onsdag, januari 28, 2009

Lillördag? haha


Ja, halva skolveckan har gått, galet. Det går rasande fort. Och känns helt okej, vet inte om jag är i fas riktigt, svårt att veta. Och dessutom svårt att hela tiden tillämpa och motivera. "varför" uppfyller rekvisiten i just denna lagparagrafen omständigheterna i just detta fallet- rättsfrågan. Knivigt. Men kul.

Har suttit 8-20 varje dag, tillbringar mindre än 10 timmar hemma varje dag (natt) så jag är allt lite stressad när jag ska hinna; käka, prata med mamma och pappa, fixa grejer (typ banken, klacka om skor, csn) och dessutom hinna somna och helst sova minst åtta timmar (blir snarare typ 6). Menmen, det är skönt att kunna gnälla lite, helt allvarligt älskar jag att kunna klaga ibland.

Idag gjorde jag och M dessutom ett fusk. Vi gick helt sonika hem efter föreläsningen som började 8 och slutade 10, för att träna, träna då vi KUNDE HA LÄST. Då tränade vi en stund, jätteskönt, sen åt vi lunch och gick igenom föreläsningen och allt vi läst, sen åkte vi tillbaka till skolan och där stannade jag till åtta, i läsesalen. Sen gick de som var kvar i läsesalen (är inte så många vid stängning, några stycken bara) till puben och drack sodavatten(jag) och öl(grabbarna). Haha, men trevligt. Sen drog jag mig hemåt och nu ligger jag här, ska upp om.. 7 timmar. Back to universitet.

Annars imorgon händer inget utöver det numera vanliga.

söndag, januari 25, 2009

tja..


Tja, jag som inte skulle drabbas av plugghetsen sådär jättemycket sitter trots allt djupt i grejen nu. Attans! Hela veckan har jag suttit nästan tolv timmar/dag i skolan, visserligen inte lika länge nu helgdagarna, igår fem, idag sex timmar. Jisses, kommer jag att fixa detta? Jodå! Jag gillar ju det, är roligt. Önskar bara att man inte behövde jämföra sig, vilken bok har du läst, är du redan där, eller att bli stressad över att inte förstå något som någon annan fattar. Usch! Jag tänker också att vissa(som jag) behöver kämpa med blodsvettoch tårar för att lära sig, jag är itne lättlärd. Inte överhuvudtaget, men om jag ger mig den kan jag förstå.

Tänker på högstadiet, som var en friskola, som jag knappt behövde befinna mig i (man fick ofta "gå hem och jobba" om man ville. Skolan hade inte; geografi, kemi, träslöjd. Och få lärare var egentligen behöriga. Ändå fick jag höga betyg (eller kan man säga på grund av det) (nämnas bör att jag hade MVG i geografi, kemi och lite andra saker vi inte hade, knasigt tyckte jag men det höjde ju min poäng..!). Och sen i gymnasiet, då var det teater All Day Long, där var det konkurrens om vem som var modigast, roligast och mest i rampljuset, i de vanliga ämnena krävdes nog inte såå mycket, många struntade ju att komma, då framstod vi som var där och räckte upp handen ibland som JÄTTEduktiga. Så jag behövde väl itne kämpa sådär rivhårt precis..
Det här med mindervärdeskomplex.. Känner att jag fuskat mig igenom hela min skolgång och nu åker jag minsann dit! Man kan itne fuska kunskap på tentor. Därför tänker jag plugga som jag gör, kämpa järnet, vet att den tid man lägger ner på att kämpa (det gör seriöst ONT i huvudet på mig efter 12 timmar, med lite småpauser visserligen, i läsesalen). Inte för att det är jobbigt att läsa, det är rätt skönt, men att hela tiden kritiskt granska det man läser, försöka förstå, tänka ut situationer i vardagen där det skulle kunna vara tillämpligt. Knivigt! Och inte är man klar när man går hem efter skolan heller. Då tänker man på att man allt "borde hunnit längre, borde förstått mer, borde borde borde". Jag är beredd att kämpa för det här. Det är det här jag VILL!

Igår träffade jag M på tidiga morgonen (eller nja, inte jättetidigt) vi sprang långpass. har bortprioriterat träning länge, varit jätteförkyld och sen den senaste veckan blev det inte aktuellt, ett slapppass i tisdags bara. Så vi sprang alltså, det var ljuvligt. Tills M skulle vara tuff och hoppa över betonggrisar (tror det var tre..) och jag skulle vara LIKA tuff och hoppa över betonggris(ja det var EN). Och jag snubblade på toppen och föll rakt i asfalten, skrapade lite, men inga tänder flög ut iallafall!Hehe. Och pinsamt blev det inte, jag trivs med M - vi skrattade bara åt det. Särskilt som jag låg kvar på asfalten i flera minuter och tittade upp i himlen och pratade om hur gött det var att vila en stund. Sedan åt vi jättemycket gröt, underbart. Därefter ringde jag L och bad honom köpa en jättefin radio jag sett som ska passa till mitt überfina bord. Ja det blir ju som sagt 50/60-tal i lägenheten. fint! titta på den, tjusig: http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/382523_X_2007-06-29_074807_313.jpg

och bordet:http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10092551

har liksom en bild i huvudet på hur allt ska vara, men fattar att det blir svårt att få allt som man vill. Men, jag ser ändå framför mig hur jag står och diskar (av alla jobbiga sysselsättningar ser jag just disken) och lyssnar på P1 ur min finfina radio under tiden.. hehe.

Veckan har som sagt allenast bjudit på studier. börjar Tänka i lagtextspråk. "såframt tredje man bort känna till omständighet.." osv osv. Tredjeman, han är en rolig kuf han..?

Och nästkommande vecka ser väl likadan ut. Det är inbokat en eftermiddagsfika med syster i allafall, så det blir nog trevligt. på tisdag.

Nä nu ska jag sova, ska vara i skolan halv åtta imorn bitti.

lördag, januari 17, 2009

hallå 09

Första inlägget o9. Galet? Ibland spelar bloggen ut sin roll. Men nu är det dags att sammanfatta nära.. tre(?) veckor. Ja igår tog T1 slut, och nu börjar T2 med allt vad det innebär, bland annat massa massa läsande. Men det blir nog bra. Bortfallet är hittills 70 pers. Vi började alltså som 250, hittills har 70ähoppat av och vi är 180 kvar, Det känns bra att inte ha hoppat av. Jag trivs!

Nu hr jag fått en lägenhet, här händer det grejer! Svindyr etta i C e n t r a l a Göteborg.. Efter att ha köat i nära två år på boplats. Det är jag värd.

Så imorn är det dags att åka till Ikea, kika lite på eventuella soffor och meck, men roligt ändå.

Igår klippte jag mig. llte pulp-fiction (fast inte svart då). Jag trivs. Även om jag känner mig som min mor på 90-talet.. Lugg och skarp klipp 4 cm under öronen typ.

Ja och igår var det födelsedagsfest/terminavslutningsfest för två i vår klass. Det var mycket trevligt, drack massa vitt vin och blev askalas. Senare gjorde jag något mer tveksamt som jag inte går in på men det involverade en karl.

Idag har jag inte rört en fena, ätit choklad så jag mår illa, kört några människor jag känner lite från husen där jag kommer flytta in (halleluja) till en inflyttsfest där jag sa hejhej och sen körde jag dom tillbaka. Jag odlar kontakter i huset så att säga, vill inte vara helt ensam där, haha.

Imorn ska jag vila halsen som är förkyld (varit förkyld två veckor, ingen träning, och jag känner mig lite.. avslagen?. På måndag börjar mördarterminen. 70 av 250 har redan hoppat av och fler lär det bli, men jag ska INTE bli en av dem. (nu har jag skrivit det rakt ut sådetså). Oj vad stolt jag kommer vra över mig själv i juni när jag klarat 1 år. Hoppas hoppas!