onsdag, december 31, 2008

nyårsafton.


Nyårsafton. Denna kväll. Huvva, allt handlar om vad man ska ha på sig, vad man ska dricka, vilka man ska umgås med, hur fantastiskt underbart ROLIGT allt ska vara. Jag vill inte. Vill inte alls. Har känt intensivt motstånd i flera flera dagar. Och så skulle jag på fest, med mina kamrater, L, S, H, V och nån mer + J då. Det skulle visserligen bli trevligt, men fest hos någon jag inte känner långt borta. Jag har ingen lust. Jag har ingen lust att dricka något, ingen lust att vingla hem klockan tre inatt, ingen lust att vakna med bakfylla och äcklig andedräkt, de få timmarna av eventuellt "okej" festande är inte värt. Så när jag vaknade imorse var det värre än någonsin med motviljan. Så jag gick ner i köket och sa "jag stannar hemma ikväll". Mina föräldrar blev jätteglada (så glada som föräldrar blir när deras 19åriga dotter hellre är hemma på nyårsafton än går ut). Jag sa det så tidigt så möjligt, så att jag inte ska ha en "chans" att ångra mig ikväll. Känner mig dessutom lite huvudvärk-ig. Så det är nog bra. Imorse/förmiddags sprang jag långpass med M, väldigt trevligt och mycket snicksnackande, han skulle också vara hemma med sina föräldrar.

Känner mig lite som ett barn igen, men det kanske är det mognaste jag gjort på länge,,? att bara bestämma mig för att gå emot allt det här. Jag orkar inte helt enkelt. Mina vänner kommer nog tycka jag är ganska tråkig, särskilt som vi inte setts på så länge. (jag ringde nu, och jo jag kände mig lite dum). Men jag orkar inte. Energin rinner UR mig, att parta sådana dar förstör så mycket. Jag blir ändå bara besviken och får ångest av det.

Nej, det är underbart det här. Känner mig tillfreds. Har längtat tills allt bara är över, hela jul/nyårshelgen. Snart är det så. gud så skönt.!

Imorgon åker jag till landet över dan, blir trevligt. hänger med mina kusiner och deras hund.

Vill göra någon form av årsbokslut känner jag. Få det svart på vitt.
2008 är året då jag tog studenten, fick ett stipendium, året då det tog slut med exet, jobbade på nöjesparken, partade mer än brukligt, kom (överraskande nog) in på juristprogrammet, klarade mina tentor med nöd och näppe, tränade en hel del, opererade mina bröst, året då jag slutade använda bh, året då jag slutade och återupptog snusandet ungefär tusen gånger, året då jag åt mer än en hel karl och insåg nyttan och det fantastiska i det, året då jag hittade bästa träninspartnern(my partner in crime, M), året då jag hängde med mina vänner alldeles för lite (Hösten), året då jag inte flyttade hemifrån och är rätt okej nöjd med det, året då allt går på rutin, året då jag seriöst funderar på att lära mig studieteknik på min fritid inför nästa år. Året då jag tillslut förstod att jag kommer klara mig utan J, och då det känns helt okej. Året då höstterminen genere

De jag saknar mest nu är H och H. Som jag aldrig hänger med längre. Det gör mig ledsen. Mitt viktigaste nyårslöfte blir att hålla kontakten med mina vänner, de som inte läser med mig liksom.

tisdag, december 23, 2008

Dan före dan.

Lov. helt sjukt egentligen, känns som att jag inte får ha lov, eller som att det har blivit en miss nånstans.. haha. Har drömt tentamardrömmar i flera nätter, trots att sista tentan för terminen avklarades i fredags..! Har drömt såhär; att jag kommer på flera timmar efteråt att jag glömde lämna in tentan.som att jag satt i tentasalen, gjorde tentan, var rätt nöjd, gick ut och sen flera timmar efteråt kom på att jag glömde lämna in den. Vaknar kallsvettig och tror till en början att jag verkligen glömt inlämningen sen blir jag helt lugn när jag kommer på att jag drömt. haha.

Det gick bra i fredags, inte helt strålande men okej. Sen intervalltränade jag med M innan jag gick på restaurang med familjen, vi åt fantastiskt god palestinsk mat och sen mötte jag upp nåra för att tentafesta. Det var ganska lamt, eller, jag var inte helt på humör för det, dessutom hade jag mina nya (jävulska) klackskor som visserligen är sjukt fina men jag höll på att avlida, fötterna sa ifrån, vi var en stund i lokalen, drack vin och en äcklig kille i min klass tog mig på brösten. Jätteobehaligt. Sen gick vi vidare, ställde oss i kö och efter en kvart i den kön kände jag att jag hade fått nog och ville hem, gick en hållplats för spårvagnen var sen och det gjorde ont i fötterna men jag kom hem innan två i allafall. I lördags hade jag en seg seg dag. Åt frukost ute på café, gick en kort promenad, käkade massa lasagne på kvällen och somnade tidigt.

Söndag blev det långpass med M och M, mycket trevligt. sen julhandlade vi i några timmar och på kvällen såg jag på film med S. I går gjorde jag.. (vad gjorde jag igår?) jo jag gick en sväng, träffade J, tog det lugnt och städade lite. Imorse sprang jag med M (min eviga kompanjon), sen hade jag en lång, härlig och utdragen grötfrukost med tidning och kaffe (gött) och sedan begav jag mig på en kort promenad runt sjön med S, resten av dan försökte jag uppmana mig själv att städa, blev inte så mycket av det. har mest strosat runt och funderat på att städa.. Pratade lite med en kompis från högstadiet också och vi ska ses nästa tisdag - trävligt! Och fick tag på A, skällde ut henne på ett milt sätt och vi ska ses på måndag för sushi.

Sen åkte jag och stresshandlade klapp till pappa, blev ngt knepigt köksredskap och finchoklad för honom. Nu sitter jag här, klockan är över elva och jag kan inte sova. Vill vara trött!

torsdag, december 18, 2008

Snart jul.


Attans tiden går obeskrivligt fort! Det susar förbi och imorn är sista tentan för i år..! Halleluja om nästan exakt ett halvt dygn är det över för hösten i allafall!

Och om mindre än en vecka är det jul.. kan det vara så att jag faktiskt inte inhandlat en enda julklapp än (stämmer bra det). Blir nog expresshopping på tisdag eller något lika knepigt. Att jag i december dessutom köpt ganska mycket saker till mig själv gör det inte bättre.. Hehe.. Ego som få. Köpte ett par apsnygga högklackade skinnskor i går som är mycket osäkra att gå i, antagligen än mer osäkra efter ett par glas vin (och det är ända gången jag kommer använda dem, skulle aldrig gå till/i skolan i sånna skor). Pumps, snörning, bred rejäl skyhög klack. fina! Lite härliga vinterkoftor har jag också klickat hem, några t-shirtar och ett par mycket höga jeans som var nedsatta från 600 till 150 pix. 34or och därmed ganska tighta, dessutom är min kropp knappast gjorda för sådana byxor, har ganska breda lår av löpträning och sådär så de är knappast optimala men jag gillar dom! måste däremot sy upp dem en del. Synd att jag inte kan lägga upp ett par byxor. Tänker fjäska för min syster..

Förra onsdagen var jag också på julfest och det var mycket trevligt. Dessutom roligt att se hur universitetsfolk beter sig när de får i sig en öl eller två för mycket = högstadiekänsla på det. Jag behöver inte känna mig omogen med min ringa ålder i varje fall..

Imorgon fyller mamma år och jag får inte glömma att köpa present, efter tentan ska jag intervallträna med M och sen ska min familj ut och käka på restaurang (på kvällen) därefter ansluter jag mig nog till mina pluggkamrater och deras tentafirande.

Och sedan är det lov! så fantastiskt oerhört skönt.! Förövrigt är jag grymt besviken på årets julkalender, jag älskar ju anders och måns så jag hade höga förväntningar..! Har lånat sunes jul av en klasskamrat istället - mycket hög kvalitet..!

fredag, december 05, 2008

mardrömmar.

Ja, nu är det helg igen, och min "lugna" vecka börjar lida mot sitt slut. Vi har bara haft två grupparbeten och egen läsning, så jag har haft tid att läsa - har å andra sidan bara läst några få timmar..

Igår hade vi opponering och det gick väl sådär. Inte nöjd med min insats men det var första gången så det känns ändå okej. Sen läste jag lite, och gick hem och gjorde mackaronipudding - underbar ketchupmat! Jag åt säkert över en dl ketchup på min mat. Tycker det är übegott..

Somnade rätt tidigt och drömde mardrömmr om förra tentan, alltså den jag gjorde i oktober inte den jag gjorde nyss. Det var hemskt, jag drömde att jag sett fel tentanummer och att jag i själva verket INTE var godkänd. Huvva, kan ju faktiskt vara så, inte kollat på själva tentan (och komerinte göra det) men hade kanske vart käckt att kontrollkolla där så att nummer och namn är på samma papper - om jag ären siffra fel så är det ju inte så bra.

Gick upp, käkade liten frukost, mötte upp M för ett intervallpass. Högintensivt och kort. Det brände i bena och var jobbigt men någon gång måste man väl förbättra sig konditionsmässigt om man vill få bättre tider. Det var trevligt iallafall, (efteråt) och hem, åt en andra frukost och ska strax gå till skolan och läsa några timmar. vet inte riktigt HUR jag ska läsa idag men det löser sig. två veckor till nästa tenta bara och nästavecka är det föreläsning hela dagarna OCH ett grupparbete, så lika bra jag börjar läsa ordentligt nu i helgen.. lär ju få läsA OM sen.. hm..

Tiden går så fort! Är lite besviken på julkalendern, älskar ju Anders och Måns så jag hade höga förväntningar, haha.. Den kanske artar sig.

Nej nu ska jag hänga en tvätt. Sedan skolan.

tisdag, december 02, 2008

En onsdag en onsdag.



häpp, skola idag. Ska ha grupparbete till två, sen läsa på egen hand en bra stund. Blir nog bra idag tror jag.

Igår träffade jag J. Det var sådär. Vi åt sushi och han tjatade om hur tjocka kinder jag har. Det är ju roligt. Är vi tolv år? Han malde på i hur länge som helst över detta faktum. Jag är ingen docka. Eller gjord av lera.

Ska gå med E till skolan idag, alltid trevligt med sällskap! Igår fick jag tråkigt och beställde en kofta från HM och strumpebyxor. Då kändes det lite bättre, sorgligt,. hehe.

Innan jackan - efter jackan. Känner mig sliten idag.

veckan som varit då?


Ja, nu är tentan äntligen över. Vilken ågren jag hade i förra veckan..! Varje dag satt jag helt maniskt och försökte lära mig till sena kvällar. Tentan i fredags förmiddag gick väl.. sådär. Förhoppningsvis godkänt, men knappast mer än så. Undrar om det alltid kommer vara så? Jag blir så nervös av tentasituationen, att sitta där med flera hundra andra i knäpptyst sal och se hur alla skriver frenetiskt. Det gör mig stressad..! Och då blir jag nervös, och orolig och känns som att all kunskap bara rinner ur mig, när jag kliver in i tentasalen som är stor som en fotbollsplan. Läskigt!

På kvällen var det tentafest, trodde nog att det skulle vara torrt och lite tråkigt men det var riktigt kul, hänger ju inte med folk ut så ofta från universitetet då jag ändå inte kan komma in någonstans. (under 20). men nu var det ju mer arrangerat och jag hade trevligt. Träffade två überlånga grabbar från min klass jag inte pratat med innan som också gillar att springa, så vi bestämde löppass på söndag innan jag lite överförfriskad tog vagnen hem. Kom hem typ halv fyra, åt kött, mackor och tittade på vänner.. Sen somnade jag kring fem. Vaknade halv åtta i lördags med svettningar och att hjärtat dunkade. Hatar att vara bakfull, det är därför jag dricker så sällan nuförtiden. Det blir ju bara värre och värre (hemskt att man kan säga så när man bara är nitton)..
Hade en slapp bakfull dag, gick inte ett steg ungefär. Kollade på julmarknad med mamma och pappa, träffade J och några vänner och drack te, åkte hem och somnade tidigt.

I söndags var det långpass med mina nya löparvänner, haha. Den ena killen hade överskattat sin förmåga en aning och var helt död efter halva. Men jag och M fortsatte. Det var trevligt, idag hade vi dessutom sovmorgon så jag föreslog morgonpass och det var kul med sällskap. Sen idag har jag pluggat med min grupp och nu sitter jag på egen hand och pluggar. Vi har opponering mot en annan grupp på torsdag. Vi ska opponera på deras PM, har aldrig gjort något sånt innan så jag hoppas det går fint!