måndag, augusti 25, 2008

Ingen kurslitteratur


Nej jag har alltså inte skaffat någon kurslitteratur. Alls. Så slappt och öförberett av mig..

Igår var jag fortfarande förkyld. Lördagen tillbringade jag på jobbet all day long. Blev depp över att inte få ledigt den 6e. Men om jag har tur löser det sig.

Sen igår så lekte jag med mina nya klasskamrater som man ju gör på nollninG. Vi fick mest visa våra eminenta danskunskapet, käka mat och vänta. På kvällen gick jag till en kollega för tjejkväll. Vi blev ganska många, 13-14 kanske. Dröjde inte länge innan en av dem (hon är kring 24-25 tror jag) sa att "oj jag KÄNNER verkligen hur tjock jag blev nu. ÄR det MÖJLIGT?". Varpå det följde en låång harang av "jag är sååå och så tjock". Jag trodde det bara var kollega 1 som klagade på detta (eftersom jag hört det innan och försöker hålla mig undan sånt). Blev så besviken på mina kollegor. Och det följde något som var "åå jag har inte ätit middag men så mycket chips" (jada jada jada). Och där satt jag som hade haft kolugn dag, med mycket mat, chips dipp och godis. Ska man suga åt sig sådant? Nej man får skjuta det ifrån sig. Tänker på hur många sånna dar jag haft utan att det "hänt" något. Så onödigt att det är i tjejgäng sånt tas upp! Och mina kollegor, alla är vuxna liksom. Få under 20.

Idag klev jag upp fortfarande förkyld, käkade, segade fram till eftermiddan, då träffade jag R, en söt tjej som börjar på juristprogrammet nu samtidigt som mig. Vi åt glass och gick och hämtade datorlösenord.

Nu har jag just ätit middag och min farmors syster kommer förmodligen dö inatt. Mina föräldrar åker till sjukhuset och jag ska snart träffa mina kollegor för avslutningsgrejsemojs. Känner inte min farmors syster så himla väl och det känns lite vridet att jag ska ut nu när hon ligger och lider.

lördag, augusti 23, 2008

lägenhet?


Hej hopp, nu är det lördag och jag ska jobba till midnatt.. Har varit´bilsjuk ett par dagar nu, huvva! Ändå gick jag på en nollningsgrej i torsdags, men det var roligt och nog bra att jag gick. Fick köpt plats till banketten och ett par sittningar. Annars har jag jobbat en del, tagit det lugnt och inte gjort saker jag borde ha gjort. Typ köpt kurslitteratur har jag icke gjort. Måste skaffa sju dyra böcker + lagbok.. Det kommer svida. Och en pyjamas måste jag skaffa mig, tema på tisdagens sittning.. Och på måndag är det en liten avslutning med jobbet(för alla som slutat efter högsäsongen). Då ska jag dricka vatten.

I torsdags fick vi uppdrag vi skulle göra, i vår grupp var det att ; hitta en kändis och fota oss med den (vi försökte med allt, hittade ingen kändis, gick slutligen runt i stan och frågade om den och den kunde tänka sig att låtsas vara känd. Slutligen fick vi faktiskt tag på en inköpt brasiliansk kille som spelade för GAIS som vi fotade. Inte ful den killen). Sen skulle vi ringa en radiostation och hälsa till kommitéen i radio samt få en låt spelad för dem. Det lyckades vi också med. Sen skulle vi vinna en vinst på t.ex Liseberg åt kommitén. Gick bra det med. En annan grupp av juristerna skulle storma Chalmers. Så de drog ihop ett stort gäng som sprang in i Chalmers och dansade/sjöng. På kvällen var det en fest (som jag var för sjuk för att gå på- tema antiken) men var på förfesten med en jättetrevlig tjej. Hon kom till mig innan och lånade ett lakan så vi var toga-klädda (i tron att Alla andra också var det). Sen lallade vi runt efter lägenheten som vi aldrig hittade, slutligen gjorde vi det och då var ingen klädd som vi. Men det gjorde inget. Jag drack te, åt nötter/chips och tog mig hem när de andra skulle vidare.

Igår var jag hemma med mamma och pappa och på kvällen åt vi grillat. übergott. Grillat kött. Hur har jag klarat mig utan det.. Sen pratade vi, pappa sa något i stil med "När du sitter ting": Jag blev lite rasande, skojar gubben med mig?? Är hans förväntningar seriöst att jag ska bli en av de FÅ procenten som sitter ting, vet han hur svårt det är. Förstår han att man måste ha AB på ungefär samtliga tentor. Att de aldrig kan vara nöjda och bara stötta mig oförbehållslöst? Jag kom in, glad över det. Självklart ska jag göra mitt bästa, självklart ska jag plugga hårt. Men jag är ingen A-människa. Jag kan inte göra mer än mitt bästa liksom.
Och de här med att de inte kommer hjälpa mig med något som har med lägenhet att göra. De tycker det är såå onödigt då jag likagärna kan bo hemma..

tisdag, augusti 19, 2008

universitet

Ja, igår var jag på universitetet. Jag var nervös, jättenervös! Lite som att börja skolan när man var liten fast då var det bara att haka fast i någon och meddela att den personen var ens nya bästa vän. Klart liksom.

Nu är ju alla vuxna, och går i nya korridorer och sneglar på varandra lite men inte för mycket och så fick vi lite info om nollning och sådär. Sen väntade jag (och resten av alla) i timmar för att betala kåravgift, sen hade jag inget antagningsbevis så jag fick springa till biblioteket och hämta ut det + ett kort och sen fick jag äntligen betalat, men då hade alla gått, fast en tjej som jag kände igen sa jag lite snabbt till "att dig känner jag igen och detta låter konstigt, men kan jag ta ditt nummer?". Och det fick jag (jag måste ha verkat jättemärklig - väldigt osvenskt av mig!)

Sedan sprang jag till jobbet (var också tvungen att ringa mig "ledig" i fyrtio minuter för att allt dröjde).

Jobbade hela dagen och fick sen skjuts hem av en shysst kollega. Ska till jobbet strax och jobba heldag, sen hem och sova, imorn blir det jobb igen och sen vet jag itne.

Jag undrar hur det kommer gå med allt, jag är nervös över att inte förstå det juridiska språket och så.

söndag, augusti 17, 2008

Juridik

Imorgon börjar jag på juristprogrammet.
De ringde i onsdags och meddelade att jag kommit in.
Huxflux så var beslutet taget och jag påbörjar 4,5 år studier.

Jag är lite nervös, men det kommer nog gå bra. Undrar om det är någon i min ålder som börjar plugga där? Känns som att det är en utbildning man väntar lite med att påbörja. Jag är glad och förväntansfull i allafall!

Annars har jag jobbat mycket, inte träffat vänner (just eftersom jag jobbar mycket). Ikväll är det fest på trädgårn, det vill jag gå på eftersom att nästan hälften av mina kollegór slutar idag. Men imorn ska jag infinna mig 09.00 vid universitetet. Hoppas det går fint!

Nu ska jag till jobbet strax!

onsdag, augusti 06, 2008

hey

Men oj!
Jag blev antagen i Stockholm. Fast jag var 115e reserv i första antagningen. I Göteborg är jag nu 4e reserv. Efter att ha varit 127e reserv för mindre än en månad sedan.

Galet.
Och sjukt beslutsångestframkallande.

Vill inte till sthlm tror jag så det är okej vilket fall.
Men kommer jag in i Göteborg.`? Sjukt bra rykte har utbildningen. Och Sydamerika vill jag till. Har ju vaccinerat, lånat avancerade böcker.

Vill så mycket. Och i vår tar dom inte in i Götet. Bara i sthlm/lund/umeå. Och som sagt. Göteborgs är bäst. Men vad är jag om jag blir kvar här? Känns som om jag måste flytta. Är det möjligt att ta "ledigt" 4-5 veckor från en utbildning? Om jag har med mig plugggrejer på resan. Om jag ens kommer in. Men vadå, dom tar in typ... 150. Känns ganska troligt att iaf 4 ångrar sig? VAD svårt detta blir. Vill resa. Och leva.

hey

Men oj!
Jag blev antagen i Stockholm. Fast jag var 115e reserv i första antagningen. I Göteborg är jag nu 4e reserv. Efter att ha varit 127e reserv för mindre än en månad sedan.

Galet.
Och sjukt beslutsångestframkallande.

Vill inte till sthlm tror jag så det är okej vilket fall.
Men kommer jag in i Göteborg.`? Sjukt bra rykte har utbildningen. Och Sydamerika vill jag till. Har ju vaccinerat, lånat avancerade böcker.

Vill så mycket. Och i vår tar dom inte in i Götet. Bara i sthlm/lund/umeå. Och som sagt. Göteborgs är bäst. Men vad är jag om jag blir kvar här? Känns som om jag måste flytta. Är det möjligt att ta "ledigt" 4-5 veckor från en utbildning? Om jag har med mig plugggrejer på resan. Om jag ens kommer in. Men vadå, dom tar in typ... 150. Känns ganska troligt att iaf 4 ångrar sig? VAD svårt detta blir. Vill resa. Och leva.

tisdag, augusti 05, 2008

?


En vecka av jobb och lite ledigt. I torsdags träffade jag en vän som vart i Sydamerika och han skrev en skitlång lista på saker jag ska tänka på. Det var trevligt. Hade inte ens tänkt på vaccin.. Jobb fredag lördag söndag måndag och idag. I söndags var det fotbollsturnering i hallen klockan tolv på natten. Jag var med och spelade fast jag inte kan fotboll och bara lallade runt på planen. Det var bara två tjejer i vårt lag och det var ändå roligt att spela. Vi fick spela mot stället vi är stammisar på (alla går dit efter jobbet ungefär. Priset var 50 öl till laget om vi vann. Från halv tre till fyra på natten spelade vi utomhus i kylan. Vi förlorade, men ölen får vi tydligen ändå.

Igår var det helt dött på jobbet. Inga gäster i parken, det spöregnade ju. Det kändes lite öde där. Började ganska sent, träffade J innan. Så skumt. Gick och tog vaccin, 900 pix kostade det, och då har jag tagit hepatit A+B och gula febern, har en spruta kvar mot hepatiten. Dyrt! J åker idag, han var inte säker på att han ville men jag övertalade honom lite för det märktes att han behövde knuff typ. Han ska till öst och tågluffa. Sen grät han..? Tårarna rann och hans röst var sprucken óch han sa att han vill vara med mig, átt han älskar mig och vill åka till Spanien med mig, massa. Jag visste inte vad jag skulle säga- Om det varit en månad sen. Visst. Men nu, näe. Jag hár egna planer, Sydamerika och juridik och allt. Det kändes hemskt att inte kunna trösta honom. Som om det var jag som gjort slut.

Jobbade till tio imorn sedan gick några tjejor hem till kollega C. Vi gjorde en stor kladdkaka och åt med sked ur formen. Gott. Sen gick jag hem och har sovit sådär i natt.