onsdag, juli 18, 2007

Imorn


AJ AJ mitt hjärta hinner inte med riktigt. Eller hjärnan. Fast att det bara rör sig om 22 dagar så känns det sjukt länge.

Packade klart nyss (klockan är elva). Så knepigt av mig, hade inte provpackat innan.. Så det blev lite ont om plats..

Ska: städa 1 våning också.. Båten går om nio timmar, vi ska ses om åtta. Jag måste gå upp om fem eller sex. Jag kommer nog inte´att gå och lägga mig inatt tror jag..

Det känns som om jag behöver en vecka till för att förbereda mig ungefär.

Idag köpte jag i allafall Wayoutwest-biljett. Känns bra. Fattigt men bra.

Har laddat ner minst tusen låtar. mycket ska, mycket doktor kosmos, mycket kärlek.

Peace out. Ha en bra sommar

Spring, städning och fult hår.



oj oj imorn imorn. Vad jag tjatar. Men jag är lite nervös fortfarande.

Nej men, idag vaknade jag innan sex, skulle städa mycket, klippa gräs. Duggade lite, inmundigade min frukost framför teven, tittade på alex schulmans och hans fästmö. Jag har en grav hatkärlek till den mannen. Jag är beroende av hans kassa blogg och kollar varenda gång jag är på datorn. BLÄÄÄ.

Ja, gick ut för spring. Hade bara sovit några timmar inatt, som varje natt de senaste veckorna. Kände mig ur form. Tänkte springa XX km, men när jag väl var där så sprang jag en annan runda, men kom in i det lite, så sprang vidare, började springa ut ur skatås efter en ganska lång sväng, sen sprang jag lite på asfalt. Vilken skillnad. Mycket skonsammare för knäna med grusunderlag ju. Men jag kom hem, och hade sprungit nästan lika långt som jag tänkt. I ett segt tempo. Orkade inte intervallträna och göra PB, som jag tänkt.

Klippte gräset, väntade på A, fick sms om lunch ute istället. Men känner inte att jag har råd med det, så jag käkade själv. Sen hittade jag kardemummasockerkaka i frysen. GOTT! Hade glömt bort den. Så nu är jag jääättemätt ;)

Ska iaf köpa biljett idag som sagt. Känns braigt. Växla pengar också.

bilderna; den första innan springtur, den andra efter springtur + dusch med hängslebrallorna. Mitt hår är dåligt och fult. blä.

Håller på att ladda ner 24 album nu. endast åtta timmar kvar..! höhö

tisdag, juli 17, 2007

snart.



Hemma igen. Mys med middag med L och H, dinkelpasta med tomatsås och quorn. gött kött. Packade en del också, sen åkte jag och H till A2, träffade C på vagnen, inte sett henne sen skolavslutningen. trävligt. Vi kom fram till A2, stannade inte där så länge. Vi åkte innan halv tio. Jag var trött. På tåget ringde andra H, blev så glad! Har ju inte sett henne på tusen år känns det som, och kommer inte träffa henne förrän vi kommer tillbaka. tja.

Ringde och fick låna pengar av farsan. Känns fint fint. Ska köpa biljett imorn, jag var in i det sista emot det där spektaklet Way out west. Kändes liksom skamligt dyrt. Men jag får erkänna mig besegrad, lägga mig under tyngden pengar (som inte är mina) och ge upp. Det låter ju tungt, men känns lätt lätt i hjärtat. Finfint. Humhum.. Kommer väl hem natten mot den tionde antar jag, alternativt tidig morgon.. haha.. Men det blir nog skitbra. Till saken hör teorihelvetesprovet som är den fjortonde, som jag borde plugga på. men äsch. Det löser sig. (det gör det alltid)..

Imorn blir det städning, spring (om sjukan håller sig borta, om vädret är okej), mer städning, lunch med A hemma hos mig. keso och sånt som A äter.. HAHA, jag kommer lätt äta bröd och grejer till oavsett. Jag behöver rejäl mat.! Sen köpa biljett då, hälsa på J och grabbarna, hem sova - sen åker vi på morronen efter.. Lite mer än ett dygn. Jag är så nervös.

Klippte mig idag. 300 pix för något som inte ens syns. Men jag har ju faktiskt inte gått till frisören sen i oktober eller något liknande, så det kändes värt det. Mina toppar var som kluvna små ledsna grässtrån.

två pyttiga dagar kvar ju,.


Jag är inte sjuk än! SEGER. <3

Jag är lite mesig med sånt där. Jag tycker alltid så synd om mig själv när jag är sjuk. Egon..

Promenerade till farmor imorse för frukost. Mys. Jag älskar min farmor, klarar mig ej utan denna tanta. Hon är ändå 80 år så det känns som om jag ska umgås med henne mycket.

Därifrån till berzelii, träffa A, A är underbar. Vi åkte till HM, jag köpte ett linne för 20 pix (det jag har på mig under kostymvästen, det ser kanske lite lisebergskanin men skitsamma). Sen till andra HM, A skulle ha en manhaftig dragkjedjetröja. Den var finfin. Hittade hängslebyxorna som kostade 500 pix för några månader sen, nu nedsatta till 149´:- kap.. Hehe, kap som jag inte hade pengar till men köpte ä n d å...!

Sen till kiosk, delade på en stock med A. Hm hm. Något svenskt att ta med sig ut och bjuda runt europa på. (men mest till mig).

Mina +kilon för resans skull känns inte så meckigt. Dom finns där, troligtvis droppas dom av liksom. Lite surt att några jeans börjat sitta lite trångt är det. Men odramatiskt.

Sen gick vi till stationen, bokade biljetter från fredrikshavn till amsterdam. Tjejornas också. 221 kr per person. Rätt schysst, vi ska sova på ett tåg också (visserligen endast 6 timmars sömn men ändå). Jag längtar. Känns så läskigt nära nu. Kommer det gå bra?

Pratade med A om att följa med på Way out wesT. ska isåfall låna pix av mor och far, köpa biljett imorn. Regina spektor. Manu Chao. Lilly Allen. Kan man låta bli? Visserligen är det några timmar efter jag kommer hem som festivalen börjar. Men ändå.. Vill vill. 1200 pix.. (ÖVERTALA MIG). M ska också dit, hon, jag och A ska ju plocka blåbär och svamp när jag kommer tillbaka (Trävligt). Det är braigt att vi bor så nära varandra, först A, ett par kilometer från hennes hus, sen jag ytterligare ett par kilometer år motsatt håll. Fint fint.

Måste ringa farfar ikväll. Jag vill ut i världen. Helst nu, men ett dygn och några timmar känns också rätt okej..

Om en timma ska jag klippa mig, bara toppa. Om Frisör C klarar det, han pratar så väldigt mycket, och jag är rädd för honom därförn är så sarkastisk och ironiskldrig vågat gå någon annanstans.

Sen ikväll kommer H och L till mig, vi lagar mat och sen åker till A2, fest hos henne. Ska inte dricka eller nåt sånt. Orkar inte det.

ge mig bekräftelse nu mina fåtal läsare, en kommentar eller något.

måndag, juli 16, 2007

obildat.



Vilken mes jag är. Två gånger på en dag känns överbloggat.. Ja, åkte till J va, drack te, han orkade inte så mycket mer, det syntes. Det gjorde ont för honom att prata, hans hals var fett tjock (se vilken ful mening jag fick till). Tydligen så smittar det inom 6-7 veckor med körtelfeber. Så jävla nervös är jag nu. Kusinen hade körtelfeber i tre veckor (låter länge) men kysste sin dåvarande pojkvän som fick körtelfebern i FEM MÅNADER. Hs kompis hade det också ett HALVÅR. Jag tycker jättesynd om J, men egoismen hägrar. Jag är rädd för abersjukdomen körtelfeber.

Dessutom, nyss så nös jag en jättenys, kändes preciiis som det alltid gör dagen innan nästa förkylning (jag är förkyld jätteofta). Och jag som i allafall hade tänkt vara fullt frisk när vi åker :( och kanske hinna kuta en sväng på onsdagen.. Inte en chans att jag gör det misstaget igen (efter förra förkylningen för ett tag sen).

Ja, försöker i en lätt panik hindra det med te (som om det någonsin hjälper, fan fan fan). Mitt favvoté. Det här märket (yogité) har verkligen lyckats få mig att gå på deras mesiga karma-koncept. Varje gång man öppnar tepåsen så finns det en "vis mening" där. En gång var det "follow your heart"... klysha utav bara helvete, men jag blir varm i själen av att dricka detta högst uträknande företagets yogite.. Inget tein heller, så man kan dricka obegränsat såhär på kvällstimman. kanel, lakrits och kryddté bara. Vad det stod idag? - "Inspiring others towards happiness brings you happiness". Känns som om jag får superkarma bara av att klunka tet. HAHAHA, nej men gott är det ;). tipstips alltså.. <3

Just det, vad kan man göra åt mörka ringar under ögonen? förutom att sova..? :s

Jag har märkt att jag bloggar väldigt ytligt nuförtiden, vet inte varför. Läste alla inlägg jag skrev i november/december/januari igår. Blev ledsen, jag verkade mycket mer bildad och klok på den tiden, sjukdom till trots.

båtbiljetter.


Måndag idag. Jag går runt och är bara übernervös för tågluffen. Ja, jag borde kunna slappna av, men jag kan ju ingenting!! Jag menar, vi fick en tidtabell av sj, jag kunde fan inte läsa tidtabellen ens..! tur att tjejorna är med och kan mer än vimsiga mig..

Igår blev det inget med A, jag slöade istället. Skönt, inget jättebra väder heller. Idag sken solen, vaknade kring sex och rullade upp persiennerna! u n d e r b a r t! Gjorde frukost (det blir lyxig frukost varje dag när jag bor såhär, utdragen och good). Sen försökte jag börja packa lite, gick inte. Jag vet inte vad jag ska ha med, vad som ska tvättas osv. Ringde farmor, bestämde att jag skulle käka frukost hos henne imorn. Klockan gick och jag begav mig ut på löptur. Varmt, men fortfarande morgonkvist. Soligt och skönt, betydligt bättre än lördans miserabla helvete. Jag njöt och var ensam i skatås. Sprang in på bästa tiden någonsin på den distansen. Lunkade hem, spurtade sista biten utav bara helvete. (typ hundra meter), grannen var ute (en gubbe) han sa "det är inte bra att jobba så hårt". Jag sa "varför inte det". han: "du ser ju hur trött du blir". "ja men så får jag ett fint hjärta när jag blir gammal också" sa jag lite finurligt. Det skrattade han lite åt. Jag älskar den sista biten, när jag numera full av energi, på grund av alla oändliga mackor jag käkar, kan kuta med enbart glädje, inget tvång. über.

Ringde kusinen, skulle äta med henne klockan ett. Cyklade in till stan, träffade O över en snabb kaffe, sen träffade H och A, åkte till stena och köpte båtbiljetter till fredrikshamn (klockan 08.00 på torsdag), därifrån till tåget, kommer istället fram till amsterdam 07.00 nästa dag. Stannar gör vi där ett dygn.

Sen åkte jag till kusinen för sushilunch, hon köpte mat, men åt inget, bara petade. Jävligt onödigt att betala massa pengar om man inte äter? Ja, sen åkte vi och fikade, (underbar espresso för mig) och då åt hon bakverk istället. Det är ju så mänskan funkar, kroppen kräver ju energi på alla vis, dygnet runt.. ^^

Tja, sen cyklade jag hem och nu sitter jag här efter min gottiga middag, keldas fisksoppa, mackor samt pannkaka. Har mina snickarshorts på mig som jag använt en gång (köpte dom för ett halvår sen).

Ska nog till J sen, H också. Han har tydligen körtelfeber :S inte halsfluss som jag trodde. Tar med en film till honom.

vad gör ni ikväll?

söndag, juli 15, 2007

hm hm.


Igår dök J aldrig upp, stackarn var på akuten och kunde inte prata, hans halsfluss har eskalerat. Är gravt nojjig över att jag smakade på hans glass fortfarande, det smittar ju som sagt jättelätt med halsfluss..

Men S, L och S flickvän M dök upp. Hon var übertrevlig. Det var ganska lugnt, vi pipade, drack té, lite öl. Nåt skott. Sen kom H äntligen, hon var sjuk också, men kom ändå. Hon saknas alltid när hon är borta. Massa. Sen kom V med lössnus (usch) och lite vin. Vi tog det lugnt. H gick tidigt, hon såg trött ut, inte konstigt med tanke på hur lite hon sovit på lägret. Dom satte på någon skiva och vi dansade lite. Sen gick S och M, dom skulle jobba idag. Jag, V och L visste inte hur vi skulle fördriva resten av kvällen, bestämde oss för att åka till nåt ställe i stan. Ta ett glas vin eller något. Väl i stan, kring två eller sådär, så var det apalång kö till baren/klubben/vaddetnuheter och dom ville äta snabbmat. Så vi satte oss på deras stammisställe (som dom alltid äter på när dom är på kanelen) och dom åt sitt kött. Så jävla inte värt det för mig att åka in till stan för att titta på när dom äter kött..! Haha.

Imorse gick jag till ica och handlade lite bröd, ny ost (S åt upp allt som fanns igår av den), sojakorvar och lite frukt. Gjorde min lyxiga frukost - arla morgon har guld i mun.. Slöade hemma en stund, skulle träffat O i stan, men hon ombokade till imorn förmiddag istället. Sen gick jag och drog lite till med mig själv, gick till stan och köpte reseplånbok. Sen åkte jag hem och nu hittills har jag väl inte gjort så jävla mycket alls.. klockan är bara sex men jag behöver ändå ensamtid idag. Andas in och ut, inga ljud. Bara jag, mat, vila, böcker. Det enda är att jag MÅSTE börja planera packningen nu+städa rummet. Ser förjävligt ut.¨Nu ångrade jag mig i ensamheten när jag skrev det. Ringde A, hon kommer nog när hon har ätit.

Tja, annars är jag mest jättenervös över resan. Vi har för lite pengar, men det löser sig alltid, mest nervös men ändå nyfiken. Det kommer säkert bli skitbra, och skitjobbigt, men mest roligt.. Inget är ju direkt svart eller vitt. (eller vitt är det mesta, sen finns det gråskalor).

Sitter här med körteorihelvetet, känns ändå okej.

lördag, juli 14, 2007

äckel-löpning.


Löpningen var den mest fruktansvärda någonsin. Jag har inte upplevt något liknande. Även när jag var som minst, sprang 32 kilometer och fick så ont i hjärtat att jag trodde jag skulle dö, inte ens då var det så hemskt som idag.

Jag började må sjukt illa ungefär halvvägs. Ont i magen också, trodde jag skulle kräkas. Men stannade inte, för jag tänkte att det var mens (?) igen efter två veckor. Det var det inte, med bara nån kilometer kvar hem tog jag mitt förnuft till fånga. Stannade, i flera minuter så stog jag med huvudet mellan benen och väntade på att få kräkas.. Men det gjorde jag inte. "kröp" hemåt. (jag var nära att sätta mig ner mitt i gatan liksom).

Kunde inte dricka eller äta på ett par timmar.

SEN blev jag ashungrig och åt järnet. Inte bokstavligt, jag åt helt enkelt väldigt mycket. Tror jag sprang för långt. Men egentligen beror nog illamåendet på mindre än 6 timmars sömn i kombination med en jävla massa kaffe till min luxuösa frukost, inte en droppe vatten innan, har inte kunnat dricka vatten sen dess heller, så jag har väl vätskebrist av fin kaliber nu. Jävlar vad jag ska vila imorn.

Får inte tag på H, försökt i veckan, och hon svarar inte nu. Undrar hur hon mår. Hon skulle ju komma hit(?). Hoppas iaf. J kommer nog snart och glor på mer harrypotter med mig. Nördigt nördigt. hehe.

Jag ser skabbig ut idag. Känner mig skabbig också. Men jag slipper iaf illamåendet. Jag snusar på bilden. Hah. Hah.

hallåken.

Gutenmorgen. Jag klev upp tidigt, gick till jobbet för att hämta en grej, sedan till ican och köpte goda frallor.. lördagslyx när den är som bäst, gjorde ägg också (jag avskyr gulan, så äggvitan känns ju kanske inte såå värt att göra ett ägg för - men är det lördag så är det ;)..)

Sen hem, gjorde kaffe och njöt av meinen frükost. Sen dess har jag.. inte gjort så mycket. Klockan är iofs bara halv elva, klev förvisso upp halv sju. Jag känner mig trött dessa dagar. Somnar aldrig före ett, och går upp halv sju. Jag som annars måste ha i allafall 8-9 timmars sömn..

Igår eftermiddag åkte jag till J, han och S satt och kollade på min lillebrors harrypotterbox. Jag somnade. Det var fint väder, vi gick ut. Satte oss i gräset och njöt av solen, dom köpte glass. Jag en espresso.. lyxlyx, sen smakade jag på Js glass. DUMT DUMT DUMT, HAN HAR HALSFLUSS. DET SMITTAR JU HYPERLÄTT. får inte får inte får inte bli sjuk nu. Åker ju på torsdag! DUMt. (men glassen var god i allafall - dock inte värd en halsfluss). Sen kom V och vi handlade och gjorde mat hos J (läs dom. Jag läste tidningen). Sen var det bara jag och J, vi drack té, stackarn var ju sjuk, feber och grejer. Stannade inte så länge, var hemma innan elva, åt macka och somnade några timmar senare, och så upp tidigt imorse då.

Tror jag ska springa en sväng snart, i em kommer väl folket hit tror jag. Undrar hur jag ska nå H, försökt ringa några gånger men "abonnenten kan inte nås för tillfället". Folk stannar kanske här över natten och då blir det brunch imorn. mys!

Tja, jag måste bara klaga på den där urfula trenden som jag avskytt från början - latexleggins. Det ser så jävla fult ut. Vad är det för hemsk S/M-trend liksom? Det är sånt här vi kommer skämmas inför våra barn om 10-15 år. Det är ju seklets hittills vidrigaste trend. Vem bär sådana? (alla uppenbarligen). Latex, jag förknippar det med skabbiga källarklubbar och karaktärer från 90-tals-barnprogrammet "Kenny Starfighter".

Jag har haft en bra sommar hittills, förutom att ha haft det trevligt har jag med flit(!) gått upp cirka ett och ett halvt kilo. Vadan detta kan man undra, men jag tänker strategiskt. Risken finns ju att man tappar vid tågluffen, då är det bra att ha lite extra, så att jag inte går under min friskvikt. Dessutom litar jag på att min kropp vill hålla sig på friskvikten, så den hittar tillbaka dit ändå. Bra där ebba!

Nu har jag laddat ner en massa Manu Chao, försöker bilda mig lite, vågat vågat (att inte bara lyssna på doktor kosmos).

Tja, borde borde börja packa inför resan, eller i allafall tänka igenom vad jag behöver ha med mig.. blä orkar inte. Borde även städa, tvätta mer och plugga körteori. Exakt en månad kvar.Som sagt, om jag klarar det bokas det förmodligen uppkörning. Men jag måste ju klara det. Orkar inte plugga. Lata mig.,

Prinsessan Madeleine snusar. Offentligt. Läste jag nu. Det är tydligen allmänt känt. Är jag en hemsk människa för att det nu känns lite bättre? Hon är ju ändå 25(?) och har inte grå hud eller så för det.. (snuset alltså). ehm. det är kring en miljon snusare boendes i detta land. En miljon snusare kan inte ha fel.
(snusade ju i nästan 1,5 år, slutade upp i ett år) Nu är det påväg tillbaka igen. Äsch, jag kan OCH SKA sluta efter sommaren..!"Många idrottsmän och -kvinnor använder snus istället för att röka, eftersom snus inte påverkar lungkapaciteten negativt. Nikotinet har i och för sig en kärlkrympande effekt och framkallar åderförkalkning. Men i och med att snus inte förbränns, så bildas inte de cancerogena ämnen som bildas vid förbränning med syreunderskott."
Känns bra, känns bra.
För övrigt så har allts detta läst på den mycket tveksamma sökmotorn "wikipedia" - MEN SKITSAMMA. Det känns fint och legitimt att sommar/fest-snusa nu..! Höhö.

Nog om detta, ut på springtur med sig ebban :P

fredag, juli 13, 2007

tralala


Fredagen den trettonde idag.. Känns inte så farligt trots att jag kan bli skrockfull vid valda tillfällen.

Jag är glad idag, jätteglad utan någon som helst anledning. Jag är nästan alltid glad nuförtiden. Så skönt att slippa ha tankarna på annat håll, att aldrig kunna koncentrera sig. Jag vet att jag skriver mycket om sjukdomen här, trots att jag känner mig frisk nu, så har jag inte fått distans till sjukdomen än - det var ju så nyss, kanske därför jag går runt och är glad och lycklig och obekymrad, för just saken att vara frisk känns som att ha tagit sig ut ur ett brinnande hus av dödsångest. (fy vad poetiskt, det skulle inte komma ut med dom orden). Jag har alltid varit lite av en "för-mycket-person", alltid för ledsen, för glad, för nere, antingen eller. Kanske därför jag blev sjuk. Tänker ofta på det - varför jag blev sjuk. Kanske för att tona ner mig själv. Och jävlar det gjorde jag ju. Jag var inte mig själv alls. Känns så luddigt redan nu. Nära men luddigt. Minnet försämras ju av svält. Så jag har minnesluckor från i höstas och början av vintern, vissa perioder som jag inte minns. Ibland fyller någon i dem åt mig, men för mig känns hela den perioden som ett enda stort svart hål, enskilda grejor minns jag, som hur jag "fuskade" med maten. Hur svårt jag hade att känna saker överhuvudtaget, om det hänt något sorgligt som berörde folk undrade jag varför det inte berörde mig. Känslokallt. Ätstörningar är ett jävla aber. Jag fortsätter skriva om det tills distansen känns trygg. Nu känns det ganska skönt, att skriva vilken jävla miserabel verklighet det blir av skiten, att aldrig våga gå utanför sina egna regler, sina diciplinära meckiga ideér.

Tittade i min gamla bilddagbok, som jag la ut bilder i från oktober till i mars, vet inte varför jag började, ville väl dokumentera lite, samtidigt somjag ville se att jag itne skulle förändras såååå mycket med viktuppgången. Det gjorde jag ju såklart, men man ser ändå att det är jag. Och idag la jag upp bilder för dagen, kändes inte så jobbigt, tror inte nån kollar min bilddagbok längre, mest för mig själv liksom. Och kanske lite för att säga åt mig själv att det gör inget, att den här friska vikten är helt okej, inte farlig. Jag kollade i allafall igenom gamla bilderna först och jag kom ihåg tankar när jag tog just "den" bilden, och "den och den och den", hur tjock och stor jag kände mig den dagen, och den och den. Hur jag låg kvar i sängen den dan, kände på höftbenen och ville inte gå upp, för "då skulle ju magen bli vanlig igen". Hur jag just "den dagen" var ute och sprang och hade ont i knät men fortsatte i mil efter mil. Jag ser ju nu att det var fult. Jag var ju smal. Alldeles för smal. Det är först nu jag kan se det. Jag tror inte att andra såg mig så, eller dom kanske bara valde att inget säga. Det är så känsligt sånt där.

Ja det är närvarande, borta men närvarande, förstår ni? Förstår jag själv? Vet inte. Jag vet bara att jag ryser och blir blank i ögonen när jag ser "anorektikern i mitt område" (en som bor i närheten av vårt hus) när hon går på mornarna, när hon svänger med armarna och skjuter ifrån fötterna från asfalt till asfalt, håliga ögon, magra magra magra ben inunder lager (ja lager(!) av byxor. Jag ser henne ofta, jag är vaken tidigt, och hon brukar gå förbi vårat hus i rasende tempo kring halv sex-sex oftast. Man undrar ju varför jag kan ge en så detaljerad beskrivning av henne, men jag har mött henne också, försökt möta hennes blick. Dels på mina vidriga långpromenader/löprunder kring sextiden när jag var sjuk, dels som frisk (påväg till jobbet, eller det tidiga bageriet för bröd). Nuförtiden vill jag slita tag i henne, försöka nå det där inne, för målmedveten en anorektiker har kan läggas på så jävla mycket annat. Kreativitet, lycka, mål, studier. Jag blir liksom kall när jag ser människor utan livsglädje, med mål som leder dom åt helt fel håll. Dödödödödöd. Det går ju bara ditåt liksom, om man inte vänder om halvvägs, lyckas vrida det dåliga åt rätt håll igen, bli frisk och lycklig. Leva ut klyschan om "hög på livet" (värdelösa mening ;)..) Saken är den, att trots att man vill kan man inte slita tag i okända människor, skrika och berätta, säga hur mycket bättre livet är när man är frisk - för det har man glömt när man är sjuk. Man kan inte göra så, det är integritetskränkande och man kliver in på en annan människas terratorium, privata sfär. Man får inte göra så men mina impulser får mig att gå av spårvagnen, ta en annan väg runt kvarteret om jag ser henne, eller henne eller henne. För annars kanske jag gör något dumt, är sådär "prataraktut-utanatttänka"-ebbig.

Jag hade inte blivit frisk, eller det vet jag ju inte, men det hade tagit ett bra jävla tag till om inte en person i min närhet ryckt tag i mig då och då, fått mig att förstå hur sjukt det är, att det inte såg bra ut och att jag värdefull oavsett. Det är ingen trivial sak att säga till en människa, hur nära Man än står varandra. Det är svårt, jävligt svårt (ja nu svär jag H, hehe, kanske inte så fint språkligt) <3 som sagt, svårt att ifrågasätta hur en vän lever, ifrågasätta varför hon väljer att svälta, att gå mot anorexin istället för mot friskhet. Jag är så glad att det fanns en sån människa för mig, och jag vill tro att jag gör så mot människor i min närhet. Jag vet inte, men jag vill vara det i allafall. För det behövs.

Nog om anorexi, nu har jag skrivit nonstop i en halvtimma om det här. Nu till livet <3

Igår började dagen med arla morgon, mor och far och lillebror åkte till Gräkland. Hemma själv nu en vecka. På torsdag morgon åker jag ju.. 06.20 som sagt. Nervös!

När dom gått gick jag till körskolan, hade sista körlektionerna innan den 13 augusti, en månad alltså. Dagen efter, den fjortonde augusti har jag teoriprovet..!
Min körlärare sa att om det blir godkänt så får jag nog boka uppkörning, eftersom det är 10 veckors väntetid på det..! Jag blev jätteglad. Det här slitiga bilköret börjar löna sig, vill så jävla gärna ha körkortet i handen innan jul!

Sen gick jag hem, käkade lunch och sådär. Sen gick jag till A, där var M och A:s brorsdotter Knodden. Hon var rolig, hyperaktiv. Sedan ville hon ha juice, hon drack jättemycket juice, A sa "eh, vilken tur att det inte är socker i juicen..!". Jag och M; "A, det är ju fruktsocker i juice..". Ja det märktes, ungen blev ju hyperaktiv typ... hehehe. Sen ritade vi prinsessor, hjärtan och annat skojigt. Hon gick runt och sköt mot oss med A:s låtsaspistol också. Rolig unge. Sen skulle jag gå, M ville köpa snus och ciggs. Jag praktiskt taget bad henne att låta mig (som aldrig använt mitt leg i affärer HAHAHAHA) att få köpa det åt henne. Så jag gick in på seven eleven och ställde mig i kön. I kassan stod en tuggummituggande brutta, hon bad inte om mitt leg. Jag blev jävligt besviken. Jag ser ju inte ut som om jag är över 18, snarare ner mot femtonårsåldern sådär. Var farligt nära att stanna kvar, säga "men legetimationen då..?". Men icke, sa adjö till M och åkte hem. En stund efter jag kommit hem kom J och S. Vi rökte vattenpipan, drack hinkar med té (jättekopparna) och kollade på teve, sen gick J och jag och köpte keldas tomatsoppa och bröd. Vi gjorde maaat när vi kom hem. Gott. Därefter tittade vi på den ryska filmen från 1959 som S hade med sig. Den var fin. Handlade om en rysk soldat som fick permission att åka hem till sin mamma under. Resan tog tid, han träffade en jättevacker kvinna, kom hem, hade bara tid att stanna i några minuter och sen slutade den. SOrgligt.
Sen mer pipa, snus.. och té. Sen kom L en stund och kring halv tolv åkte dom hem. Dom jobbar ju idag.

Idag har jag promenixat, käkat lyxfrukost och skrivit alldeles för mycket i bloggen (som synes). Ska nog gå till J sen, och hämta en grej på jobbet samt fixa lite inköp.

Det blev kanske lite virrigt det här men.. tja.. så kan det vara.

onsdag, juli 11, 2007

hej och hå.



Här följer ännu en underbart detaljerad tråkdag från ebban. Hoho jaja.

Planer för dagen var; köpa dagbok(till resan), liten adressbok, trosor. Inget av detta köptes. Istället: Hade ställt klockan på halv sju - men jag snoozade märkligt nog till halv nio (!) inte likt mig. Klev upp, gjorde übergod bananfil - länge sen nu! Sen gick jag och drog hemma, molntätt ute och segt. Framåt en tolv sådär snörde jag på mig löpskorna, begav mig ut på långrunda. Skönt. Regnet började ett par kilometer in på turen. Jag trodde det skulle bli meckigt med regn, men det var skönt, strilande ner för ansiktet och aggro-musik i öronen, trummande fötter mot grus och backrön. Inte fel alls. Helt och hållet min kopp te. Om jag får mönstra, mot all förmodan får göra lumpen kommer det gå galant (säger hon självsäkert). Hehe, helt och hållet min kopp te!

Tja, efter det stretchade jag ju apmycket, sen in och duscha, ringa A, käka massa banan och mat. Sen åka och träffa A i stan, vi gick hem till henne där hennes söta kamrat M höll till. Snus och kaffe, och choklad. gottgott, sen tittade vi på A när hon tränade (hon är så stark att jag blir alldeles förskräckt), skrek lite på henne (som hon bett oss att göra), dock väldigt halvhjärtat. Jag och A ska plocka svamp och blåbär med M, och visa henne staden.

Sen började vi gå mot M, hon och A skulle kolla film, jag skulle hem och äta pizza med mina föräldrar (som åker klockan 06.20 imorn bitti). Promenerade i ösregnet, kläderna blev blöta men det var ändå skönt, J ringde. Vi ska äta middag imorn kväll. Tur det, gillar verkligen inte att vara hemma själv. Minns bara förra sommarens miserabla hemmaveckor. Då var jag ju också sjuk - det gjorde ju att jag kunde ägna mig fullt ut åt att bara vara just sjuk. Nu är jag frisk, behöver egentligen inte vara så jävla rädd för att vara själv. Men det skrämmer mig tyvärr en aning, har vant mig (för mycket?) av sällskap sällskap sällskap. Känns otryggt att vara själv. Att vårt hus är så stort gör det inte bättre.

Åt en god,spröd italienpizza, med räkor. Ingen ost, pizzeriaost är äckligt. Sen åt vi god glass.

I går träffade jag AN, the missing one, inför resan. Hon hämtade sitt pass sen drack vi espresso(läs jag) och pratade lite om resan. Vi ligger aningen skitmycket efter i planering. Lite skönt också. Inte veta allt detaljerat.

Imorn är det övningskörning klockan 08.45 och nästan 2 timmar framåt. Känns bra. Stadskörning. Min snälla bilskolelärare bokade in dom trots att han egentligen inte jobbar då (!) känns schysst.

Promenad senare kanske, och överaska A, jag kände idag när vi sågs att vi ses alltför sällan. Jag är lugn med henne och det känns bra att vi tål och trivs med varandra trots alla våra cp-perioder som "punkare"(jag) och andra knepgrejor vi hållt på med som barn.

På kvällen kommer ju J och kanske nån/några till. Dom tar nog med en smartfilm. Jag behöver fan bildas. Hehe.

(ovan: jag i gröttröjan, samt måndagens sandalkap)

måndag, juli 09, 2007

hej hå, shorts..


Ja, så var det måndag igen.. Imorse promenerade jag en runda, mulet väder. Inte kul alls. Donade en stund hemma innan jag begav mig till biblioteket med två böcker (inlämnade i tid för en gångs skull - vuxenpoäng till mig). Sen skulle jag träffa kompis N klockan ett. Kompis N är alltid sen, också idag, dock bara(!, för att vara henne) 20 minuter.. Vi gick till sushin och det var gottgott. Länge sen sushi kände jag, behöver nog äta det några gånger nästa vecka när jag är själv hemma.. Hehe.. då menar jag typ lunch och middag varje dag eller liknande. Jag älskar sushi. Jag tröttnar aldrig. Enda gången då jag inte kan äta sushi är efter träningen, då vill jag ha grabbig mat (och mycket ska det vara). Eller, ehm, vad är grabbig mat egentligen, jag kanske bara menade en grabbig portion?.

Idag efter sushin begav sig jag och N till x antal affärer. Jag var på jakt efter billiga shorts. Hittade ett par med hög midja som jag spanat efter, men inte köpt eftersom min ekonomi inte tillåtit det. Nu var det dock halva priset och jag spikade dom. Rejäl denim, jag har vikt upp dom på bilden som ni ser, ska nog ha dom så, det är mina europashorts, och jag hoppas det är finare när vi åker dit än det är nu (16 grader och regn i paris)..Något annat med bilden är som synes paint. Bakgrunden är så ful så jag gjorde den ännu fulare. Sen gick vi vidare till en skoaffär och jag inhandlade något jag verkligen behövde - sandaler till resan. Halva priset och kanske inte så mycket "gå flera mil i"-sandaler, mer snygga och lite lite små. mouahaha. Men fina ja. Sen köpta jag packpåsar, i olika färger. Mer vuxenpoäng till mig för det tråkiga köpet. Sen var jag barskrapad. N hade bara köpt kaffe stackarn - fick gå där med mig..

Sen åkte jag hem och gjorde middag och la mig på soffan och bara tog det lugnt. Väldigt lugnt. Nu har jag städat mitt stökiga rum, provat att dra upp några kjolar som tubklänningar utan behå under - det funkar! (jag går aldrig utan behå, det ser asäckligt ut på mig) - men det var ganska fint med iaf en kjol. Hade ett skärp under brösten och den där kjolen hade jag tänkt slänga innan! Känns alltid lika roligt när man kan återanvända grejor ur garderoben. VAD tråkig jag känner mig nu. Jag är verkligen ingen modenörd. Kan ingenting. Men lite roligt är det. Hoho jaja.

Annars så saknar jag att läsa andra bloggar som jag gillar, några uppdaterar, några inte. Det är lite synd, men det passar ju inte alltid att skriva. Ibland orkar man inte.

Nu är jag hungrig igen, mackor är grejen.
godnatt!

söndag, juli 08, 2007

helgen yes.

Nu har helgen gått ännu en gång. Fredagen ägnades åt att gå till banken, promenixa, köpa respass med H, espresso (för att fira..) på ett café när regnet stod som spön i backen. Sen åkte jag och H hem till mig, hämtade färskpotatis, åkte till V och där gjorde vi böngryta till potatisen. Sen kollade vi på en skittråkig film som hette "lucky blue". Nästan 30 minuter lång (då säger jag alltså lång istället för KORT eftersom den var så dålig). Kasst skådespeleri, helt talanglöst. Flackiga blickar, trist handling, stela repliker. Skitdålig.

Vi stannade inte så sent jag och H, åkte hem och sov. Gick upp tidigt igår (lördag), var på topp. Åt mysig frukost med mor och far. Sen begav jag mig ut på springtur. Längst hittills i år. Underbart. Funderar mycket när jag springer. Meditativt känns det, får massa tankar i omlopp och får lite nya perspektiv. Jag är en sån jävla nörd när jag springer, ler åt andra, kutar om folk (jag ska vara först), tävlar med människor som bara tycker jag är en skum typ. Haha. Jag har roligt i allafall. När jag sprungit klart och svettades floder hemma, tagit den sista spurten (vilket ord) och stretchade så körde grannarna in på sin ruta. Finskan frågade hur långt jag springer, jag svarade och hon sa "oJ det var duktigt, hur många minuter per kilometer?" svarade på det och hon såg helt glad ut. (varför får man fråga sig?). Tror hon har pysslat med löpning förr i tiden. Sambon hennes sa "snart är det bara skinn och ben kvar på dig". Jag skrattade inombords, har inte dom märkt av dom nästan 8 kilona jag varit tvungen att gå upp?!. Hallå, klart dom har. Det är liksom inte något som bekommer mig, de där 8 tillkämpade kilona var det enda jag kunde göra för att bli frisk från äckelsjukdomen som gjorde mig svag och tvångsmässig och orkeslös. Ångrar inte för en sekund att jag gick upp liksom.

Sen åkte jag till stan, träffade H, V, J, L och S. Vi åkte med pendeln till alingsås. Fin liten stad. Var på världens mysigaste fik med dom största kanelbullar jag NÅGONSIN skådat. Helt jävla enorma. De var säkert en decimeter i diameter, eller mer, kanske 13 cm sådär. Jag och H delade på en bulle. Den var jättegod. Sen så åt S en vegoburgare som såg extremt köttig ut, sen tog vi pendeln tillbaka till stan. H åkte hem, för att hämta sin packning(hon skulle på läger idag fm). Jag åkte med hem till V, S med. Dom andra skulle komma senare. Jag gjorde en jääättegod morotsås, som var stark (ganska mycket för att jag trodde att H skulle äta med oss, och jag ville bevisa att jag visst kunde göra starkmat). med pasta. gottgott. Sen dröjde det lite, sen dröjde det lite till. Och lite till. Sen kom L. Och efter en stund till kom H, J lyste med sin frånvaro, slutligen (efter x antal telefonuppringningar) kom han också - bör tilläggas att han bor två hus ifrån V.. Sen började våran drinkmeister V göra drinkar. Gott. Han hade mycket starksprit hemma, och pistageglass. Jag och H drack mest pistage och kaffe-drinkar. Med likör(?) tror jag. Jaja, sen ringde Vs kompis K, han skulle droppa in med 8 söta flickor. Det gjorde han också. Trevliga människor, ingen jag kände. Jag gör så dumma saker när jag är på kanelen. Men inget jag ångrar egenltigen. Ja, så dumma grejer gör jag ju faktiskt inte, jag kan ju kontrollera mig.

Sedan drog K och hans åtta flickor vidare, förutom en, som jag övertalade att stanna kvar. (Hon var särdeles söt). Framåt natten drog grabbarna av sig sina tröjor. Det är en så konstig grej dom gör,när dom är på kanelen. Sen så gick den sista söta flickan slutligen (hon skulle till sin pojkvän). Klockan var kanske halv tre och alla var trötta. Jag däckade med J i en bäddsoffa, alla hade legat och kollat på sunes jul. Det var den bästa avslutningen som fanns på kvällen - sunes jul. Jag avgudar Håkan.

Jag sover på ett helt sjukt vis, jag böjer nacken bakåt så mycket att jag har konstant nackvärk dagtid. Som en säl liksom, jag kan inte somna om jag inte böjer nacken bakåt längsta möjliga, sen sover jag så nätterna igenom. Har ett vagt minne av att jag skallade J i pannan (?). Han snarkade och jag drömde konstiga drömmar.

På morgonen var jag tvungen att berätta detaljerat för J, så att han skulle komma ihåg drömmen ifall jag glömde, sen berättade jag samma för H, ifall J skulle glömma den. Men jag minns någorlunda. Alla var hemma hos J i drömmen, men han bodde ine där han bor på riktigt, utan i ett hus "fem till tio minuter utanför stan med pendeln" (för att citera J i drömmen). Och det var stora salar med kristallkronor. Det var förresten inte bara alla vi där, utan cirkusfolk och mina föräldrar(?). Alla pratade extremt belevat. Högintellektuell gammelsvenska ungefär. Sedan gick vi ut på framsidan av Js hus, några stycken och en polis spatserade (i en gammaldags uniform) gatan fram mot Js hus, och han kom på att han skulle vara skitrolig och låtsas vara berusad så att polisen skulle ta honom. Det lyckades. Jag hade väldigt roligt åt det i drömmen och precis när jag vaknade - men nu förstår jag inte varför det var så roligt.. Sen vaknade jag i allafall. Och H gick ganska tidigt, vid halv elva, skulle med en buss till sitt läger. Vi låg kvar och pratade om regn, näsor och drömmar. Sen gick vi upp och gjorde te, slutligen kom V upp och gjorde frukost, dom ville ha lyxfrukost (dom gjorde croissanter. Nej jag vet inte hur det stavas), polentagröt och grekisk yoghurt med frukt. Jag åt lite gröt, men var väldigt osugen på mat just då. Lite bakfull kanske, drack hinkvis med kaffe. Sen kollade vi på en blodig krigsfilm (sparta-handling) som hette 300. Den var jätterolig. Jag skrattade rått åt alla blodiga scener. inte bra alls, men rolig. Sen åkte jag hem. Kom hem strax efter tre och har inte gjort ett jota efter det, ätit, blev extremt hungrig efter ett tag och tog igen frukosten :) Sen kom farmor förut och vi åt middag, nu sitter jag här och tänkte vända tillbaka dygnet. Ställt min kära klocka på kvart i sju imorn bitti. Hoho jaja, ska plugga körteori och träffa N för sushi på dan. Köpa nåt baslinne eller så tänkte jag också ge mig på. Eller shorts, eller nåt annat jag egentligen inte behöver för pengar jag egentligen inte får (eller kan) spendera.. höhö.

Nej, det var så sant. Gotenaften.

torsdag, juli 05, 2007

fredag.


Idag hade jag tänkt att springa eftersom jag förutsatte att jag skulle vara helt förkylningsfri, men icke! Vaknade med samma känsla som i måndags, alltså inte förkyld, men lite risig. Bestämde mig kvickt för att inte göra om samma misstag ("jo det går nog ändå"). Nejnej. Jag ska promenixa istället. Lugnt, och ingen lång bit.

I onsdags så åkte jag till H på eftermiddan/kvällen. J var där, vi åt Hs goda kikärtsgryta med knäckebröd. Sen var jag där en stund och åkte hem sen. En annan grej jag gjorde i onsdags var att skicka in min mönstringsansökan!!! Kändes stort, hoppas jag FÅR mönstra. Den är trots allt ganska "fläckfri" frånsett den där irriterande "har eller har du haft någon form av ätstörning?". Men annars, tja det såg fint ut. Jag är helt inställd på lumpen så jag hoppas på det. Igår promenixade jag på förmiddagen, skrev ett låångt brev till H (andra H alltså) som är på läger nu, sen träffade jag M i stan och det var trevligt, hon resde igårkväll till Kroatien.

Efter det åkte jag till MA och var med henne och H. Vi drack te och kaffe. Jag läste hennes nya Elle. (hemska jag, hon hade ju inte ens tittat i den ännu..). Jag hade ne jobbig dag igår, en fuldag. Det låter så oerhört ytligt eller hur, men jag mådde apdåligt för jag kände mig så ful hela dagen. Hoppas jag slipper att ha sånna dagar framöver så ofta! Sen kom J, jag ringde och bad honom ta med sig snus. Det gjorde han. Lucky strike. Finsnus. Jag tog först en, kände det där lugnet jag inte känt på länge, som när man började snusa som liiiten tjeja. Och det var så behagligt. Tog en till efter en stund och när jag skulle gå så sa J "ska du inte ha en till innan du går?". Men jag tyckte att det var onödigt. Jag ska ju inte börja igen liksom.. hehe. Hos MA kollade vi på "Detaljer": Den var bra, men en timma in i filmen så tappade jag fokus, åkte hem och bad att få titta på den en annan dag. När jag kom hem käkade jag Kesopasta. DUMMA MIG. Jag får så himla ont i magen av keso.. Men det är ju så gott!! Idag är magen svullen och huden konstig. I eftermiddag ska jag och H köpa interrail-passen! Bara 13 dagar kvar. Eller tolv, om inte denna dan räknas med.. Pirrpirr. Nervöstnervöst..! A har ju fortfarande inte hört av sig, svårt det där.

Ja, idag ska jag, H och V ha filmkväll. Laga indiskt och sådär :)

tisdag, juli 03, 2007

HALSONT.

Här sitter jag med sjukt mycket halsont, jag blir sjuk alldeles för ofta..! Kan knappt svälja, har bara legat hemma idag, sjukt uttråkad. Film och mat och sådär hela dan :) Men tråk som sagt. Mitt eget fel dessutom. Kände mig "Hängig" igår förmiddag, kunde inte sätta fingret på det alls, men tänkte att det var ´inbillning´ så jag var ute och sprang ändå. Sen cyklade till stan, träffade H och åt picknicklunch, med vattenpipa, jordgubbar, hummus och bröd. Mums. Sen till J. där vi gjorde krubb senare på kvällen. Sparrissoppa och ebbastekta pannkakor. Det var gott, H blev mätt asfort, jag sa "äh vad mesig du är" när hon käkat två små pannkakor och låg och typ vred sig av mättnad, hehe. Då sa J "haha, a du har väl ätit MINST fem". Han sa det helt odramatiskt, utan värdering, ingenting liksom. Men jag kände ändå det där på insidan, lite välbekanta "Har jag ätit för mycket nu?"-känslan. Jag hade ätit tre, eller fyra. Jaja, det gick över.

Tja, från fredag: Jag och H gick till J (börjar bli en vana) när han slutat jobbet. Jag kom lite senare. Där var S och V. Vi gick till plankan för att dela en flaska vitt. Jag tänkte att jag inte skulle dricka så mycket eftersom jag skulle köra till Småland med mor på lördag morgon. Ingen annan hade ju den intentionen heller så det blev lugnt. Drack i och för sig säkert fyra glas, blev bjuden på ett rött också. Sen gick vi hem till J,slötittade på en film. Sen somnade jag gott i hans säng. Vaknade halvtidigt. Vid nio. Alla låg och hummade, jag blev glad över finvädret som var. Sen gick jag, åkte hem, käkade sen frukost. Jag och mamma åkte. Körde först en bit, sen ville mamma ha en hamburgare, och tyckte jag borde käka nåt också. Usch det var inte gott , en bönburgare från McD. Fy fy. Men slapp i alla fall gå in där. Sen körde jag igen, vi var i småland (tranås) strax efter halv fem. Vi var i mormors och morfars hus innan vi gick till vandrarhemmet, ganska fint ställe. Jag och mamma började göra iordning ost och vin osv, släkten skulle ju komma alla, det blev väl trevligt men jag satt som på nålar. Dels när jag blev kramad och det kändes som att några kramade mig för att känna hur mycket större jag blivit. Ja - jag tog inte fel. Det kändes så, flera stycken som nöp tag i min midja - avskyr sånt. Avskyr när folk typ känner på mina armar. Känns så nedlåtande. Sen den där frågan "har du inte tagit ditt körkort än?". förebrående(?). Jag har för sjutton bara varit myndig i lite över en månad - kommer inte hinna ta det innan september - förmodligen i oktober eller november om jag har tur!

Min kusin var trevlig i allafall. Vi pratade om lumpen, han hade mönstrat och blivit antagen till tolkskolan i uppsala. 30 Personer är det bara - värsta smartgrejen. Skulle aldrig orka det, men han är språkbegåvad. Jag har slarvat bort mina papper, tänkte skicka in dom idag - ifyllda och allt. Skiit, ska leta apmycket imorn, vill slippa skicka efter fler. Jag är helt inställd på lumpen. Kommer bli besviken om jag inte får - isåfall är det nog anorexin som fäller mig tror jag. Men kondisen känns bra, styrkan sjukt mycket dåligare. Måste börja bli starkare innan mönstring. Blä. Gillar inte styrketräning. Segt. Men jag har i allafall fått massa smarta tips och sådär av mänskor som mönstrat. Borde börja styrketräna som sagt. Känner mig i fin psykisk form, det bådar ju gott menar jag. Jag har en god självkänsla som jag tror kan gagna mig. (I min journal från 2005 stod det att jag var "brådmogen").

Ska ju vara borta i 22 dagar om cirka två veckor komna.. Då kommer jag att tappa kondition till mönstringen som kanske äger rum i HÖST(!) - så jag funderar på att helt frankt och knepigt ta med mig löpskorna, springa bara nån kvart ibland på högpuls - känna att kondisen i allafall inte försämras. Slippa HÅRDSTARTA när jag kommer hem - är allför bekväm för att börja från 0 igen känner jag. Sen armhävningar kan man ju alltid utföra, även i europa. Någon träningsresa är det dock inte tal om. Ska ha en så bekväm semester det blir med en femtioliterssäck på ryggen och tåg hit och dit ;) Förhoppningsvis så är vi i Amsterdam den nittonde juli klockan 23.oo Då ska vi bara hänga där intill morgonen - sedan hitta ett hostel, sen vara där en natt och en dag :O :P Sen åka vidare till paris då va. Hoppas far håller sitt löfte och vi får ta med hans digitalkamera, dock vill jag ju INTE att han ska se alla bilder som vi kommer ta..!

Tja, godnatt på er damer och herrar. Halsont-ebban ska försöka sova värken till trots. jag ser så jävla skabbig ut idag, imorn blir det övningskörning i nära två timmar.. (hur ska jag orka?). Vi ska köra landsvägskörning.