måndag, november 24, 2008

veckan ser hård ut. Men lite lugnare nu!


Oj vad glad jag blir helt plötsligt, av ingen anledning alls!
Har råpluggat ordentligt sen sist jag skrev. Tenta på fredag ju.. I förra veckan kändes allt som ett enda virrvarr och att jag inte kunde ett jota. Men helt plötsligt börjar saker falla på plats och jag inser att råplugg lönar sig. Jag börjar fatta om fordringar/skuldebrev/räntor som jag tyckte var så svårt först. Även Jordabalken börjar falla på plats..! Skönt!
Nu ska jag hålla på så resten av veckan. Idag tog jag följe till skolan med en kompis i klassen, påväg för att möta henne föll jag (Jag halkade på en isfläck) och rätt var det var hade jag slagit i hela ansiktet (hårt, inklusive tänderna - med öppen mun) och det gjorde ont, började blöda på knät och mina nya fina ljusrosa (haha fjolla) mockahandskar blev förstörda.. Så kan det gå. Men inga tänder åkte ut denna gång så det får man vara lycklig över.. hehe

Sen var vi i skolan strax efter nio, nu har jag suttit i princip på samma plats med avbrott för korta mellanmål och kort lunch. Klockan är sex. Ska sitta nån timme till, sen ger jag upp. Har fått gjort grymt mycket och nöjd med det!

Har vart ledig ytterst lite i helgen på lördag förmiddag hade jag långdistanspass i soluppgången. fantastiskt och sedan brunch med mamma och pappa hemma. Sedan i skolan hela dagen, fast på söndag träffade jag en pluggkompis och gick igenom saker från 11-17, diskuterade oss fram till lösningar på övningstentafrågor osv i flera timmar, bra där! Gick även förbi söta lilla farmor på en kopp te och fick en gammal handväska från 40-talet av henne, det var trevligt.

Ska plugga lite processrätt en stund nu innan jag går, imorgon ska jag träffa min gåkompis igen (fas tinte ramla på vägen..) och sen ska jag sätta mig i skolan hela dagen, blir väl samma på onsdag/torsdag. Fast på torsdag ska jag och T bryta konventioner och helt sonika gå på på bio kring sex! fast att vi "skulle kunna tentaplugga" till tentan på fredag. Men jag tror inte man kan lära sig så mycket mer efter sex dagen innan tenta, bättre att slappna av, käka något gått och somna tidigt..!

(notera min gigantiska sjal jag har med mig varje dag, och sveper om mig. fan vad kallt det är i läsesalen. jag hackar tänderna..

onsdag, november 19, 2008

godkänt, B


Nu är jag lugn igen. Vi fick reda på att våra tentaresultat skulle komma klockan tre idag och har varit helt hispig. 25-30% klarade sig inte fick vi också veta. Det är ändå typ 70 av 240 eller ngt sånt, och jag har varit ganska osäker på om jag klarat det eller ej då den kändes väldigt svår. Och jag var så deppig den dan. Så har jag gått och haft ont i magen, druckit tio koppar kaffe idag också.. av nervositet. Så idag klockan fyra, gick jag in och kollade (en halvtimma sen). Jag blev p r e c i s godkänd.. man skulle ha 10. Jag hade 10,5..
Och folk gick runt och såg molokna ut, några för att de inte fått AB (bästa). Jag var bara så glad att jag klarat mig.

Sitter i läsesalen med ryggen mot fönstret, framför mig lyser flitens lampa i hundratals bänkar. Känns sjukt konstigt att sitta och titta ut över människor såhär.. (sitter i fönstret för att det finns eluttag här och datorn måste laddas..) NU måste jag plugga vidare...

hehe..

ska bara äta ett illgrönt stort äpple (så jag måste gå ut. för tar man ett bett här hörs det över hela salen)..

Ska bara gå ut och äta ett grönt äpple.

tisdag, november 18, 2008

konsumtion in absurdum + pluggerier



Ja, nu är veckan igång med dunder och brak. Eller något. Igår hade vi föreläsning, en lång på förmiddagen, en lång på eftermiddagen (straffrätt). Mycket intressant! Sen satt jag i skolan och studerade till omkring sex, läste en halv bok, gick igenom lite anteckningar. Sen gick jag till intersport för att köpa nya löpdojor. Mina håller på att krackelera helt efter endast fem månader.. Och dom kostade ändå 1800 pix.. Han som jobbade där tyckte att jag skulle reklamera dom (hade köpt dem på löplabbet) och det ska jag försöka göra. Om jag har köpte dom på kortet :/ för jag har inget kvitto och måste ju bevisa att jag köpt dem osv. Men det är oskäligt att de bara kan hålla i fem månader. Läste ju lite konsumenträtt så jag ska gå tillbaka med lagstöd ;)

Köpte i allafall varmare löpartights (fodrade, gud så skönt) samt funktionsmaterialtröja och löparsockar. Vilken skillnad! Sprang idag och det regnade, men jag blev inte blöt inpå kroppen som annars. jättebra!

Imorse var vi på praktikerbesöket på advokatfirman. Om kvinnofridskränkning pratade vi, det var väldigt intressant och jag hade gärna haft ett längre samtal, men varje sådant besök är ju 45 minuter bara. Sedan gick jag och min grupp till humanisten och grupparbetade ett par timmar, sen skulle jag till skolan och plugga, kring tolv, bara käka först. Och det ösregnade, jag var blöt över hela benen och fötterna, inne i mina skinnastövlar var det en sjö och blåste gjorde det också. huvvaligen.. Gick till HM, köpte två reaklänningar (why oh why, haha) men dom var väldigt fina, en jackiekennedy-aktig klänning, till knäna, svart, dressad, tight och snygg halsringning, baraxlad. En axelbandslös som har tyg som ser ut som det i gardinkläderna som maria syr i sound of music-filmen. sådär fulsnyggt..!(se bilden) haha.
Jag knep de sista 34:orna av båda så det blev jag tacksam för. Och de gick på under 400pix ihop.. Köpte stövlar på rea på skoaffären med, svarta, "ridstövlar" som L uttryckte det när jag träffade honom på kvällen.

Sen gick jag till skolan och expressåt lunch, redan klockan ett infann jag mig i läsesalen och satt där till 17.45 med en bok. Läste hela 100 sidor (hela boken) strök under och hann gå igenom understrykningarna efteråt. Sen träffade jag L. Han ville inte fika som jag hade tänkt utan vi gick hem till mig och åt massa god mat som lilla mamma lagat istället. ugnsrostad potatis, lax i kokosmjölks/saffranssås och ärtor+sallad, sen kaffe och banan.

Nu ligger jag här och ska sova snart. Notera att jag försökte fota min armmuskel. När jag skulle borsta tänderna förut så såg jag "Hoppsan, det ser ut som att jag har muskler", men det har jag inte. Jag har inte styrketränat någon muskel på över två år. Inte en situps gör jag. för det är så jävla tråkigt... min kropp mår nog inte så bra av det. Släpar ju på en lagbok+dator+annan litteratur+matlådor osv i en rygga hela dagarna, kan behöva lite funktionella muskler. Men det ser nästan ut som att jag har det iaf..

söndag, november 16, 2008

slutet på veckan..


Ja, de där dagliga inläggen, vart tog de vägen:.?? man har vant sig vid att slappa till med det alltså.. Skärpning.! Det här är ju min lilla ventil som jag kan se tillbaka på när jag är 40. Eller 30.

I torsdags kom en gammal kollega som inte är bosatt i gbg till mig. Det var ju trevligt att ses men kanske har vi inte så mkt att prata om. Sommaren är över, känns längesedan jag började jobba.

I fredags vaknade jag efter alldeles för lite sömn.. var i skolan med grupparbete till halv två. Pluggade i läsesalen till fem, sedan träffade jag mitt ex mamma för en fika. Det var trevligt. Vi pratade om hennes jobb, min skola, J och lite allt mellan himmel och jord.

Jag har inte träffat någon på hela helgen fråntaget min familj. Igår sprang jag långpass på förmiddagen, sedan gick jag med civilrättsbok, lagbok och överstrykningspenna till skolan. Nästan tomt i läsesalen en lördag. Satt i några timmar och fick lite gjort i allafall. Sedan träffade jag mamma på stan, vi skulle shoppa lite, men ingen av oss hade köplust så jag bjöd på kaffe och kaka istället. Hon gick med min pappa på teater, jag åkte hem och åt pasta och somnade ganska tidigt. Imorse städade jag på pappas jobb och sen gick jag till biblioteket för femtimmars plugg. Det gick bra, förutom att det satte sig en gubbe (kanske 45) på bänken framför mig, han vände sig om och satt och stirrade helt ogenerat i en kvart tills jag flyttade på mig, då följde han efter och satt jättejättenära och tittade. Det var jätteäckligt, jag tror han hade någt "fel"(eller hur man ska säga) kände inte att jag kunde säga till honom men jag blev riktigt illa till mods.

Sedan hem, och vi har ätit hemmagjord pizza och pizzasallad. mycket gott.

I veckan blir det; besök hos någon advokatfirma med min lillgrupp. vi ska prata om kvinnomisshandel och synen på det. Intressant! Imorgon två föreläsningar om straffrätt och lite studerande för egen maskin, samt ska unna mig massa nya löppryttlar (skor, tights, ordentligt vindtät jacka), på tisdag det där besöket och grupparbete om ett avtal vi håller på med. Och egen läsning. såklart. Ska träffa L också det var ett tag sen, ska nog fika. På onsdag ska vi redovisa besöket för klassen, sen är det föreläsning på eftermiddagen. Och plugg. Torsdag föreläsning, grupparbete, och plugg. Fredagen föreläsning. och (tada!) plugg. har tenta fredagen efter det. Börjar redan drömma om det. inatt drömde jag att läraren tog med historikfrågor (frågor av typen "1704 års avtalslag har ju lett fram till att 1809års avtalslag såg ut som den gjorde vilket blev kärnan i 1915års avtalslag(Det är den vi har idag, en av våra äldsta lagar) och vad var det för några som kom fram till att 1704 års avtalslag skulle se ut som den gör" osv. alltså irrelevanta frågor. som vi inte får, eftersom de inte är så relevanta för det vi ska kunna. Och att jag sitter där i tentasalen och svettas över dessa frågor som jag inte instuderat då jag fokuserade på det jag trott var viktigt. Usch!

Nu ska jag somna, innan jag vaknar till ännu en lång härlig vecka ;)

onsdag, november 12, 2008

Plugga? Jag?


Jag gör två MYCKET fula saker i detta nu. Dels sitter jag i skolan. Utan att plugga. Dels Ockuperar jag Ett Mycket Eftertraktat Grupprum för detta ändamål. Bakgrund; I skolan har jag varit sen Nio. Suttit med gruppen och tragglat PMuppgift till halv tre. Halv tre hade vi ett grupprum bokat, men vi bestämde oss för att jobba vidare imorgon. Och då gick jag till läsesalen. Vilken var full (som vanligt kring tiden 11-16 ungefär).. Då gick jag och köpte en kaffe från sleven som vanligt. Över en halvliter, det är det som krävs för min kaffepaus i vardagen. Sen smög jag upp till grupprummet. Nu sitter jag i ett rum med sex platser. Bakom mig ser man fönster ut till läsesalen. Där lyser flitens lampa. Och här sitter jag och latar mig. Ack så busigt men gud vad skönt. Om tio minuter är jag en av dem, promise..!

I lördags var jag på en förfest som blev förlängd, helt okej, men jag hade en grå dag så det var inte så rolligt. Drack vin och åt chips och sedan åkte vi till stan, väl där valde jag att åka hem. I söndags var jag bara lat och gjorde ingenting, pluggade i några timmar. Var iofs också på "hälsomässa" med min mormor. vad det innebar visste jag inte förrän jag kom dit..! Visade sig vara några flummiga rum med försäljare av hälsokost (typ aloevera och konstiga téer) samt "medier" och sådana som tog ockerpriser för att "spå din framtid". Där stannade vi ett tag (min mormor läkaren är ett fan av hälsokost och köpte även typ 75 gram "chia" (vad är det??) något sorts mjöl för 150 kr.. Hmm? Jag köpte en bok av Mia Thörnblom och kaffe till mig och mormor där. Sen åkte jag och pluggade i några timmar på biblioteket, sedan hem och tog det lugnt. I måndags var jag på teater med några gamla studentkamrater. Helt okej pjäs men ännu bättre se mina pinglor som jag inte träffat sen dess (vissa av dem). Igår var det träning, grupparbete, föreläsning, självstudier för hela slanten och var hemma vid åtta. Då köpte jag sushi till mig, pappa och lillebror. Så gott, åt där i måndags med så sushimannen kollar lite skumt på mig. Stammis på det stället. När min far betalar kan jag med att köpa dyra 12-bitars också.. hehe.

Nu så sitter jag alltså här, with a few moments left av min slapptid som jag egentligen inte borde ha.. Ska läsa om hyresavtal, vilka skyldigheter/rättigheter du har som hyresgäst respektive hyresvärd och sedan lite om avtalslagen. Räknar med att vara hemma kring åtta. Hoppas någon gjort mat så det finns kvar..

lördag, november 08, 2008

lördagströskel


Ja, så var denna veckan klar. Bra saker jag har gjort: Jag har varit drivande i grupparbetet tycker jag, det känns ju bra. Igår hade vi redovisning, jag var så nervös. Förstår inte hur jag kan bli så fruktansvärt nervös. Hjärtat rusade iväg så fort jag gick upp. Men klassen var snäll. Och jag tittade på dom som log uppmuntrande, det är så skönt att det finns sådana människor. Och efteråt sa snälla E att jag hade gjort det så bra, att det lät lugnt och sakligt. Jag kände mig inte lugn och saklig. Jag kände mig illröd, förvirrad och stammande.. Man blir så otroligt glad över komplimanger, jag ska ge fler komplimanger, man vet hur glad man själv blir.

Det jag itne gjort denna veckan (vilket är helt sjukt) är att INTE ha läst en enda kurslitteratursida.. Det är över 200 sidor kvar på den feta jobbiga boken och jag läser cirkus 10-15 sidor/timme.. Långsam läsare.

Nej, det kommer gå bra. Jag har hamnat i en ond tankespiral som känns mycket onödig, att man tänker negativt - då blir allt negativt. Om man vänder tankar, väljer att se på saker och ting i ett annat ljus kan det kännas mer bra. Ska jobba på det. Klappa mig själv på axeln lite sådär..

Har varit ute på helgens långpass. Tröskelpass idag, gick segt och vädret var väl ganska varmt, men grått..

Ska plugga en stund nu och sedan hämta en bok på biblioteket.

måndag, november 03, 2008

start på veckan.


Oj, vilken dag.
Praktikerbesök idag på arbetsgivarorganisation i S***skt N*ringsl*vs lokaler (haha fin kod där eller vad?). Mycket märkligt, ett besök som min grupp trodde skulle vara utformat som att vi skulle ställa frågor, och representanten svara, som det brukar gå till under våra studiebesök. Vi hade frågor om arbetsrätt, istället hade kvinnnan en sorts föreläsning om arbetsrätt från hennes medlemmars och hennes egen synvinkel. Med tillägget MYCKET vinklad. Hon kallade bland annat fackliga ombud för "dumma" och att de ofta hade så himla fel osv. Och att om vi bytte regering (vilket hon och hennes medlemmmar är mycket oroliga för) kommer massa saker bli sämre arbetsrättsligt.

Ville ställa lite frågor men hon svarade knappt, hon sa bara "det tar vi sedan" och fortsatte sin vinklade information. Vi vet inte hur vi ska redovisa detta för klassen imorn..

Sen grupparbete, har ont i magen av det. Hoppas det går vägen trots att vissa inte verkar vilja arbeta. Blä.

Satt själv kvar i skolan till fem, sen tog jag en kaffe/frukt med kollega O som också pluggar där (fast ekonomi), sedan gick ajg hem och nu sitter jag här och väntar på att Någon Ska Laga mat...

lördag, november 01, 2008

Spring i solen.

Ibland krävs det inte mycket för att bli lycklig. En harmonisk lång löptur i fantastiskt solsken gör underverk. Mycket barnfamiljer ute, många gängliga män som sprang, solen värmde på rätt bra trots att det var minusgrader fram till halv elva tiden (begav mig ut kring elva). Solen glänste i sjön (var förbi två sjöar), benen gick utan att jag tänkte på det, det luktade gott, jag hade Veronica Maggio i öronen och jag njöt, njöt i backarna uppför, njöt på raksträckorna då jag fäste blicken långt fram, njöt av solen som letade sig ner i lövverken.

Jag är allt en riktig nörd. Och vad bra det känns.

Lördag.


Ja, så var det november. En månad till första advent, tiden går fort..!
Igår hade jag först föreläsning, sedan grupparbete, sedan hem för lite backintervaller, och handla tacosmat, sedan kom några från min klass till mig och vi åt, spelade rappakalja och pratmakarna. Mycket trevligt, men jag "körde ut" dem strax efter tio.. Var så trött!

Nu har jag klivit upp, köpt bröd och ätit mastodontfrukost med mamma och pappa, om någon timme ska jag ha ett lånpass i skatås, det kommer bli fantastiskt. Vädret är über..! Ikväll ska jag träffa en kollega som bor i Lund men är hemma över helgen. Ska även försöka plugga en stund, har lite ågren över nästa veckas grupparbete, vi har veckan på oss att lösa ett juridiskt problem (huruvida vi ska stödja någon som blivit uppsagd, och så ska vi avgöra om grunderna är adekvata för att säga upp honom, hitta lagstöd för det och massa praxis. Vi är arbetstagarorganisationen som ska avgöra om "det är värt att kämpa för" honom ungefär. Vi ska hålla en muntlig föredragning om detta (rättsutredning) och betygen är U-AB och det kommer vara nervöst..

Jag är ledsen, över hur allt ter sig nu, jag pluggar för lite, min kropp är inte min längre, jag gör uppenbarligen något fel. Äter som jag brukar igen, men den ökar i vikt ändå, något fel eller vad?. Jobbigt