-idylliskt det var alltså! Hela lilla samhället (Valinge hette det) var skitfint, 300 människor bara.. Vi kom ju dit på kvällen, strax innan halv åtta. Bytte om, sen drack vi en del. Absint, öl, vodka.. Jag dricker ju väldigt sällan. Men det var trevligt. Vi promenerade och spelade fotboll och somnade. På morgonen mådde jag bra, och dom andra med tror jag. Jag brukar må så sjukt dåligt av alkohol dagen efter. Men det kändes bra knepigt nog. Vi promenerade i snigelfart (så varmt) till sjön som låg väl en 2 km bort eller så. Det tog oss typ.. 40 minuter eller sådär.........

Vi badade och slappade på bryggan en himla lång stund. Varmt, skönt. Sen gick vi till Ican och köpte bullar och grönsaker till kvällen. Vi gick hem. Det tog långt tid och vi smälte nästan bort. Tur att jag hade så mycket solskydd. Sen ville L dricka, men ingen annan. Jag ville konstigt nog också det. S tillslut också. Vi skottade av L.s smironoff, kändes lite taskigt då han hade köpt den för 250 pix eller sådär.. Men det smakade inte så starkt, jag brukar vara väldigt lättpåverkad och känslig, nästan allergisk mot alkohol. Jag har aldrig tålt det. Men jag kände mig väldigt nykter. Jag tog ändå fem ganska stora skottar utan att bli full (först). Sen promenerade vi som hade druckit - förstod faktiskt dom andra som inte ville gå mitt i natten. Det var trävligt, vi spelade fotboll också. Vi kom väl tillbaka till stugan runt tre och somnade. Vaknade halv tolv av att H och H väckte oss. Jag sover ju aldrig till längre än typ.. sju¨så det var skumt. Vi åt frukost, sen ville några bada. Jag, J och L gick till badet och skulle vara tillbaka inom en timma. Bråttom. Det var en så fin sjö. Och varmt i vattnet. När vi kom tillbaka hade dom andra lagat mat. Vi åt mest färskpotatis och tomat/bön-gryta när vi var där. Sen åkte vi tillbaka till staden. Några av oss bestämde oss för att gå ut på kvällen - nåt nyöppnat ställe i linné. Åkte till H och drack té när jag varit hemma och käkat. Sen gick jag, H, J, H och Hs nya karl ut. Stället var väldigt fullt, vi orkade inte stå i kön. Vi gick tillbaka till stan och gick på ett fult, skabbigt ställe. Men billigt var det. Och apäckligt vin.. Sen var jag liiite på kanelen, vi gick hem till J. Några till hängde på. Där skottade vi balsam (varför??). Jag blev väl lite berusad. Men inte direkt fullfull. Jag förstår inte varför jag valde att dricka en tredje dag i rad faktiskt. Sen skickade min mamma en massa sms på morgonkvisten (runt halv fyra), hon hade väntat uppe.. fick dåligt samvete. Sen gick vi och la oss. Sov till halv nio, vi åt lite frukost, satt och tog det lugnt på Js fina gård. Väldigt avundsjuk på hans lägenhet är jag. Jag vill inte bo i hus, en lägenhet och en schysst gård är ju så mycket bättre! Sen gick jag och skulle träffa M och H för sushi, det var trevligt. Men jag kände mig lite förvirrad. Sen åkte jag hem, duschade, hämtade badkläder, Åkte till H och badade med henne och J i hennes sjö. Sen åt vi falafel, drack massa vatten och åkte till stan. Kollade på en halv film hos J, sen gick jag hem. Då mådde jag inte bra. Känns som om jag levt i en bubbla i hela veckan. Jag har ju umgåtts med samma trävliga människor och druckit för mycket, och sovit och ätit för lite. Så igårkväll kom jag liksom tillbaka till verkligheten. kändes så konstigt. Hemma halv tolv var jag, åt lite macka och gick och la mig. Vred mig i värmen. Så varmt. Vaknade ganska tidigt imorse, väntade upp mamma och pappa. Vi åt frukost ute på altanen. Skönt.

Ska jobba idag, sen träffa H och gå på Röhska museét. Oj vad jag älskar H, hon är så himla bra.

Det kanska är lite förvirrat det här inlägget - det är bara för att jag är lite förvirrad. Känns som om jag tappade mig själv lite inatt. Jag har haft härliga dagar i värmen och nu är dom liksom borta. Nu försvinner skolan på torsdag. Mina rutiner försvinner. Imorn är det östra. En månad sen sist. Vet att jag varken gått upp eller ner.
Bra inför tågluffen. man måste kunna hålla vikten när man reser.

söndag, juni 03, 2007

lugn.


Ja så var det måndag.. Igår var det jättetrevligt. Jag cyklade till slottskogen (det tog längre tid än jag trodde). H och H hade bakat paj. Jag hade ju som sagt ätit lunch ett par timmar tidigare, men blev lite sugen så jag åt av den. Det var jättegott. Vi satt i fyra timmar i solen. Jag satt med ryggen mot solen - idag är jag fulröd över den..! Sen handlade vi halloumiost (som jag aldrig ätit) och grönsaker. Gick hem till H och lagade mat och åt. Det var gott. Salt!:D Hs nya (flirt? karl?) var med. Han var skittrevlig och han och H var så söta mot varandra att man blev lite rörd..! Jag slappnade verkligen av bland alla människor. Det var skönt. Slapp dividera med mig själv om jag skulle äta mat, eller inte (eftersom pajen varit ganska nyss), jag åt utan att tänka. Sen rökte vi vattenpipa och sedan cyklade jag hem. Halv tolv var jag hemma.

Idag ska jag till Jörrel för sista gången på flera månader. I september sätter vi upp en tid. Och hörs innan, ifall jag ska fortsätta eller lägga av. Förra veckan när jag var där mådde jag inte bra, så jag grinade och sådär. Jag skäms alltid när jag grinar. Jag är en blödig person - så jag får acceptera att det rinner mycket tårar (oj vad pop det lät då) men vilket ställe är lämpligare att lipa på än hos psykologen..? Idag mår jag i allafall helt strålande. Och jag känner mig tillfreds på något vis. Lugn. Viktig kontrast mot hösten/jul-tiderna. Då kände jag det där kaoset, men samtidigt så avtrubbad. Hade aldrig kunnat känna mig lugn på det sättet jag gör nu. Det är väl naturligt förstås, att kroppen inte tillåter psyket att ha lugn och ro innan den fått ordentligt med näring.

Sen idag, efter Jörrel, så ska jag till skolan. Lektion(!) hehe. Sen kanske körskolan för att avboka torsdagslektionen. Ska till Hs kompis S land. Med H och några andra såklart.

Ikväll ska jag och H grilla, hoppas det är sol.. Annars kanske sushi(?)
Nu måste jag bege mig. Ska promenixa till stan, dagens promenad typ. Jag ångrar att jag sprang och cyklade igår. Känner mig lite risig i svalget..!

veckan..

Nu var det alldeles för länge sedan jag bloggade. Jag känner att jag pyser över snart, men jag kan inte göra det rättvisa i ord, så därför har jag bara låtit bli.

I veckan sen onsdags har jag mest varit sjuk. Tagit det lugnt, promenerat, snorat och gjort körteori en massa. Skulle boka teoriprovs-tid. Finns inte en enda tid förrän i mitten av augusti..!!! Jag blev arg på vägverket. Det finns ju uppenbarligen en efterfrågan, varför inte sätta in fler provtider?! Jaja, ska ringa varje morgon 08.15 hela sommarlovet (innan jag reser) och kolla om någon lämnat återbud, och då får jag vara beredd att ta mig till vägverkets kontor på typ en halvtimma.. plus att det är typ 50 andra hoppfulla själar som ringer i samma förhoppning om att lyckas knipa en tid. Blä för det!

Igår var det fest, eller nja. Mer bufféigt. Jag började med två glas champagne. Smart, efter att ha ätit lite dåligt. Det steg mig rätt upp i huvudet, så resten av kvällen drack jag ingenting. Vatten och ett litet glas vin bara. Det var god mat. Sa till storasyster att det började klockan fem, så att hon + hennes danska sambo skulle komma i tid (det började sex..). Dom kom halv sju. Tur att jag inte sa sex till henne..

Jag hade dåligt samvete eftersom jag inte visste hur roligt folk hade det, om det var helt hemskt. Stämningen dog lite ibland. Jag kunde liksom inte riktigt lyfta det. Men i övrigt var det mysigt. Klockan halv tolv gick de sista. Så det blev tidigt. Några gick till S som fyllde år. Hon hade fest. A och N ville att jag skulle följa med, men jag orkade verkligen inte. Jag gick en liten promenad i natten sen tänkte jag på livet. Läste lite i alkemisten som jag fick av syster (har någon läst den? hon sa att den skulle förändra mitt liv - ja tack tänkte jag då..)

Imorse vaknade jag med den där isimagenkänslan. Kändes konstigt. Jag är nu såvan vid mitt konstiga känsloliv att jag låter det bero.. Jag känner mig liiite snuvig, bestämde trots det att jag skulle ut och springa. Jag blev full i fan när jag kom till skatås. Efter att inte ha tränat på nio dagar (på grund av förkylning)hade jag frustration så att det räckte och blev över. Det som skulle bli lugn återhämtningsjogg blev istället snabb och explosiv löpning. Jag är arg ibland när jag tränar. När jag kom fram, efter sista spurten och jag stannade. Så var det som den där bubblan omslöt hela mig. Jag hörde mina hjärtslag och mådde skitdåligt. Fick stå och andas i flera minuter. Trodde jag skulle kräkas på riktigt. Hemskt.

Stretchade, åkte hem. Åt. Hade ätit sån dålig frukost att jag var lite svimmig. Jag åt en rejäl lunch, mackor med lax och hummus+banan. Och jag undrar om jag ätit för mycket. Är ganska mätt.

H ringde och frågade om jag ville picknicka med dom i slottskogen. Blev varm i själ och hjärta. Klart jag vill. Även om jag inte känner mig så upplagd för det (och inte äter eftersom jag krubbat lunch) - hursom, det är inte det viktiga, jag behöver träffa mina älskade vänner. Vad skulle jag göra utan dom? (dem). Det räcker med en varm kram från någon av dom, och jag känner mig alltid bättre. Jag vet att dom inte försvinner, att dom finns och att bara jag inte isolerar mig - så hör jag till.

Jag vill passa på att grattisa söta Anna som gifte sig igår! Hoppas du får en underbar bröllopsresa! Och hoppas bröllopet var helt underbart. Nu är du fru..!

felicitas: jag tänkte på det där, kvalitet inte kvantitet.. Och det hjälpte faktiskt. Det viktigaste var ju att det blev bra det som var!

ummagumma;hur gick samtalet..?!

meva:Hur går livet?

spira: fortsätt skriv, det gör du så bra!

Konstigt att skriva sådär raktut åt alla? Men det är inte så många som läser min blogg, så det känns inte så farligt..!

Hoppas alla haft en underbar helg, och veckan som kommer ska bli fin vädermässigt..!

Etiketter: