torsdag, november 29, 2007

hej hå.


Idag är det torsdag och pluggpanik hela dagen. Vaknade inte så tidigt men gick ut och köpte bröd. Kom hem och gjorde mysig frukost till mig och J. Måste låta honom göra frukosten också. Bara ligga kvar i sängen och vänta på att bli väckt. Sån här var jag i mitt förra förhållande också. Jag tassade ut på promenader om mornarna, kom hem, gjorde fina frukostar, väckte O. Var helt insnöad på det där - som en tvångstanke. Klart att andra kan fixa frukost med. (nu tycker jag mest det är mysigt, och några promenader blir det inte heller, bara till ican).

Igårkväll kom J, sen grabbarna. Vi tittade på Vanilla sky-filmen. Har någon sett den? Den är helt skum. Kände mig helt tom när jag sett klart den. Jag gillar inte Tom Cruise (han ser så äckligt barbieperfekt ut när han ler). Vet inte om jag gillade filmen, måste få marinera den lite tror jag.

Idag är det plugg dagen lång. Och löpning:)skönt värre. Igår gick mina klasskamrater ut och festade(hur orkar dom på en vardag)!. Imorn är det prov och inlämning på arbetet jag haft fyra veckor på mig med - men ägnat max ett par timmar pluggtid.. Och teater, och förmodligen lussebak.

onsdag, november 28, 2007

veckan.



Ja så har veckan gått och har hunnit kontemplera över min uppkörning. Låtit det sjunka in, kört en del och nu ringer jag (från och med idag) prick 8.15 varje morgon för att förhoppningsvis få en återbudstid av någon som blivit sjuk. Skam den som ger sig. Jag ska ha det där körkortet, basta!

Annars har jag; förra torsdan minns jag inte riktigt. Onsdan kom J hem ju så då sov vi hos honom (tror vi var hos mig på torsdagen). Fint att ha han hemma igen! Sen på fredan så festade vi hos V. S hade kommit på den strålande ideén att bjuda in andra folk. Haha brukar ju bara vara våran lilla "krets" annars. Jag och J droppade in kring halv tio och då var det inte så många. Bägge H med pojkvänner, V såklart och de andra. Vi poppade rosévinet, drack absinten (!) som pojkarna hade med sig från tyskland. Det blev många skott där. Sen dansade vi som vanligt. Och då började det droppa in massa människor. Himla trevligt. 20-25 pers stod tillslut i Vs lilla vardagsrum och dansade. Jag, L och Ls brud gick till majvallen. Jag skrämmer mig själv ibland, börjar jag bli en sån som gör knäppsaker när jag är berusad? (ja). Hursomhaver, kring fyra gick jag och J och sov. Vaknade gravt bakfulla, slöade hela dan, sen hem till mig och S+L med. Tittade på sunes sommar. Sov igen och söndan blev lite jobb och ångestdag. I måndags var det teater och vad glad jag blev. Våran lilla grupp brudar fridansade ett tag och det var härligt flum. Sen igår skola+J. Vi såg på film (the ankerman) hos S. V också. Den var sådär "grabbigt" fulrolig. (jag skrattade stundom).

Imorse hade jag sovmorgon. Och vi låg och pratade om att gå upp i ett par timmar. Käkade fil och massa flingor - läste tidningen. Exet hade skrivit en krönika längst bak på trean. Den var fin tycker jag.

I skolan fick jag en brosch av H. Jag blev skitglad. Älskar kossor. Bara svartvita. Alla andra djur går bort!

Sen hade jag och O tjejgrupp. Det gick ok. Vi pratade om rasism och nazism, märkte att en brud tog åt sig när O sa att "men vart kommer du ifrån? trivs du i sverige" (hon hade bott här sen hon var ett).. Och försökte rädda situationen. Men som O själv sa har hon bott på öarna hela sitt liv och knappt sett invandrare innan hon började på vår skola..

På fredag prov och projektinlämning. Knappt gjort någonting. Har lagt över från arbeten jag gjort i nian till exempel. Fult..

tisdag, november 20, 2007

grinade illa.


Och nej det gick inte vägen. Fan vad ledsen jag blev. Det kändes lite som jordens undergång. I-landsproblem javisst. Ovanpå allt, hur MYCKET jag tagit ledigt/missat i skolan på grund av körningen, mensen, att J inte är hemma, att jag inte börjat med projektet alls. Allt blev bara för mycket. jag grinade och jag grinade och jag grinade. H var gullig som alltid när jag mötte upp henne och hennes J. Sen träffade jag H och några från klassen. Grinade mer. Vänner är bra, mådde aningens bättre när jag tog mig hemåt. Fan vad dåligt, jag vill inte vänta till mars innan jag får körkort! Ska ringa imorn och höra om dom har ngn återbudstid.

Förresten, jag körde felfritt frånsett att jag var snabb mot korsningar. Blä. Jag ältar och ältar det här nu. Samtidigt som jag fortfarande blöder som ett skadat djur. Börjar gilla det här lagom mycket. (Inte alls). Nog med klagan från min sida. Jag får helt enkelt försöka gå vidare. Med skola och allt.
Blä.

måndag, november 19, 2007

uppkörning.


Så, idag har jag min uppkörning. Igår tillbringades fyra timmar på axessakuten med en "knut" jag hade i armhålan, mamma trodde det var en svullen lymfkörtel (alltså att jag hade virus eller infektion i kroppen). Läkaren gav mig besked på en halv minut. "Det är en talgkörtel, vänta och se". Jaha, inget händer, ingen fara. Nödvändigt att sitta där i fyra timmar då. Är supernervös för uppkörningen. Vet att jag kan, har tagit sinnessjukt många körlektioner faktiskt.

Igår kom också Mensen ovanpå allt ihop. Två veckor sen sist??!! Förklarar i allafall den senaste veckans ökade kilon och svullenheten. Härlig tajming alltså, imorn kommer J hem också. Ska det alltid vara så här? Jag har aldrig övervägt p-piller, minipiller. Men nu vill jag det nästan, för att ha regelbunden mens. Fast jag får ju inte ta det - har ett arvsanlag som kan göra att jag dör om jag käkar sånt. Skiiiiit. Nu ska jag till skolan för spanska, sen direkt till stan och psykologen (som jag bara ska träffa ett par gånger till) och sen lunch med farsan, därefter körlektion och sen uppkörning. Kommer att gå bra! Jag vet att jag KAN!

Kärlek

lördag, november 17, 2007

svullen och brunch

Åh vad härligt mätt jag är! Dagen har gått i matens tecken, såväl som körningens, löpandets och konsumerandet! Hehe.. Köpt "den lilla svarta" i min vanliga storlek - dock är den tajt som bara den men antar det beror på hormonerna som gör mig extremt svullen för tillfället, vet att man inte går upp i vikt över några veckor så därför är jag fullständigt lugn med att ha mycket vätska i kroppen just nu. Kanske ytterligare en mens påväg då då.. BLÄ. Fast egentligen skulle det väl kännas helt okej det med. Bara jag får den typ imorn, så att den övergår fort.

Började dan med frukost (vad annars), sedan körde jag i timmatal med mamma, åkte även och handlade för den stundande brunchen med vännerna. Sen hem, ut på springtur (ûberhärligt. lugnt, träden lukade gott). Sen hem, snabbt in i duschen och sen när jag kom ut ur den satt vännerna och väntade.. Vi gjorde blåbärspannkakor, äggröra, smoothie, nybakt bröd, rökt lax (den GJORDE vi ju inte men..), Grekisk yoghurt med honung och frukt, grönsaker och pålägg. OCH KAFFE. Blev så mäktamätt så det finns inte. Sen åkte jag till svenska mässan med H, mor och far. Det var högskola-mässa. Tittade på snitten av juridik-intagningarna landet över. Högst var Götet med 19,4. Lägst var sthlm(!!!), Umeå och Lund med 18,5´och 18,6 och 18,7. Funderar starkt på stockholm faktiskt. Fast lund verkar också okej.. Umeå med. Hehe. Sen mötte jag andra H på stan. Gick på HM med henne och stackarn fick vänta helt överdrivet länge på mig när jag köpte en klänning (LBD)! och en grå kappa för halva priset. Allt gick på 596. Pengar jag "knappt har" men Skitsamma. Båda var ändå KAP. höhö. Nu sitter jag här i min lilla svarta och snusar och kontemplerar. Fick ytterligare ett sms från J inatt och jag saknar honom. Ikväll är det fest. Snart kommer flickorna och sen drar vi dit. Har just ätit resterna av brunchen. Pannkakor och lax. Var egentligen inte så hungrig efter brunchen, men behövder nog nått i mig. Så nu är jag övermätt igen.

Ska ta med mig blåbärste till stället vi ska.. kommer bli darrig om jag dricker kaffe. Är lite speedad av ingen anledning alls. Imorn blir det vila, plugg och jobb. Och körande då.

fredag, november 16, 2007

6 månader till(?)

Ja så var det fredag igen. Har i veckan inte hänt något extraordinärt, det mesta är väl att jag HOPPAT AV Naturkunskap B. Min ångest över den kursen vet inga gränser. Jag förstår ingenting, paralellkoppla el, göra extremjobbiga labbraporter, veta allt om namn på celldelar, molekylgrejer och sådant. Fysik. Har känt att jag "måste" läsa kursen för att överhuvudtaget studera vidare. Trott att den är som krav på nästan alla utbildningar men listen up - varken juridik, statsvetenskap eller strökurser jag kan tänka mig har det som krav. Och eftersom jag tagit på mig att läsa spanska som "extra" (för att det passar i mitt schema och spanska är ganska roligt) så KAN jag hoppa av natur b, därför har jag gjort det och OJ så stort det kändes. Inget apstort jobbigt prov för mig på måndag och det känns som en tung sten fallit från mitt hjärta.

Min mamma tyckte det var "Korkat" att hoppa av. Dumt. Att jag säkert skulle hitta någon utbildning som jag ville läsa där kursen ingår. Började direkt tveka när hon sa så, sen tänkte jag på alla gånger hon sagt till min självständiga storsyrra (som alltid går sina egna vägar kompromisslöst) att Inte göra si eller så, "nej hoppa inte av gymnasiet hur ska du ta igen det??", "läs inte på folkhögskola, gå gymnasiet". "flytta inte till danmark utan att veta om du har nånstans att bo" "ta körkort" osv. Min syster sket i allt, hoppade av gymnasiet i tvåan, gick på folkhögskola ett år, flyttade till danmark och började på clownskola - jobbar dygnet runt i princip för att kunna finansiera sitt dyra rum, tog inget körkort (men många lektioner..), sen tänker jag på mig själv. Jag blir den första att ta studenten, första att ta körkort, fina betyg, har alltid gjort vad som förväntas. Och inte går det speciellt mycket bättre eller sämre för mig än min syster. Poängen är att jag nu gör det för min egen skull - även om det i andras ögon kan tyckas dumt eftersom kursen kan behövas. Och jag njuter i fulla drag. Det här gör att jag kan klara alla andra ämnen detta året, lägga energi på dom utan att få magsår över NKB som skulle sänka mitt medel rejält (hade inte pallat få mer än godkänt liksom). Så nu är det spanska som gäller.

Annars har jag sprungit en del med bra musik, fått nått jobbigt med magen. Är svullen och har jätteont. Hela kroppen är svullen, jeansen sitter inte alls och kroppen känns inte som min egen. Nåja, hormonstorm eller något. Eller det faktum att jag äter mycket mer, känns som om jag behöver det för träningen faktiskt. Får väl acceptera att kroppen pendlar lite, men min svänger så fort. Kanske mens påväg eller något.

I måndags morse åkte J och S. Jag saknar J, kanske pinsamt efter bara fem dagar utan honom. Men vi har varit så mycket med varandra, somnar brevid varandra de flesta dagarna i veckan och då känns det nästan som om det är tomt när jag vaknar denna veckan. Ingen som sniffar mig i nacken när jag vaknar och grumlar om att han vill sova en timme till. Skärp mig nu, lite stake får jag faktiskt visa, jag klarar mig.

Och så har vi haft två nationella, ett par inlämningar som gått okej. Kör upp på tisdag. Så i helgen är det mycket körande, förhoppningsvis "brunch" imorn med H, H och grabbarna (de som är hemma) och fest med Hs pojkvän vars kompis har ett stort hus. Fast jag kör på Thé imorn. Känner att jag partar lite för hårt och ska ha fler nykterhelger. Blir väl en runda imorn också antar jag. På söndag plugg. På måndag massa körlektioner, på tisdag samma sak innan själva uppkörningen... Huvva vad nervös jag är. Och nu har vägverket gjort om reglerna : den som bokar sin FÖRSTA uppkörning får vänta endast 3 veckor. Kanon för dom kan man tänka, jag fick vänta tio. Men det finns ett krux. De som bokar sin ANDRA uppkörning (dvs om man misslyckas på tisdag..) får vänta i cirka ETT HALVÅR. sex MÅNADER till alltså ifall jag kuggar. Fatta pressen.

Faen vad jag klagar, men är gravt nervös. Vet att jag kan egentligen. Har tagit sinnessjukt många körlektioner och känner mig bra på det, men nervositet påverkar mig som en normal människa påverkas av knark skulle jag tro. Blir helt stissig, kan inte gör något rätt, glömmer saker jag kan och agerar allmänt fel. Denna veckan har jag haft mardrömmar varje dag att jag kuggar. Att jag inte fixar det och får vänta till april. BLÄÄÄÄ

hummhumm..

fredag, november 09, 2007

Skola.stress


Har på mig hans sjal. Han sa att jag skulle ha den dygnet runt tills han åkte, så att den skulle lukta jag. Tror faktiskt inte jag luktar så mycket. Använder aldrig parfym och skit.

Igår blev det en massa grejer. Först ekocentrum. Mådde lite dåligt med hur man lever och så. Köper inte enbart ekologiska kläder (mycket lite, kanske organic cotton på HM ibland..), är i färd med att ta körkort, lever inte helt korrekt på det viset (äter massa utfiskad fisk osv). Menmen, väl därifrån kunde jag smälta lite, hem och drog iväg på en springtur. Skönt, hade massa energi. Hem igen, rejäl lunch och sen till skolan. Handledning och sen direkt till J, vi gick till H för té. Där var också Hs korta farmor som sa att hon kanske inte skulle leva till Hs student. Hemskt för H. Det känns ju ganska dramatiskt när någon säger så. Sen gick vi till solrosen, mötte V som haft jobbintervju. Schysst för honom hade den gått bra. Åt vegolasagne och massa sallad, bröd, hummus. Blev asmätt (gött kött). Vi var hos S ett tag. Jag och J åkte hem strax efter nio och teade, pluggade lite och la oss.

Sov endast två timmar i natt (från 04-06). J puttade på mig en gång i kvarten och frågade om jag sov. Så jag vaknade måttligt utvilad, men flög upp ur sängen, nästan sprang till duschen. Duschade snabbt och lite agressivt. Ni vet, när man typ sliter i håret med schampo. Klev ut när det var som skönast. Mina morgonrutiner.. Sen gick jag in med blött hår och la det över Js ansikte så han vaknade. Haha. Han fick gå upp och sen låg jag och läste tidningen ett slag. Sen bråttom bråttom. Asmycket fil och müsli och frukt, sen promenixen till gamlestan och skolan. Hade teater, fick manus till slutproduktionen. Kommer bli mycket arbete. Sen lunch och sista lektionen. Sen tog jag mig hem. Sov en stund och L ringde. Han och S skulle kolla på vänner. Så dom kommer väl hit strax. Har plugg jag BORDE göra.. HATAR det här dåliga samvetet.

Fy och skam vad dåligt det känns. Fem prov och TIO inlämningar på tre veckor. Utöver det: fem körlektioner, uppkörning, teater på kvällstid. Hur ska jag hinna? Mitt andningshål i alltet är att jag kan komma ut i skatås (om vädret är fint, annars bangar jag). Där får man lugn och kan kontemplera med sig själv. Men det är inget jag känner att jag kan prioritera dessa veckor i stor skala direkt. Jaja, men nu är det helg. Imorn ska vi ut och dricka öl, kanske ska prova mig på en mörk.

onsdag, november 07, 2007

idag.


Tja, vaknade upp hos J (var annars). Klev upp tio i sex, duschade, gjorde lite spanska. ryckte av honom täcket och tvingade honom att vakna. Frukost och iväg till skolan. Efter alldeles för galet lite sömn. fikade med honom, S, M och L igår. Kort fika och kallkväll. Idag hade vi dödatråkig labb på förmiddan och tjejgrupp på eftermiddagen. Tror jag gillar dom där småbrudarna lite grann. Och dom hatar inte mig. (alltid något). Idag så satt vi och pysslade. Och vi drog över EN HEL KVART utan att märka det... Skrämmande att jag har så mycket gemensamt med 12-13åringar eller vad?^^ Nej men dom är så kloka. Jag minns inte att jag var så klok i sjuan. Idag hade vi tema utséende och ätstörningar. Också lite värderingsövningar, så skulle de ställa sig i olika hörn vid våra påståenden. Ett var "det är okej att äta mindre innan en fest för att komma i tajta jeans". Unisont ställde sig brudarna på Nejhörnan och haglade smarta kommentarer om hur en svält påverkar kroppen och att det är bara dumt osv. Blev helt stolt och hoppas att de är lika immuna mot anorexia i framtiden! Tror att det är viktigt att ta upp ämnen som det tidigt. Tankarna kan ju likagärna börja då som nu liksom. Dom verkar äldre än vad jag var i den åldern. Alla sminkar sig. Bra dessutom.. Jag som knappt kan kludda på ett lager mascara utan att köra in pinnen i ögat..

H kom till skolan idag. Var så orolig innan. Älskar henne så mycket och det kändes som när jag kramade henne ville jag bara ge henne allt det där. Allt det där. Hon kan kan kan. Och hon har stöd. (det vet du det vet du!).
Sen så följde O och H med mig hem efter tjejgruppen. Vi pluggade Naturkunskap och svenska två timmar i sträck. Sen körde jag med mor, köpte sushi så nu är jag mätt och glad!:)

Imorn är det studiebesök, lite kut om vädret tillåter, käka ute med J och lite pluggande.

måndag, november 05, 2007

vecka 45,46,47,48 SEN lever jag igen.


Måndag och november. Kan det bli bättre (ahahaha). Balkanbandet var bra igår, så var även reggaen som var innan. Springturen jag gav mig ut på var fin, vädret var ljuvligt också. Sen körde jag mamma/pappa till stan. Vi gick på stadsmuseét med farmor en stund, därefter mötte jag J och hans mamma. Vi åt indiskt. Hon bjöd. Jag skäms, försökte verkligen betala för mig själv. Tycker det känns lite knepigt att bli bjuden på saker sådär hipp som happ.. Hursom, sedan åkte vi till angered för att kolla på konserten som sagt, sen hem till mig. Drack massa té och pratade. Sov ytterst lite i natt eftersom vi (läs jag) hade våldsamt kul åt saker som hände på lågstadiet. Berättade en konstig grej om hur en tjej i min klass i tvåan lärde alla hur man gjorde "cp-ryck" med vänstra handen. Så höll alla på så i ett år. Sen sa hon att det var dumt att göra så eftersom det faktiskt fanns folk som var cp på riktigt och att alla måste sluta göra det. Grejen var att jag var den enda som inte förstod detta och fortsatte flera månader efter alla andra. Först i efterhand när gamla gamla klasskompisar berättat som jag fattat. Detta skrattade jag alltså åt hela natten. Ni vet sådana där internskämt man har med sig själv, det är det roligaste jag vet. Härligt att J står ut. Han såg helt bortlollad (och trött) ut när jag skrikskrattande försökte förklara anledningen till min "glädje" men han försökte sig på ett halvdant skratt ändå.

Vi tog en liten promenad imorse och sen skolan. Det var tungt. Jag gick och klagade med H hela dan typ. Vi hade naturkunskap dagen lång ju. Blä. Fem prov de närmsta tre veckorna, en inlämning, en uppkörning, fem körlektioner. BLÄ. Och mörkt är det ute också.. Jättemörkt. Var mörkt när vi gick imorse (iaf lite) och mörkt när skolan slutade klockan fem.

söndag, november 04, 2007

november och svenska akademien

Lov denna veckan. Som nu lider mot sitt slut. Ångest. Eller något liknande. På måndag kväll lyckades jag få mens. Bara 2,5 veckor innan gången innan. Jag kan ju säga att mitt "löfte" att aldrig klaga på mensen redan(!) börjar naggas i kanten. Känns sådär roligt att blöda som ett skjutet djur. Nu är den över i allafall och jag hoppas att den dröjer innan återkomst. (Normaltid alltså!).

I tisdags hängde jag hos H och fick lite kläder av henne. Sen träffade jag min kusin ett slag och gick hem och käkade sushi. På onsdag promenixade jag in till stan för utefrukost med J. Trevligt, sen en liten promenad med honom och sedan gick jag för att ge honom pluggtid. Till trafikskolan, två dubbla körlektioner, sen hem en stund, sprang en sväng, käkade lunch/middag. Åkte till stan för att träffa H som ju vart bortrest. Hon är så klok och stark - hoppas hon vänder det åt rätt håll. Vet att hon kan.

Sen kom grabbarna och andra H. Öl för dom. Vin för mig. Mysigt var det. Sen gick vi vidare och drack lite mer vin, jag gick med J och har inte vart hemma sen i onsdags. Eller jo, vi cyklade och hämtade lite kläder här i torsdags. På kvällen kom H, H och S och drack te medans J var på skatelites-konsert. I fredags cyklade vi i botaniska trädgården, promenerade och satte oss på ett berg som man såg halva göteborg ifrån. Kaffe, snus och sol. Kan det bli bättre (retorisk fråga). Sen fikade vi med Js mor, ¨åt sushi och pluggade en stund. Sen mötte vi S för att ta oss till trädgården. Kändes föga aktuellt att dricka och är himla glad att vi lät bli. Konserten var bra, frånsett alla drängfulla äckliga människor. Svenska Akademien var bäst. Fick tre armbågar i huvudet, en i ögat och öl över halva mig. Trädgårn är ändå ett städat (och ganska snobbigt) ställe i vanliga fall, men folk kastade typ ölflaskor i väggen och över golvet låg glassplitter, sprit och det var mindre trevligt. Vi var väl de enda tre nyktra skulle jag tro. Klockan blev sent och vi drog oss hemåt, vattenpipa, te och mackor hos J. Vid halv fem så gick S (då var jag övertrött).

Vi vaknade tidigt i går och åt gröt. Sen cyklade jag hem och sa hallå hallå till mor och far, bytte om och åkte till stan igen, botaniska med H, hennes grabb N, S, V, M och J. Drack te och åt kakor, såg på utsikt och promenerade. Sen följde jag med H och N hem till honom för att kolla på nån tv-serie. Sen jobbade jag, käkade med J och drack lite te med de andra innan jag åkte hem för att sova. Solen skiner och jag känner mig lite tom i kroppen. rastlös liksom. Dagens höjdpunkt blir brassmusik i Angered med H (kanske J med). Jag och H funderar på att dra någonstans över julhelgen eller så. Lite mindre än en vecka (kanske fem dar?). Är sugen på Berlin och hon på Helsingfors. Kan bli ganska överkomligt billigt. Vet inte hur det blir ekonomiskt sett och har inte kläckt ur mig det inför mor och far än. De kommer bli gravbesvikna. Det är inte klart än hur det blir, men tanken känns skön. Ska överväga det noga också. Gillar inte jul något vidare. Decembermånaden är mysig. Men jul.. Nja, det är sånna krav. Allt "ska" vara ¨så trevligt, mysigt och familjärt medan det känns mer stressigt. Tusen julklappar. Press att vara så trevlig och social. Får se hur det blir.

Nu tänkte jag ge mig ut på en liten springtur i det vackra vädret. Är så glad att det nu funkar med tänderna. Är underbart väder ute så man får ju passa på. Sen ska jag köra, träffa farmor och kanske J. Borde plugga massa också, ligger efter med spanska, naturkunskap och svenskan.. Huvva vad tråkigt.

Veckan som kommer får väl blir pluggisvecka då. På helgen drar ju J till prag i två veckor, veckan som går där blir tuff, först två nationella (Svenska B), körning, plugg och tråk. Sen veckan därpå uppkörning, ett stort natukunskapsprov också. Sen börjar december nästan ju. Vad långt fram jag lever nu känner jag.