onsdag, april 30, 2008

håhå


Idag är det valborg, jag är fortfarande förkyld + all pollen som flyger runt :S Jag är också 6 dar över tiden med mensen vilket inte känns speciellt kul. Är ju 100 på att jag inte är gravid eller så men jag hatar när den inte bara "funkar". Efter måånga månader regelbundna känns det skumt att den bara hoppar över. Jaja, får hoppas den kommer nästa månad helt enkelt.

Idag vet jag inte vad som händer, ingen alkohol intas av mig i allafall. Tror inte min kropp fixar det nu med förkylning och så. Antar att J ska dricka trots att han är sjuk (ack så oklokt tycker jag men.). Igår fick jag äntligen min nya tand. 8 månaders helvete med typ 12 tandläkarbesök, ståltråd i hela käften, en kritvik fusktand i fem veckor, en massa ont, XX-antal sprutor i tandköttet, många tårar är till ändå (halleluja).¨

Har så himla ont i magen idag. Ingen mensvärk utan jag tror det beror på den massiva mängd fiskgratäng jag åt igår. Var så hungrig och den var skitgod:) Men jag tror jag väntar några månader med fiskgratäng. heh.

torsdag, april 24, 2008

Sjuksjuksynd om mig


Äsch! Trött på förkylning nu! Nu har även näsan blivit täppt och fy. Jag är i väntan på den röda veckan och min kropp invaderas av snor. Igår var jag på jobb-grejen. Träffade en trevlig tjej som har vart på alla intervjuerna. Det var trevligt men jag var för trött för att orka någonting. Då stod folk och dansade på bordet kring åtta kanske.. Träffade två barndomskompisar som visar sig ha fått jobb där också. Kul! vi fick gratis mat också, men det var mest kött. Jag lyckades spilla nån majonäsgrej över jackan och väskan.. Stötte på L i folkhavet och tjatade till mig hans tröja. Jag frös. Då var det säkert 18 grader ute och jag hade långärmat och jacka och sjal. Men kallt var det! Sen tog jag mig hemåt och var hemma typ halv tio.. Glodde på tv (björn G i morgonsoffan och big love)

Sen somnade jag bums och vaknade med tjocksnuva, halsont och huvudvärk kring 6-tiden.. Sen dess har jag: - vart oerhört stillasittande. I princip bara orkat ta mig ut till köket för att käka. Gick dock de 50 metrarna till sömmerskan och lämnade in min studentklänning (sy fast en grej) samt tre kjolar att sy upp. Har också skrivit två recensioner och det är jag nöjd med. Måste plugga spanska också. J kommer hit om en stund för att käka men han åker väl hem sedan. Jag vill inte ha tråkhelg med innesittande och så :(

Imorgon kommer farmor hit för vi ska ha middag eftersom hon fyller 81. Min lilla farmor! Oj vad oinspirerande och tråkigt jag skriver!

Saker jag vill ha nu: bAL-Student-Norrland-lite lov-jobba-Spanien-språkkunskaper-kärlek-juridikstudier. Jag vill inte vänta. Det är ändå bara typ tre veckor till balen.Hum.

tisdag, april 22, 2008

hej och hå.


Igår med halsen, huvva! Jag hade så ont, och dom starka scenlamporna gjorde att jag kände mig svimfärdig. Men jag klarade det i allafall. Fick en massa blommor. Mina tre gulliga högstadievänner var där, dom har jag inte träffat på ett år! Herregud. Börjar återuppta kontakten med gamla vänner. Det känns bra. A var också där och det var kul att se henne. Min farmor trodde att hon var J. Hahaha! Då får man ändå säga att min farmor träffat J flertalet gånger och att han har mustash och skägg (lite) samt polisonger.

I natt hade jag feber och ontontont. Idag har febern avtagit och jag har bara ont. Ska till skolan och repa fysisk teater. Är egentligen inte alls i form men jag skulle sätta min lilla grupp i sticket om jag sjukanmälde mig. Det finns inte tid att vara sjuk. Dom var jättegulliga igår och H tyckte att jag gott kunde ta en timmas extra sovmorgon så skulle dom uppdatera mig sen. Himla snällt faktiskt <3

Dessutom är det "kick off" för nya jobbet idag, alltså alla anställda träffas på liseberg för att åka, käka (dricka) och nätverka (hahah roligt ord eller hur). Kul sådär när det inte är öppet för allmänheten! Jag ska inte dricka eller så med tanke på halsen, vet inte hur länge jag orkar. Men är ju såklart nyfiken på allt folk.

Idag kommer storsyrran hem från Belgien efter uppbrottet med sin sambo där. Hon ska bo hemma nu ett tag. Jag hoppas vara frisk i helgen men om inte så gör jag nog sköna grejer, badar, tar hand om mig osv. Har vilat järnet de senaste dagarna för att bli frisk fortare och jag hoppas det går fort. Skulle aldrig få för mig att träna eller anstränga mig med halsont eftersom man kan få hjärtstillestånd. Usch!

teater ikväll.


Skit skit skit. Har apont i halsen. Det gör ont att svälja, att gå(?), att prata. Det roligaste (Ha ha) är att vi har föreställning ikväll. För föräldrar och vänner. Den föreställningen man vill göra bra. Höras inför alla 100 pers. Den föreställningen jag egentligen inte orkar men måste fixa. Huvva!

I helgen har jag; fredagen var en deppdag. Hemma med mor och tog det lugnt. Lördan blev lite annorlunda. Skönt nog, jobbade en stund, strosade i second hands, sen satt på en filt i slottskogen en stund, därefter köpte vi med oss mat till N, lagade till pasta och sås. Var där en stund och plötsligt var klockan kring elva.. Vi gick ut. Jag blev väldigt på kanelen och gjorde saker jag idag inte är så stolt över. Jag och C bad om RObinson-Humhumhum(vad han nu hette vet inte vem det är men han djade där vi befann oss) autograf på bröstet. Usch jag ryser när jag tänker på att jag betedde mig så barnsligt! Sen var jag ganska pinsam inför A i min klass kompisar. Eftersom merparten av sällskapet bestod i fnissiga oss från klassen drog grabbarna efter ett par timmar hem till N. Men vi stannade kvar, dansade till den skapliga musiken osv. Sen gick jag och H till N och somnade en stund innan de väckte oss. Jag och J gick hem och ja. Det blir vita veckor framöver. Drack väl en 4 glas vin eller så och det var inte bra den kvällen.

I söndags vaknade jag med all rätt med skam. Sen promenerade vi, hjälpte Ls mamma att lyfta en bokhylla genom masthugget, gick hem, åt och somnade innan 22.00. Igår teater hela kvällen och det var okej. och så halsontet nu. Blä. Fick min studentmössa igår och det var ju kul. En månad kvar. Låt det gå fort..

Har lånat oförskämt mycket pengar av J och jag vill bara ha bankkortet nu och fixa det.

fredag, april 18, 2008

Pms.

Hupp hupp! Så var det helg igen. Dagarna flyger förbi utan att för den skull kännas enkla, det händer mycket men känns än så länge hanterbart(?). Det är skolan jag pratar om alltså, annars är det topp.

Spelat föreställning idag, gick ganska dåligt. Märkte det i början när jag såg att det var fullsatt (närmre 100 pers) i publiken, jag klev in på scen för att leverera replik och jag inte kände minsta nervöspirr i magen. Bara tomt - då vet man garanterat att det går dåligt. Som sagt är ju inte heller coola 13åringar den roligaste publiken. Dom klappar inte, även om nån råkar tycka att pjäsen vi jobbat häcken av oss för i ett halvår är apbra så klappar inte den ordentligt - för vad tycker hans/hennes coola kompisar om det. Nej tacka vet jag vuxenlivet där man kan bjuda skådisarna på applåd oavsett.. hehe.

Annars i veckan; sökt till universitetet. Känns Bra! Jag ska ju alltså inte börja till hösten. Men jag har sökt så att jag på så vis ska kunna söka ett stipendium som man måste visa att man sökt universitet för. Därefter så får man stipendiesumman om man pluggat juridik i en månad. Jag är alltså helt inställd på att börja till våren och det är också okej. Lund/Sthlm/gbg har jag sökt i allafall.

Idag har jag inte mått så strålande. PMS i lightversion (Alltså vet jag att den slår till med full äckelkraft imorn). Känt mig lite låg idag, svullen och ganska illamående. Det betyder att jag antagligen är ledsen imorn, än mer svullen men inte illamående. Det är väl det som är bra - att jag nu kan veta på dagen när det där överjordiska kommer. Finns det botemedel mot det? för det är som en "mini"-depression varje gång. Nån dag då jag bara gråter, inte kan hantera att spårvagnen åker ifrån mig, blir ledsen för ingenting, inte väl träffa folk. Mina kompisar partar idag, men det finns inte i min värld att göra det den här dan. Då skulle morgondagen bli ännu mer låg och det pallar jag inte.

tisdag, april 15, 2008

en vecka en vecka en vecka en till.


Så har det gått ännu en vecka i mitt liv. Nog så hektisk. Premiären gick bra, det kändes okej och jag gjorde mitt bästa. Efteråt jobbmöte. Skrev kontrakt. Sedan premiärfest med klassen. Vi gick ut efter middagen. Satt bara och tog ett par glas vin. Det var roligt att ljusteknikern följde med. En trevlig prick. Det tråkiga var att jag blev av med plånboken. Körkort, bankkort, spårvagnskort(det dyra), kort till korridorerna i skolan, 250 pix, samt min sorg H&Mclubkortet. haha. Ja det var tråkigt. Fick spärra och hålla på hela nästa dag.

Sen har jag tragglat på med projektarbete. Klart. Ska lämna in på torsdag (yes). Även gjort klart två stycken bokrescensioner. Svindlande höjder samt Jane Eyre. Hyvens böcker. Nästan läst ut "Det går an" av Per Anders Almqvist också. Den var förvånande bra. Sträckläste i princip detta svenska underverk från 1809. Jag som haft ingen läslust alls på länge är verkligen glad att jag känner det igen! Ska läsa Oliver Twist också (alla dessa för en frivillig litteraturkurs så det är ju inte heelt på eget bevåg. Men bra för inspirationen). I helgen jobb och på lördagkvällen var jag låg och orkade inte gå ut med de andra. På söndagen såg jag Shrek 3 med J och tog det lugnt. Igår spelade jag en föreställning igen för jordens hemskaste publik. Det är inte tacksamt att spela teater på en riktig scen för 80 stycken 13-14åringar. Just igå¨r var det "värstingklasser". De skrek när vi pratade från scen. Dom pratade högre än oss skådespelare, några klampade med fötterna i golvet hela tiden, de kommenterade hur folk såg ut, och när det var ca 20 minuter kvar och jag och L var inne på en halvkänslig scen såg jag när jag skulle leverera replik hur 15-20 pers reser sig upp och GÅR med klampande steg.. "???" ska jag prata nu eller tänkte jag.

Usch hemskt fy. Men det var några gulliga tjejer där som gjorde tummen upp i slutet och modiga H skrek "MEN SITT NER OCH VAR TYSTA" i slutet när de var för högljudda.

Men men, sen teater hela kvällen, hem till V som fyller tjugo. Tittade där på en jättejättedålig alienfilm i 50 minuter sen äntligen J och sömn. Sedan upp imorse,vi köpte finbröd, bakelse, blommor och frukt till en överraskningsfrukost till ´svärmor´ (hahahaha) som fyller 60 idag. Så gick vi till henne ganska tidigt och käkade den och hon blev glad och överraskad. Hade köpt smaksatt te, finchoklad och marmelad till henne och det blev hon också glad för. Sen åkte jag till skolan. Hade föreläsning om genetik, kloning osv. Intressant. Mycket intressant. Var går gränserna osv? Sen håltimma och lektion. Hem och nu har jag pluggat några timmar, plockat en massa vitsippor samt gått en sväng med mamma och handlat frukt/grönsaker. Mysigt.!

Kommande; imorgon tar vi emot publik (jag spelar dock först på fredag), träffar J på lvällen, pluggar spanska (prov torsdag) samt läser. Helgen vet jag inte. H jobbar, grabbarna åker till någons land, kanske blir råplugg då för min del(?)

Och sist men inte minst: FINNS DET EN GUD ELLER VARFÖR ÄR DET SÅ UNDERBART VÄDER FLERA DAGAR I RAD? VI BOR JU I SVERIGE.. !det är jag galet glad över varje fall.

onsdag, april 09, 2008

pluggerier.


Idag är det premiär på pjäsen. Jag är så nervös att jag inte vet var jag ska ta vägen. Direkt efteråt ska jag på första personalmötet och direkt efter det premiärfest. Hektisk dag.

Igår var jag i skolan först, hade spanska, sedan åkte jag till tandteknikern för att ta färgprov, sen hem en stund för lunch, sen till skolan och lektion, sedan direkt till teatern där vi hade genrep fram till efter 21.00. Jobbig dag, rolig men jobbig. Jag känner att det är aningens för mycket för mig just nu. Spanskaprov nästa torsdag också.. Och så har jag litteraturkursen på fredag. Samt mycket teater ända fram till den nionde maj,¨sen har jag teater på fritiden också så det blir en del. Vi har ett kul projekt i skolan nu i allafall. Etik och moral. Det går ut på att vi debatterar en massa.

Jag måste börja plugga mer, jag tycker att jag gör det ganska mycket men nu är det bara en månad tills betyg sätts och jag borde göra mer. Så får det bli.

lördag, april 05, 2008

veckan som gått

Vilken vecka! Har; hårdrepat pjäsen från 09-16.20 varje dag. Tufft men roligt.
*Haft oerhört obehagligt teaterfetsmink på mig fyra av fem dar. Som en tjock kaka av fett över hela ansiktet. Fruktansvärt.. Och sen får man äcklig hy när man försöker få bort det. Men vill man se mänsklig ut i teaterljus får man tå¨la det.
*Vi har en fantastisk stor riktig teaterscen på en riktig teater och det är grymt. *Lärt mig en replikerna på serbiskan (ändå har jag en fusklapp i hytten)
* hytten är en riktig lastbilshytt. Många meter hög och bred. Två finns på vår scen.
*skrattat varje dag
*gråtit en del över en smskonversation.
*älskat min underbara vän så det gör ont (gör jag alltid men jag kände verkligen att jag inte klarar mig utan henne starkt)
*älskat mia andra vänner
*älskat underbara J lite extra. Att vi vill samma saker, att vara med honom och skratta med karln är underbart.
*kommit överens med H om det vi gör nu
*nämligen jag har kört oss hit till mina släktingars (som bor i Deutchland) land. Det är überskönt. Jättesynd att andra H jobbar i helgen och inte kunde joina. Jag och H har varsin laptop med oss och pluggar apamycket. Nästan helt klar med mitt projektarbete nu och skrivit 1 rescension. Bra där. Vi kom igårkväll. Hade massa sushi med oss och käk som vi snattat hemifrån. Vi spelade TP, memory och vemdär-spelet och pratade en massa, pluggade en timma och kom i säng 01. Vaknade sent kring nio, åt mastodontfrukost, pluggade 2 timmar i sträck, gick en promenad till havet (ligger en knapp timme härifrån) snodde en GP ur en av brevlådorna... hehe. Och drack kaffe, åt bullar frukt och pluggade ännu mer. Körde till ican och köpte klubbor och jordgubbar. Pluggar igen nu och läst lite. Snart ska vi göra pasta/cornfärssås och sen har underbara H bett sin karl köpa vin, men han köpte champagne. Så det blir jordgubbar, champagne och glass som vi hittade i frysen(!) glädje. Mina släktingar var här över påsk och de hade sjukt mycket glass i frysen. typ fem olika sorter. Oöppnade så vi ska va lite elaka och ta av dom. hehe.
*vi kör hemåt imorn och då har jag och J vart ihop i precis ett halvår så vi kanske går ut och krubbar.
*I veckan som kommer har jag genrep och premiär och sen följer 4 veckor av föreställningar 3 ggr per vecka. Plus skola utöver det, massa rep till den andra teatern jag är med i..
*Nu är det sex veckor tills vi går ut ungefär. Jistannes.
*Jag är allmänt tillfreds nu.

tisdag, april 01, 2008

ågren!


Ja, i fredags kom jag hem efter tio braiga dagar med J ute i världen. Resan såg ut som sådan; vi åkte vid lunchtid onsdag till danmark. Väl i danmark väntade vi på tåg ett par timmar, åkte till Klockan 03.00 till köln. Där väntade vi helvetiskt jobbigt på ett äckligt kallt mcdonalds i fyra timmar. Utom den sista halvtimmen (alltså kring 06-07 nån gång) då vi gick ut och såg katedralen som tydligen skulle ligga precis vid centralen. Yeah right tänkte jag - med precis brevid menar dom nog 1 km drygt. Men vi gick ut och det är jag glad för eftersom den låg typ 10 meter från centralen, en mäktig helt fantastisk byggnad!

Därifrån åkte vi sedan till bryssel, bytte till tåg mot Gent där syster yster mötte upp oss. Hade två mysiga dagar i hennes/hennes sambos lägenhet. Den var fin och dom är två teaterapor (går på professionell clownskola) det var roligt. Sen åkte vi till Paris och stannade i drygt ett dygn. Där hittade vi ingenstans att bo (uppgivenhet) och drev runt i jakt på hostel/hotel. Hittade ett för 36 euro natten (för båda). Visserligen sjukt skabbigt men mysigt ändå! I Paris var vi vid mosken och pipade vattenpipa, promenerade vid seine och hade ett galet romantiskt klyschdygn. Sen åkte vi till Amsterdam där vi stannade tills torsdag förra veckan. Fantastisk stad, kanaler överallt och jättefint. Vädret var tokigt. Snö hela tiden.

Resan kan sammanfattas; kärlek, massa snabbmat(pizza, våfflor, godis - magont ;).) Kände mig lite depp de sista dagarna. Tänkte sen när jag kom hem att det faktiskt kan bero på att vi b a r a åt snabbmat. Lite morgan spurlock över det där. Är ändå glad över att det inte blev som förra tågluffen med för lite mat. Bättre för mycket än för lite. Sådetså. VI var och såg anne franks lägenhet också. Dom tog saftigt betalt och ajg låtsades vara sjutton för att gå för halva priset. Vig ick också på bio en dag (Juno) den var skitbra. Annars promenerade vi lite, mysade en massa och tog det lugnt. Vi bodde på sjukaste hostelet i amsterdam. Receptionen var (tex) nedflyttad till baren efter 14.30 - natten. (?) där satt folk och haschade dygnet runt och fimpar var lite varstans.. Vi var inte där så mycket bör tilläggas! Men frukosten var gratis och det var ju braigt.

Sen kom jag hem, gick på tjugoårsfest i ett par timmar och sov gott till lördan som bjöd på plugg och eftertanke. Samt en massa hockeyspel (ni vet s¨ånna hockeybord man spelar på). Så jävla roligt. Vi hade turneringar till klockan två. I söndags var farmor här på middag och int mycket hände. J kom sen och igår hade vi långdag med teater från kl09-16.30 Därefter med DP till klcokan åtta. Idag har jag haft repetitioner också.

Fick även våra betyg från förra åren och vad ledsen jag blev! Mitt snitt kommer bli skitlågt mot vad jag trodde och om det är juridik jag vill syssla med måste jag läsa upp mååååånga ämnen! Hur ska det gå? Hur gör man? komvux? kan man läsa distans när man är i spanien i höst? går det? Usch vilken ågren jag har!!!