söndag, december 23, 2007

dan före julafton.


Ja, dan före dopparedan alltså. Helgen har varit lite hektisk. Känns som om jag inget hinner. I torsdags var vi på jul på liseberg. Mysigt men trångt. L jobbar ju där så vi fick åka gratis och sånt, det var roligt. Innan dess hade jag julklappshandlat. I fredags julavslutning i skolan och städade massa hemma, sen spelning vid gamlestan. Hs pojkvän J spelade - det var kul. Sov hos J och i går gick vi på stan, jag har köpt julklappar till nästan alla nu. Vet inte med Js.. Blev en chockrosa (mer röd isåfall) tröja med en skäggig gubbe på. Jag tycker den är skitfräck och skulle lätt vilja ha den själv men osäker på färgen. Ett linne och tofsar får han också. Igår käkade vi middag med min släkt också. Skulle träffat H för hon åker idag men det blev inte av. Trodde hon hade bestämt att vi skulle ses på cafét och inte dom andra, dom hade glömt att säga till henne. Så det var himla synd :(

Idag har jag nyss ätit mastodontfrukost, min moster fyller år. Ska nog ut på en snabb runda också och sen kanske fika hos Js mamma, borde dessutom köpa ett par julklappar till och sen ska vi klä granen runt fyra här hemma och äta fira-middag för moster.

Jag känner mig låg.

onsdag, december 19, 2007

the list.


Här kommer listan alla gör.
för 10 år sedan:
*var jag 8 år och gick i tvåan
*bodde i jag i en liten håla med några tusen invånare (och trivdes som fisk i vatten)
*gick jag i fotboll (och var ganska kass på det)


För 5 år sedan
:
*gick jag i sjuan på en snobbig friskola
*var i färd med att raka tuppkam
*lyssnade på the clash och ebba grön

för 1,5 år sedan:
*var jag helt inne i min anorexi, men hade inte rasat som värst ännu.
*tänkte jag bara på hur jag skulle träna och äta 24 timmar om dygnet
*äcklades jag av mig själv.

för 1/2 år sedan:
*började jag inse glädjen av livet
*fick jag mens efter två år utan<3
*slutade jag tvåan.

Nu:
*har jag karl, okej betyg och tränings och livs-glädje.
*älskar jag mina vänner mer än någonsin.
*vill jag att gymnasiet skall vara över.


Vaknade tidigt, uppvaktade mor och sen bara stupade jag i säng.. Somnade knall fall utan anledning. Fruktansvärt trött. Slutsats; jag orkar visst inte vara sådär effektiv som igår. Idag blir latdag. Men julklappar måste tyvärr köpas. Mysigt men lite tungt. JAG ÄR SÅ TRÖTT.

tisdag, december 18, 2007

effektiv - nu lat<3


Oj vad effektiv jag känner mig idag. Har kännt ett trängande behov efter att uträtta saker. Duktighetskänsla ungefär.

* åkt till skolan för en ynka lektion (spanska). vi var tre personer. Jag + H och en till.
*haft betygssamtal i samma ämne. Allt jag lämnat in låg på VG (förutom det usla provet som faktiskt fick godkänt ändå). och jag kunde tydligen ha chans till mvg om jag kör järnet nästa termin. Halleluja.
*åkt hem, bytt om till löpning, hade en skön runda.
*duschat på fem minuter och sprang till vagnen därefter.
*mål; farmor där jag:
*bytte gardiner,
*åt massa lunch
*fejjade på hennes vind.
*träffat lillebror och handlat födelsedagspresent till mor min.
*gått hem, till affären och handlat födelsedagsfrukost till imorn.
*lagat mat till mig och lillebror.
*spenderat tid med lillebror.
*slått in paket till mamma
*städat köket
*börjat på CV.

Börjar bli trött.. Nu orkar jag inte en grej till alltså..

Imorn blir det lugn och julklappsinhandling. Har inte köpt en enda julklapp med fem dar till jul. VAD TÄNKER JAG MED? Har ingen aning om vad som ska köpas alls!!! Viktigast; vad ska J få? idé? Mor och far? lillebror? storasyster med pojkvän? farmor? stor present till mammas syster+man och barn? SNÄLLA ge mig en idé?! (anna?)

Ingen skola imorn alltså, fan vad skönt. upprepar: FAN VAD SKÖNT!<3 Uppvaktning av mor, sen ska mina föräldrar ut och käka själva på kvällen. Min pappa kan till och med vara värsta romantikern ibland (men inte min mamma). Det är lite gulligt dom har ju ändå vart gifta sen 85, och ihop sedan 81 tror jag.

Sen ska jag fika te med H hoppas jag en kortis om hon hinner. Julhandla ska jag göra själv, egentligen med L men hon har feber stackarn förresten är jag ingen rolig person att shoppa med - blir helt manisk och galen och sliter mitt hår ungefär.. hehe.. Ska ändå bli skönt att strosa själv några timmar. Sedan träffa karln min och käka sushi. (alltid<3)

Är så glad att H och jag går i samma spanskaklass. Är så glad att finns i hennes liv liksom, hon är väldigt värdefull för mig och det gör ont att se henne ha det jobbigt. Vet att hon fixar det om hon slår bakut mot det överjävliga. Kände mig hemskt mot henne idag, ville ha sagt viktiga saker men min mun såg ut som ett smalt streck typ. Huvva!

måndag, december 17, 2007

sista veckan innan lovet.


Måndag måndag, sista skolveckan innan vecka 2.. gött!

I torsdags såg jag brott och straff på teatern, så jävla bra. Helt grym. Är alldeles för dum(hhm) för att palla läsa feta boken tror jag, men den 3,5 timmar långa pjäsen var fantastiskt bra! Sen kom J och vi åkte hem, han hann bara sova i fyra timmar, skulle upp och jobba vid fem. Jag gick iofs också upp då eftersom jag är så himla snäll. Sen blev det skola och inlämning på projektet. Pust vad skönt det var. Sedan hemåt, segade mig, städade och gick därefter till V där grabbarna och H, H höll till. Lagade mat, såg film, sov hos J. Lördan; vaknade ganska tidigt. Käkade morgongröt, julkalendern. Sen drog jag hemåt då jag skulle springa med Gbg-varvsmänskor. Gratis är det att hänga på "proffsen" några gånger innan varvet. Var lite nervös. Springer ju själv alltid, men det var helt underbart. Är nu spikat att det blir varvet för min del och det känns fett bra. Jag klarar det och jag klarar träningen innan också. Kommer hänga med på dom andra långpassen också. Det är bara typ fyra till innan maj. Däremellan blir det självupplagd organiserad löpning. Kommer satsa på en bra första tid så det känns FINT. Långpasset bjöd på sol och lite skratt, en sjö och branta backar. säkert en 20-30 pers förutom jag själv.

Sedan åkte jag till L, där bakade vi kladdkaka, snackade och drack te, direkt till jobbet fixade hela fast jag inte behövde. Sen hem, ombyte, middag och ut igen! 8 brudar från klassen skulle parta. Roligt för mig, aldrig vart med klassen eftersom jag ogillar veckosupen allt som oftast. Tycker inte jag orkar skolan om jag druckit liksom - och torsdag brukar dom gå ut på.. Huvva.. Vi gick en bit, satt på flygarns och pimplade ett par glas vin, mycket skratt och trevligt var det. Sen tog vi oss till ett uteställe som var halvkul. 70 pix för att komma in och inte göra så mycket nån timme.. Sen var klockan sent och J kom och hämtade mig så åkte vi till mig. Han mådde inte så bra tror jag. Han är så kontrollerad när han är berusad så man vet ju inte. Vi sov jag vaknade åtta som vanligt. Käkade sen frukost, tog det lugnt och städade. Vi promenixade till stan, köpte en julklapp till min kusin och fikade morotskaka och macka. Hämtade grejer hos honom, åkte till mig (igen) och krubbade med mina föräldrar. trävligt. Glodde lite film och somnade.

Julkalendern i morse (fortfarande inte missat ett enda avsnitt. sorglit alltså). Skolan var väl okej, flumlektion i förmiddags och teater nyss. Nu här, ska gå om tio minuter för DP-teater till sent. Känner mig halvt upplagd.. Ska sova gott i natt tänkte jag. Sen imorn ska jag ha spanska, kuta, träffa farmor för att sätta upp gardiner, köpa present till mor min som fyller år på onsdag. Onsdag är jag LEDIG på. KÄNNS SÅÅ SKÖnt. Ska köpa julklappar och ta det lugnt. Sova med J eftersom ajg är ledig på TORSDAG MED! då ska vi, H, H och grabbarna gå på liseberg (julmarknad) och det blir trevligt. Sen kommer julavslutning, helg och sen julafton. Helt sjukt vad fort det gått.. Min storasyster kommer på lördag och det kommer bli himla fint. Saknar henne. Hon tar med sin belgare och han är ju shysst. Lovet bjuder på vila, vila, vila. Löpande och asmycket god vego-julmat (och massa julgodis förstås..).

Det som lyfter mig just nu är mina underbara vänner, J, tanken på lov, härliga och lugna långpass, vetskapen om att nu är snart sista terminen här och jag kan sluta skolan.. GÖTT!

torsdag, december 13, 2007

hejhå.


Tja. onsdagen flöt på. Julkalendern (Som vanligt), skola och grejer - sen biblioteket för plugg och därefter träffade jag J och käkade på andrum. GOTT fast jag blev mätt som på julafton typ. haha.

Sen tog jag mig hemåt, slappade kvällen lång och sov.

Idag är det lucia. Har ingen riktig stämning (även om jag åt julgröt i skolan = det godaste som serveras där). Känner mig lite olustig på något sätt. I eftermiddag träffar jag J en stund och sedan ska jag gå på brott och straff på teater. Säkert skitbra pjäs men just idag så känns orken trytande. Den är trots allt över tre timmar och slutar tio. Sen sover nog J hos mig och upp imorn runt fem.. (då ska han till jobbet). Sen går morgondagen och alla pluggbitar är bortkopplade för några veckor (Nästa vecka är slappvecka utan många lektioner).

Ska ut på en springtur innan jag träffar J.

tisdag, december 11, 2007

tja.


Oj oj. Nu är klockan över tolv och jag sitter här och sliter med Pompeji-arbetegrejs. Känner mig grymt sliten ungefär. Dagarna har varit hektiska. Hade spanskaprov idag. Blir förvånad om jag får godkänt. Den kursen är nog ganska dålig för mig egentligen, kan ingenting. Spanska steg tre.. Sen vart i skolan, hem - ut på en springtur, gjorde sen käk till min hårt arbetande mamma och vi åt god mat (vegobullar med mos, sås,ketchup, sallad, kål). Sen försök till plugg, träffa H och H för att gå på jazzhuset. Mysigt och Hs pojkvän är grymt musikalisk. H betalade min garderob och det var gulligt av henne <3 Drog tidigt (halv elva) för att hinna hem och sitta med det här slitet.. Huvva! Måste upp typ fem imorn och plugga vidare. Orkar inte. Måste ringa gynekolog också. Och ringa kusiner. Och fixa fixa fixa!

Träffar ej J den här veckan (förutom imorn för fika) och det känns tråkigt. Han jobbar från halv sju på morgonen till fyra, sen så har han föreläsning till åtta varje dag ungefär. Stackarn.

Känner mig trött. Måste måste måste ringa gyn. A har rätt (du är klok!) och det kan nog vara bra faktiskt. Lite skönt att någon har ett humm om vad det kan va i allafall :)

Annars så längtar jag till lov och helg och allt vad det är.

söndag, december 09, 2007

mens var fjortonde dag.


USCH VAD JAG ÄR DÅLIG. vill sjukanmäla mig imorgon. Sitter med världens ångest över labbrapporterna jag försöker skriva samt spanska jag pluggat FÖR LITE PÅ. Fy farao att jag inte gjort det jag ska. PLUGGÅNGEST.

I fredags hade jag hemskaste dagen på länge. Kroppen var svullen (hatar det) och jag kände mig så outhärdligt äcklig på alla sätt. Jag rös av mig själv. Tog mig i allafall till V där de andra satt och kollade film. Jag gick dock ganska fort för allt kändes bara fel. fel. fel. fel. H var en ängel och vi pratade en stund.

Sen igår så vaknade jag halvtidigt, jag och mor gick ut och käkade frukost. Grovfralla, ägg och kaffe <3. Sen sprang jag på dagen och jobbade. Sen hem till V och J och käkade där. Tanken var utgång då. V var depp men han blev pepp sen. Så kom H och S och vi gick till "Haket" (tveksamt ställe det där). Men dom hade tema "the knife" och lite andra band så det var i allafall okej. Drack tre glas vin och blev ganska full. Rökte - varför gör man sånt när man är full? hatar cigaretter i vanliga fall. USCH! Sov hos J, såg julkalendern i morse och mysade ett tag. Skyndade hem för plugg och nu sitter jag här med kalasångesten. Och mens också. vill inte ha den varannan vecka. Vill inte gå runt och vara svullen i kroppen jämt. Hatar det. Kvarlevan som alltid dröjer sig kvar i mitt liv efter anorexin är ledsenheten när min kropp inte är "vad den brukar"(då menar jag normalläget - inte någon undervikt men heller inte mer än vad den "ska"). Det är känsligt att pendla i vikt hela tiden och nu när det beror på mens hela tiden känns det knäppt. Min mamma tycker jag ska gå till gynekolog och funderar på det. Vill bara att dom absolut INTE tittar i mig. Har aldrig vågat gå till gyn men min kära mor berättar att det snart är dags att "KALLAS" dit!!! FYYYY!

Något annat som är tråkigt är hur H mår. Så ledsen för hennes skull. Hon är så värdefull, om hon bara kunde se det själv istället för att förstöra sin kropp. Vet hur hon kämpar och sliter men fan vad svårt det är på egen hand. Och hjälpen är så JÄVLA SEG. Är samtidigt så rädd att stöta mig med henne, vill inte att hon ska sparka bakut och inte vilja va vän med mig. Men jag blir så rädd och förskräckt när jag ser henne ibland. När hon svimmar och när det ser ut som hon ska gå sönder.

Igår hamnade vi i en liten diskussion. Hon tyckte att jag och J är för pussiga. Och kelar och sånt hela tiden. VIsste inte att folk reagerade på det då jag inte tycker vi är så överdrivna. Men hon sa något som fick mig att tänka till (visserligen var vi båda packade men ändå). "tänk om jag och min J skulle råhångla när ni var med, eller H och N". Och när jag tänker efter; så gör ingen av dom så. Dom kanske tar varandra i hand eller sitter på samma stol på sin höjd. Gud vad jag skämdes. Jag kände mig riktigt, riktigt dum och okänslig. Trodde inte det var så att någon tänkte på det. Jag rodnar liksom fortfarande. Fick i varje fall ett gulligt sms på natten, hon skrev att hon inte menade som det lät och att det är fint att vi visar att vi älskar varandra. Men jag fattar ju att man menar grejer man säger om man också säger dem ett par gånger under en kväll. Nog för att jag och J inte "råhånglar" utan snarare pussar men jag förstod ju. Ju mer jag tänker på det desto mer förstår jag hur hon resonerar. Hon menade väl att när man är i ett sällskap så är man med i sammanhanget - inte upptagna av varandra. Tycker inte riktigt det är så med oss men jag förstår att det verkar så. Vi får väl skärpa till oss. Det värsta är inte det; det värsta är att jag SUGER på att erkänna när jag gör fel, kan inte ta kritik. Vet att det finns fler som är dåliga på det men jag är verkligen värdelös. Så jag kan erkänna att jag har fel här då. Men jag skäms ju mest; när det är en så rak åsikt kan jag inte värja mig utan blir genast röd. Det var ju inte nån stor grej, och jag gillar att H är ärlig. Problemet ligger inte där utan att jag skäms över saker jag gör. En normal person hade antingen; sagt "okej jo vi får väl gosa mer när vi är själva - ursäkta" eller "det där stämmer inte alls, nu har du fått allt om bakfoten - men förstår hur det verkar". Jag säger varken eller utan går hem och grämer mig och ältar. Hur normalt är det på en skala?

Vaknade som sagt hos J, gosade hela morgonen, pratade och drack kaffe, sen promenix alltså. Mensar järnet och är fortf. köttsugen. FY!
Detta borde i praktiken betyda mens till nyår. yes. BLÄ

fredag, december 07, 2007

helgen.


Äntligen helg..! vad som sker vets inte. Idag har varit jobbig. Igår kom jag hem, sprang en sväng och J och jag möttes vid korsvägen, gick och köpte sushi gjorde vi (alltid sushin <3) sen skjutsade han hem mig och vi käkade. Han åkte till cinemateket och tittade på film med V, ville inte med behövde ju plugga spanska. Tragglade i några timmar, sen kom han tillbaka, vi sov lite länge så det blev stress. Men julkalendern plus MASSAA gröt hanns med, vet inte hur jag tänkte när jag gjorde gröten men det blev i allafall mer än två portioner var åt oss. Sen gick jag till skolan. Hade teater. Känner mig helt värdelös. Börjar undra vad jag gör där när jag ser alla mina begåvade klasskompisar. Jag har ingen ambition att vara en "talangfull" aktris liksom. Högst amatörmässig. Men det känns som om vår regissör inte vill ha med mig alls. Har typ tre repliker i varje sen, ("ja","nej","tack"). Ungefär. Har en låååångsam seeeeg roll. Vill inte alls. Har ingen lust.

Sen åkte jag hem över lunchen. Ringde vägverket. Trodde hårt på mindre orter (typ alingsås) men där fanns första tiden i slutet av mars, borås likaså. Så jag ringde min körskola som bokade körprov i slutet av december. Blä. :( Kommer aldrig ta körkort ändå, det känns så himla tråkigt.

Idag är jag-hatar-mig-dag. Jag klarar ju ingenting. Jag känner mig konstig i hela kroppen. Sådär att jag ryser när jag ser mig i spegeln. Och det har blivit något konstigt, jag är vansinnigt sugen på KÖTT! Jag har inte ätit kött sen jag var tolv. Det är över sex år sedan. Jag har alltid kännt avsmak. Kommer inte börja äta det heller. Aldrig, näver. Men jag är seriöst sugen på en blodig oxfilé - vad är det för mongo-grej liksom(????). Min kropp känns också fel. Svullnaden bara är där. Mina bröst har växt med en hel storlek och jag känner mig heelt knäpp. Jag antar att min mens kommer om nån vecka då. Har alla folk en sånhär grav "pms"-grej eller är det bara jag? Om jag inte var så himla säker på att det inte är så hade jag gått och trott att jag var gravid varenda månad!

Nåja, skärp sig ebba. Idag vet jag inte vad som händer. Hoppas inte twin peaks det skulle verkligen fullända min värdelösa dag! Imorn så ska vi ut och det ska bli trevligt i allafall. Borde plugga.

Nästa vecka jobbar J en massa och jag har inlämning och grejor, spanskaprov också.. Sen på helgen ska jag springa med göteborgsvarvs-entusiaster och sen vet jag inte, veckan efter börjar det bli jul ju. (äter förresten morot på bilden)

onsdag, december 05, 2007

hey ho-.


Tja, i måndags kväll blev jag alltså hemma. Igår sprang jag en sväng och träffade folket (dom kom hit) eftersom L fyllt år. Som tur var ville ingen festa så vi slapp gå ut. Vi hade massa choklad+bullar+kakor och filmen supersugen (bränd) istället. Den var skitbra, velat se den länge. Lite Napoleon Dynamite över den (älskar den sortens filmer). Mästerverk. L fick en dvdbox med david Hasselhoff-filmer från grabbarna, och från oss töser fick han dyr finchoklad. Sen gick dom, J stannade kvar. Klev upp ganska tidigt, såg julkalendern (lät han ligga kvar), gick på museéum med klassen en timme, sen hem och käkade frukost ihop. Han lyckades sova hela stunden. Några timmar (kom hem typ halv elva) - lika fascinerad varje gång folk sover längre än halv åtta.. haha. Sen så frågade jag O när vi skulle ses och köpa godis+film till småbrudarna och planera mötet. Fick ett sms att jag "idag fick klara mig själv´". Hon orkade inte, hon och hennes pojkvän har gjort slut. Förstår henne fullständigt men hade vart fint att få veta det tidigare (att hon inte skulle komma, hon gjorde slut med sambon för några dagar sedan). Så jag fick hastigt och lustigt planera själv. Köpte självklart mest choklad. hehe och nån halvdålig film (you, me and dupree).

Jag åt lätt mest av chokladen och har typ sockerhuvudvärk nu, kan också bero på den höga sockerdos jag haft i mig två dar på raken nu. Inte såå van. Men mötet gick bra i allfall. Även om dom lyckades spilla läsk tre gånger. Sen åkte jag hem, nu sitter jag här och om en timme ska jag gå på teater med klassen. Ska bli skojigt. Sen träffa grabbarna tror jag, ska sova hos J. Imorn bitti tandläkarn, föreläsningar i skolan, plugg, J, lite spring om orken finns och vanlig mat (allt socker och brist på varm mat gör mig knäpp).

Förövrigt så blir jag helt varm av J, jag blir nästan lite irriterad på mig själv som går runt i ett sånt här bögigt tillstånd. Imorn var det två månader sen vi blev ihop. Det är ju ingen tid alls egentligen så jag ska låta mig själv vara såhär ett tag till. Nykär. Jag har nog gått igenom det mesta i min bakgrund med honom nu. Har kommit vid skilda tillfällen, han vet allt utan att ställa störiga frågor - men bry sig. Jag har aldrig haft ett förhållande när man umgås så här intensivt. Eftersom vi har samma vänner så är det varje dag liksom. Det känns bra, samtidigt så vet jag att jag kan begära "utrymme" om jag behöver. Idag när vi promenerade i duggregnet tittade han på mig och sa "vi kommer ha kul ihop", blir varm av att han stannar upp mig och säger fina saker hela tiden. "vill du resa med mig?" och sånt där som gör att jag tror det kommer hålla. länge. Men jag tar inte ut något. Har alldeles för mycket livserfarenhet (hehhe) för att ta ut något i förskott. Det enda jag vet är att just nu känns det så jävla självklart att vara med honom.

måndag, december 03, 2007

huvudvärk kan komma plötsligt.


Ja, jag fryser något så otroligt gravt mycket idag. Ont i huvudet har jag också. I torsdags lyckades jag få klart mitt oseriösa arbete. Jag får skylla mig själv om det inte blir mer än vg, riktigt oengagerad trots att det var intressant. (ekologi/miljö/klimatförändringar/konsumtion). Hade prov i fredags, gick okej faktiskt. Sen gick jag hem och latade mig innan J, H, H och S kom. Vi bakade apgoda lussebullar..! Sen åkte vi till staden, drack ett glas vin, dom andra festade till lite och jag kände mig halvtråkig. Trött. Drog hem J innan tolv i allafall. Vi sov länge på lördagen, eller ja, till halv nio i allafall. Sen upp och Julkalendern SÅKLART! (måste alltid se varje dag i december månad). J var måttligt road. Sen slöade vi oss ett tag, jag körde så småningom iväg J och gick ut för en springtur. Lyckades få skitont i baksidan av låret så nu tror jag att jag kanske får en inflammation i den muskeln. Dumt! Sen hem, J kom igen efter att han vart hos sin bror. Vi åkte till H med film och lussebullar. Vi och dom andra tittade på Bert. Jag älskar bert!!<3 Så underbar serie, får världens nostalgi!

Sen sov vi hos mig till söndan och vi sov till julkalendern igen.. Sen tidningsläsning, frukost, kaffedrickande. Sedan ut på höstpromenix och jag gick till jobbet, J hem. Sen hem för middag med farmor och föräldrarna. Fan vad jag åt! Nääästan så jag fortf. är mätt. Hormoner eller vad?(?) torsk och potatis sen massssssa (<3) äppelkaka. Galet gott. Gick till J sen, pluggade lite, glodde tv. SÖmn. Imorse upp (för julkalendern). Skola som var tråkig, labb. Nu hemma. Ska egentligen till teatern sen men har så gruvont i huvudet att jag inte vet om jag pallar det. Lutar åt att jag blir hemma. Känns synd i ochförsig, har missat mycket. J kommer snart hit en stund, tror han får laga mat åt mig.

Veckan ser sådär ut. Ska ju egentligen parta imorn för L fyller år. Men känner mig inte upplagd och ganska slö (särskilt i huvudet) så om jag inte är helt hundra hoppar jag det imorn. Sen onsdag sista tjejgruppen (tänk att vi träffat småbrudarna sju gånger redan). Mys med fika och film. Torsdan vet jag inte, helgen känns alltförlångtborta!