tisdag, juli 29, 2008

jobb, och fint väder.


Igår hade jag jordens skönaste dag. Skulle träffa folk men så bara ville jag inte. Hade egentid och njöt. På morgon/förmiddagen träffade jag ju kollegan för löpning, det var mycket trevligt. Hon hade aldrig sprungit den distansen så vi tog det mycket lugnt och pratade en del under tiden. Sen hem, jag segade i.. kanske fem timmar? ¨Låg på altanen óch lapade sol, och när det blev för "ansträngande" flyttade jag in till svalaste rummet och låg där och läste (se bild liksom). Sen så gick jag till stan, köpte en tidning och dricka satte mig vid kanalen och läste, väl hemma igen åt jag kött igen (!). Köttfärsbiff med ost, potatis, sås och sparris..gott! Käkade massa fruktsallad, grekisk yoghurt, honung, nötter sen somnade jag bums.

Sen på eftermiddagen ringde jobbet och frågade om jag kunde jobba för P idag. Jag ville det, så snart ska jag gå till jobbet för en 12timmars dag.. 10 till 22..Det blir nog bra, hoppas det inte är jättemycket folk.

Idag är första veckan jag kan gå utan bh. skrev jag det igår eller?
Hursom, det är helt underbart. Så gött. Och inte gör det ont heller.

Nu måste jag sticka till jobbet.

måndag, juli 28, 2008

Smälter iväg.


Fy för bakfylla. Det är sådana här dagar som får mig att inse att min kropp avskyr alkohol. Huvva! Det är svettiga dagar i Göteborg nu. Och det är så varmt att jobba att man inte vet ut eller in, stora ytor av solsken som man steks i. Det funkar ändå, men för mig som inte gillar vatten så blir det vätskebristlight av det hela. Jag duschar flera gånger om dan ändå är det klimakterieartade svallningar och svettsvettsvett! Igår fest, började med en tolv timmar lång arbetsdag i hettan, sen gick vi några tjejor och drack vin på vägen, väl där var kön inte hemsklång, jag blev lite full och gjorde som jag brukar göra, blir rastlös, lämnar mitt sällskap och går runt och kollar och sådär. Hade trevligt. Idag vaknade jag med det där hemska, huvudvärk. Straffet för att jag dricker.

Så dagen har gått i lugnets tecken. Åkte och handlade med mor och far,´hörde av mig till några vänner, sen fick jag ändan ur vagnen kring halv fem och gick till biblioteket och lånade ett par böcker. bra där. Väl hemma middag, och vilken grej - jag åt kött för första gången sen jag var elva (då räknar jag inte den halva centimeter med torrt någonting jag intog på balen för att sedan gå och ån gra i veckor). Nej, jag har ju vart sjukt sugen på blodkött typ oxfilé typ ett år. Och idag åt jag just det, ingen halv centimeter utan en rejäl portion utan att ens orka bry mig om jag skulle få ont i magen(det har jag inte fått), SÅ GOTT! Konsistensen, allt. Himlen.. Det, tzatsiki, grillade grönsaker/samt potatis och sallad. Mums! Inget känns konstigt i magen och jag är typ.. sugen på mer. Mersmak. !

Sen efter det så bestämde jag med en kollega att springa imorn fm. Så det blir trevligt med sällskap. Sen ska jag kanske träffa ett ex för falafel eller så. Ledig t.o.m torsdag så det blir minisemester. Tror det blir städning för min del, mitt rum är fult. Och ska planera lite sydamerika tänkte jag. Vill absolut till mexico, Brasilien och ett par ställen till.

Jag smälter bort. Kan inte sova i hettan!

Etiketter:

onsdag, juli 23, 2008

Äntligen!


Äntligen fick jag mens igen. Haha, när jag inte har den klagar jag, och när jag har den klagar jag. Nej men, den är ändå fyra månader sen. Jag gick till skolläkarn efter en månad över tiden och hon tog mig inte på allvar. Veckor gick och jag blev orolig. Visste att jag itne var gravid, och jag har varken gått ner eller upp i vikt, ätit som vanligt osv, och innan hade jag den exakt var fjärde vecka. Så jag har varit ganska sur på kroppen ett tag. Så idag när jag kom hem kom den. Halleluja.

Tja, idag vaknade jag sent, intog en frukost, gick till banken och förde över lön till mitt konto, därefter träffade jag H för sushi. Så gott! Vi pratade ett tag och skrattade en del. Härligt! Sen gick jag till biblioteket, köpte en kaffe där som jag lyckades spilla över hela mig. Bra där. Sen gick jag till HM. Köpte en klänning (typ siden - fast viscos) som kostat 400 men var nedsatt till 100. Kap. Lite tjugotal till knäna och snygg ringning. Sen började jag bli hungrig.

Gick ut från affären fick syn på M som var inbegripen i ett samtal med en greenpeacekille (hon blevbetalande medlem i den stunden - bra!). Så gick vi och fikade kaffe och choklad. Därefter ringde jag runt till hela min telefonbok. Skojar inte! För att hitta någon att käka sunsetfalafel med. Inte Någon jag ringde kunde. Det är så tradigt att käka själv! Men jag var galet falafelsugen så jag gick dit, köpte en falafel och en tidning, satte mig vid kanalen i solen och käkade. Väldigt gott, väldigt skönt och väldigt mättande. Sen gick jag hem i kvällssolen och njöt i fulla drag, och när jag kom hem - tadaa (min röda vän- haha). Så bättre dag hade det inte kunnat bli!

Nu sitter jag här efter att ha käkat hallonglass och macka. Känner mig sjukt nöjd med min dag och ska försöka sova tidigt.

tisdag, juli 22, 2008

Hallåken


Idag är jag ledig,och imorn och på torsdag. galet. Men ganska skönt. Idag har jag lånat två filmer, en bok, sprungit en sväng, sovit skitlänge, käkat god mat och en massa choklad och njutit lite av mitt eget sällskap.

I lördags gick några ut efter jobbet. Började tre på söndagen men jag tog bara ett glas vin, en kollega var dj på stället vi gick till. Det var skitbra, en jag gick för jag var seg, tog sällskap med en annan från jobbet på vagnen för han bor i närheten av mig. När jag vaknade i söndags kände jag mig seg, Men hade ju gott om tid, tog mig ut i skogen en stund, käkade härlig frukost, städade lite och sen till jobbet.

Igår var det överbemannat på jobbet, så jag hade asmycket rast hela tiden. Det var gött. Ja och sen så sov jag hos en kompis, det hade jag också sagt till far min. Men ändå ringde min mamma halft hysterisk klockan 3 på natten och skickade sms om att jag måste höra av mig om jag inte sover hemma och "var är du???". Då hade pappa glömt att han pratat med mig cirka 4 timmar tidigare i telefon och därför sagt till mamma att han inte hört av mig(??). Är jag nitton eller är jag fjorton undrar jag ibland?

Ja men det är ju väl att dom bryr sig, men hur ska dom fixa att jag åker själv ut i världen, eller flyttar hemifrån eller sånna saker. Det kommer ju ske. Snart. Jag sa "mamma jag kanske åker nån månad eller två till sydamerika i höst": Mamma sa "kan du inte åka till australien istället, där har vi ju släkt". Hahaha..

Jaja..Gudbevars.. Imorn ska jag träffa H för lunchdejt med sushi. Mys! Och fikadejt med en annan vän.

Idag fyller J år, ska nog ringa och grattisa honom nu.

fredag, juli 18, 2008

Huvvaligen

En jobbvecka har gått. I tisdags hände en olycka på min arbetsplats (det har väl alla läst i tidningen om). Jag hade precis blivit löst från attraktionen som gick sönder. Killen som stod där gjorde det enda han kunde göra; trycka på nödstopp. Det var som en mardröm, och alla fick hjälpas åt att mota bort personer från platsen (vid en olycksplats är det viktigt att det finns plats för ambulanser och andra att komma in). Var ganska chockad, precis som alla andra. Det händer mycket sällan olyckor där jag jobbar, med tanke på hur många som besöker parken per år, varje dag rör det sig lika många som i en medelstor svensk stad där. Men det är en liten yta, och klart att alla förstår att när vi öppnar tidningen imorn, eller ser löpet kommer det vara tusen gånger värre än i verkligheten. Det stod saker som jag aldrig hört talas om; att personal skulle ha hört konstiga läten när de kört den (det har jag aldrig gjort) eller att personalen brukar "busköra" (köra manuellt) attraktionerna, det har varken jag eller någon jag pratat med någonsin gjort, det är inte ens någon som vet hur man skulle ha kunnat busköra attraktionen i fråga.

Jag gillar verkligen att jobba där jag jobbar, känner aldrig att "idag vill jag inte jobba". Det är fina kollegor, man känner sig lyssnad på i högre led osv. Bra personalpolitik. När något sånt här händer, en olycka, så är det så "tacksamt" att skriva stora rubriker utan att reflektera över om det är för att sälja lösnummer eller för att de ligger nära sanningen.

Detta hände i tisdags, innan dess så har jag jobbat helgen, gothiaveckan började=mycket folk. I söndags var det fest, och det var trevligt. I onsdags var det förståeligt nog lite låg stämning på jobbet, men alla jobbade på. Igår var jag ledig, träffade H för en snabb kaffe, sen J en stund. Känns bra, men lite konstigt. Vi luktade på varandra (?? kan låta konstigt. haha) men vi gjorde alltid det förr, luktade varandra i nacken liksom. Sen gick jag och handlade glass till mig och syster, såg på film med henne hela kvällen. Idag har jag inte gjort något speciellt. Skjutsat min halsflussiga storasyster till VC, åkt till jobbet och lämnat pengar till min föreståndare (vi försöker få till ett lag till midnattsloppet). Har sprungit en sväng också. Härligt! Efter fyra veckor av vila (för brösten) ville mina ben ut i skogen igen. Underbart.

Imorn jobbar jag till 00.10, sen söndag, sen måndag sen tredagarsledighet(!!). Tufft..!

Funderar på att åka själv till Sydamerika 1½ månad i höst. Eller iaf Mexiko till att börja med och kanske en bit ner. Verkar det helt tokigt?

fredag, juli 11, 2008

hua?


Film igår var trevligt, vi såg en som hette spårlöst försvunnen som var skitäcklig enligt mig och kollegan skrämde mig rejält efteråt. Hatar skräckfilm. Särskilt om så kallade "vanliga" människor. som blir konstiga. och dödar folk.

Idag träffade jag M, vi pratade i flera timmar och fikade, hon och jag kom på en massa saker om folk vi umgås med. Sedan träffade jag J, vi pratade lite. han verkade nästan lite sur(??) över att jag inte var ledsen. Jaha? Jag åt upp glassen han hade hemma, drack te, pratade om hans framtidsplaner, mina framtidsplaner och ja.. Det är konstigt. Två veckor senare är vi liksom en och en, inte "vi". Känns konstigt, tomt, men inte förfärligt fruktansvärt fel.

Dagens nojja är annars antagning. Urval ett har genomförts. Jag är reserv i lund, göteborg och sthlm, Jag hade så bra betyg trodde jag. med 18.9 så borde man klara juridikintagningen..?? och nu ser det mörkt ut. tänk om jag inte kommer in. Attans!
Jag är dessutom reserv nr 150 typ(??) så det ser mörkt ut som bara den.

störst chans i sthlm.dit jag minst vill. aj aj.

torsdag, juli 10, 2008

jag lever.


Jag kan andas igen!
Haft ett par tuffa veckor men plötsligt kan jag skratta. Och vara glad. Och känna att jag inte är gammal, att inget är bråttom. Att det är få som träffar sin livs kärlek och håller fast vid den innan 20 (anna I envy you..!<3)Jag kommer att klara mig. Jag har aldrig mått så dåligt som dessa dagar efteråt, fan vad jobbigt det har varit. Koncentrerad sorg. Har varit bra att jobba, träffa jobbmänniskor, gå ut på en bar efter jobbet, slippa sitta och tänka allt för mycket.

Men visst har jag tänkt, ältat och grinat nätterna igenom och de stunder jag träffat H och H, vänner som orkat med mig och mina bölande "jag vi-h-i-i-ll ha h-o-o-on-o-h-o-M". Nu är jag själv, men jag är inte själv så som jag tänkte det. Jag har fantastiska vänner, ett ex som alltid kommer att finnas för mig, shyssta kollegor, fin familj osv. Jag har mig själv (tack anna). och det duger fint.

Jobbet, det är lite speciellt att jobba på en arbetsplats där alla är typ 18-25. Mycket utgång. Alla slutar ju knepiga tider, då går man ut ibland. I söndags skulle vi gå ut och ta "en öl"(?). Det blev några. Plus några glas vin, det var då jag upptäckte att jag log, och var glad. Och det var okej.

Igår var jag sjuk. Men på jobbet ändå. usch jag mådde inte bra, nös och snorade, shysst när man träffar folk hela tiden liksom. Kände inte att jag hade råd att ta ledigt. Och jag hade dessutom utbildning under dagen. Så jag stannade. Idag har jag vart ledig, vart på läkarn med mor, köpt; trosor, en sviindyr behå (typ 500 pix), en skjorta som ser sjukt snobbig ut, ett par jeans för 50 pix, sockar, två koftor, två toppar samt kaffe.
och ett par shorts.

Nu ska jag se på film med en från jobbet om en stund.

Och mina bröst mår bra.