lördag, november 05, 2005

vad ska jag blogg om idag?.. hm. Just det psykopater.

"Vad utmärker psykopater?
*Brist i jagutvecklingen som innebär svårigheter att handskas med frustrationer.
*Tendens att impulsivt och ogenomtänkt agera ut behov och psykisk spänning.
*Konstant sökande efter spänning, svårigheter att stå ut med enformighet och behov av omväxling och starka sinnesintryck.
*Saknar förmåga att bedöma konsekvenserna av en handling och kan inte lära av sina misstag.
*Många har svårigheter att vidmakthålla fungerande relationer till andra.

*Oförmåga till empati och inlevelse.
*Samvetet är underutvecklat; psykopater har icke fungerande överjag och ångrar inte en handling som hos någon annan skulle ha givit samvetskval.
*Psykopater placerar ansvaret för sina handlingar utanför sig själva; detta förnekande av ansvar anses typiskt.
*Lust att ljuga och oärlighet. Det faktum att psykopatiska människor ljuger eller är oärliga skiljer dem inte från andra, utmärkande är att psykopaterna ljuger så lätt med flytande talförhet.
*Hög stresstolerans.
Vilka är psykopaternas mål?
De centrala målen för psykopaterna är att tillfredsställa de egna önskningarna och att vinna andras gunst genom att avväpna eller imponera på andra. Intresset och uppmärksamheten domineras av det omedelbara, konkreta och det för tillfället relevanta. Psykopaterna är alltid verksamma, ute efter praktisk vinst och fördel, och deras uppmärksamhet riktas mot de möjligheter de ser för egen del i alla situationer."


Flickor och pojkar. Jag kan säga att det här stämmer in på ett antal människor jag "känner". Det är mitt nya intresse. Psykopater. Det är inte galningar som mördar men det är människor man först tycker är charmiga. Sen sviker dom, och dom sviker och sviker och sviker och.. ja just det. Dom sviker. Gång på gång. Läs ovanstående tre gånger till och ta in. Jag nämner inga namn men era kamrater känner nog igen er.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida